www.retslingvistik.dk

Sune Sønderberg Mortensen, Tanya Karoli Christensen, Line Pedersen (Editor)

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

Retslingvistikkens forskningsfelter
Retslingvistikken er et meget bredt felt, som i princippet dækker alle tilfælde, hvor sprog og lov mødes. Denne side fungerer som en kort introduktion til nogle af vinklerne inden for den voksende brug af retslingvistik i Danmark.

Sproget som bevis
Sprog indgår som et væsentligt element i mange forbrydelser. Som sprogforsker kan man støtte politiet eller forsvaret i analysen af sprogligt bevismateriale - fx for at vurdere, hvad den underforståede betydning i en tekst kan være, eller hvem der har skrevet fx et trusselsbrev.
For vi mennesker har en tendens til at bruge visse sproglige udtryk mere end andre, og nogle af dem peger endda på vores sociale baggrund. Derfor kan skriftsproget være en del af bevismaterialet i retssager.

Sproget i retten
Også i retssalen har sproget selvsagt en stor betydning. Derfor er både interaktionen, de involveredes sprogbrug, forsvarer og anklagers ord og tilkendegivelser, eventuelle tolkes oversættelser mv. en disciplin, der falder inden for det retslingvistiske område og har forskernes bevågenhed både herhjemme og i udlandet.

Sproget i lovene
Endelig er sproget i juraen, i lovtekster, udlægninger af lovtester mv. en disciplin, der hører ind under det retslingvistiske område. Denne sidste disciplin er dog ikke behandlet på denne hjemmeside - men der henvises til de relevante forskere.
Original languageDanish
Publication date2018
Publication statusPublished - 2018

Cite this

Mortensen, S. S., Christensen, T. K., & Pedersen, L. (Ed.) (2018). www.retslingvistik.dk.
Mortensen, Sune Sønderberg ; Christensen, Tanya Karoli ; Pedersen, Line (Editor). / www.retslingvistik.dk. 2018.
@misc{8e17e4cc127b460d8b96c63306695792,
title = "www.retslingvistik.dk",
abstract = "Retslingvistikkens forskningsfelterRetslingvistikken er et meget bredt felt, som i princippet d{\ae}kker alle tilf{\ae}lde, hvor sprog og lov m{\o}des. Denne side fungerer som en kort introduktion til nogle af vinklerne inden for den voksende brug af retslingvistik i Danmark.Sproget som bevisSprog indg{\aa}r som et v{\ae}sentligt element i mange forbrydelser. Som sprogforsker kan man st{\o}tte politiet eller forsvaret i analysen af sprogligt bevismateriale - fx for at vurdere, hvad den underforst{\aa}ede betydning i en tekst kan v{\ae}re, eller hvem der har skrevet fx et trusselsbrev. For vi mennesker har en tendens til at bruge visse sproglige udtryk mere end andre, og nogle af dem peger endda p{\aa} vores sociale baggrund. Derfor kan skriftsproget v{\ae}re en del af bevismaterialet i retssager.Sproget i rettenOgs{\aa} i retssalen har sproget selvsagt en stor betydning. Derfor er b{\aa}de interaktionen, de involveredes sprogbrug, forsvarer og anklagers ord og tilkendegivelser, eventuelle tolkes overs{\ae}ttelser mv. en disciplin, der falder inden for det retslingvistiske omr{\aa}de og har forskernes bev{\aa}genhed b{\aa}de herhjemme og i udlandet. Sproget i loveneEndelig er sproget i juraen, i lovtekster, udl{\ae}gninger af lovtester mv. en disciplin, der h{\o}rer ind under det retslingvistiske omr{\aa}de. Denne sidste disciplin er dog ikke behandlet p{\aa} denne hjemmeside - men der henvises til de relevante forskere.",
author = "Mortensen, {Sune S{\o}nderberg} and Christensen, {Tanya Karoli} and Line Pedersen",
year = "2018",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Mortensen, SS, Christensen, TK & Pedersen, L (ed.) 2018, www.retslingvistik.dk..

www.retslingvistik.dk. / Mortensen, Sune Sønderberg; Christensen, Tanya Karoli; Pedersen, Line (Editor).

2018, Hjemmeside med generel information om retslingvistikken og dens underområder.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - www.retslingvistik.dk

AU - Mortensen, Sune Sønderberg

AU - Christensen, Tanya Karoli

A2 - Pedersen, Line

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Retslingvistikkens forskningsfelterRetslingvistikken er et meget bredt felt, som i princippet dækker alle tilfælde, hvor sprog og lov mødes. Denne side fungerer som en kort introduktion til nogle af vinklerne inden for den voksende brug af retslingvistik i Danmark.Sproget som bevisSprog indgår som et væsentligt element i mange forbrydelser. Som sprogforsker kan man støtte politiet eller forsvaret i analysen af sprogligt bevismateriale - fx for at vurdere, hvad den underforståede betydning i en tekst kan være, eller hvem der har skrevet fx et trusselsbrev. For vi mennesker har en tendens til at bruge visse sproglige udtryk mere end andre, og nogle af dem peger endda på vores sociale baggrund. Derfor kan skriftsproget være en del af bevismaterialet i retssager.Sproget i rettenOgså i retssalen har sproget selvsagt en stor betydning. Derfor er både interaktionen, de involveredes sprogbrug, forsvarer og anklagers ord og tilkendegivelser, eventuelle tolkes oversættelser mv. en disciplin, der falder inden for det retslingvistiske område og har forskernes bevågenhed både herhjemme og i udlandet. Sproget i loveneEndelig er sproget i juraen, i lovtekster, udlægninger af lovtester mv. en disciplin, der hører ind under det retslingvistiske område. Denne sidste disciplin er dog ikke behandlet på denne hjemmeside - men der henvises til de relevante forskere.

AB - Retslingvistikkens forskningsfelterRetslingvistikken er et meget bredt felt, som i princippet dækker alle tilfælde, hvor sprog og lov mødes. Denne side fungerer som en kort introduktion til nogle af vinklerne inden for den voksende brug af retslingvistik i Danmark.Sproget som bevisSprog indgår som et væsentligt element i mange forbrydelser. Som sprogforsker kan man støtte politiet eller forsvaret i analysen af sprogligt bevismateriale - fx for at vurdere, hvad den underforståede betydning i en tekst kan være, eller hvem der har skrevet fx et trusselsbrev. For vi mennesker har en tendens til at bruge visse sproglige udtryk mere end andre, og nogle af dem peger endda på vores sociale baggrund. Derfor kan skriftsproget være en del af bevismaterialet i retssager.Sproget i rettenOgså i retssalen har sproget selvsagt en stor betydning. Derfor er både interaktionen, de involveredes sprogbrug, forsvarer og anklagers ord og tilkendegivelser, eventuelle tolkes oversættelser mv. en disciplin, der falder inden for det retslingvistiske område og har forskernes bevågenhed både herhjemme og i udlandet. Sproget i loveneEndelig er sproget i juraen, i lovtekster, udlægninger af lovtester mv. en disciplin, der hører ind under det retslingvistiske område. Denne sidste disciplin er dog ikke behandlet på denne hjemmeside - men der henvises til de relevante forskere.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -

Mortensen SS, Christensen TK, Pedersen L, (ed.). www.retslingvistik.dk. 2018.