Urbanitet, lyd og kunst

Sanne Krogh Groth (Editor), Kristine Samson (Editor)

  Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

  Abstract

  Fænomenerne urbanitet og auditivitet, kunst i byen og lydkunst nyder i disse år stor opmærksomhed fra kunstnerisk, såvel som akademisk side. LAK-festival for nordisk lydkunst, der i september 2012 blev afholdt på Prags Boulevard 43, er blot én af mange kulturelle begivenheder, der forbinder urbanitet og lydkultur.

  Byen og dens lydkultur er dog ikke et nyt fænomen. I moderniteten var den industrielle bys lyde, dens rytmer og flows, en uadskillelig del af byerfaringen og hverdagslivet. Men hvordan er lydrummene i byen i dag? Og hvordan arbejder komponister, kunstnere, kuratorer, arkitekter og designere med lyd og kunst i byrummet?

  Med dette fokus ønsker vi at definere og diskutere fremkomsten nye relationer mellem byen og den auditive kultur, hvor stedsspecificitet, byens kvalitative og æstetiske lyde og det offentlige rums uforudsigelighed tages op.

  Vi har inviteret danske såvel som internationale skribenter til at give deres perspektiv på lyd, kunst og lydkultur i det offentlige rum. Hvad enten der er tale om transformation af byrummet gennem lydkunstværker eller det er begreber, design eller metoder til at forstå forholdet mellem lyden og byen, arbejder alle med en æstetisk og kvalitativ tilgang til lydkultur i byrummet. Fokus er således på byens lyde. hvor lydkunst og design generelt ses som en kvalitet, der kan ændre og intervenere i såvel byens politiske som dens socio-kulturelle rum.
  Original languageDanish
  Publication statusPublished - 16 Nov 2012
  SeriesSeismograf/DMT
  ISSN2245-4705

  Cite this

  Groth, S. K., & Samson, K. (Eds.) (2012). Urbanitet, lyd og kunst. Seismograf/DMT
  Groth, Sanne Krogh (Editor) ; Samson, Kristine (Editor). / Urbanitet, lyd og kunst. 2012. (Seismograf/DMT).
  @book{5b2864dc1bec4ab49367845043cbcbab,
  title = "Urbanitet, lyd og kunst",
  abstract = "F{\ae}nomenerne urbanitet og auditivitet, kunst i byen og lydkunst nyder i disse {\aa}r stor opm{\ae}rksomhed fra kunstnerisk, s{\aa}vel som akademisk side. LAK-festival for nordisk lydkunst, der i september 2012 blev afholdt p{\aa} Prags Boulevard 43, er blot {\'e}n af mange kulturelle begivenheder, der forbinder urbanitet og lydkultur.Byen og dens lydkultur er dog ikke et nyt f{\ae}nomen. I moderniteten var den industrielle bys lyde, dens rytmer og flows, en uadskillelig del af byerfaringen og hverdagslivet. Men hvordan er lydrummene i byen i dag? Og hvordan arbejder komponister, kunstnere, kuratorer, arkitekter og designere med lyd og kunst i byrummet?Med dette fokus {\o}nsker vi at definere og diskutere fremkomsten nye relationer mellem byen og den auditive kultur, hvor stedsspecificitet, byens kvalitative og {\ae}stetiske lyde og det offentlige rums uforudsigelighed tages op. Vi har inviteret danske s{\aa}vel som internationale skribenter til at give deres perspektiv p{\aa} lyd, kunst og lydkultur i det offentlige rum. Hvad enten der er tale om transformation af byrummet gennem lydkunstv{\ae}rker eller det er begreber, design eller metoder til at forst{\aa} forholdet mellem lyden og byen, arbejder alle med en {\ae}stetisk og kvalitativ tilgang til lydkultur i byrummet. Fokus er s{\aa}ledes p{\aa} byens lyde. hvor lydkunst og design generelt ses som en kvalitet, der kan {\ae}ndre og intervenere i s{\aa}vel byens politiske som dens socio-kulturelle rum.",
  keywords = "lydkunst, urbanitet, lyd, lytning, stedsspecificitet, perception, det offentlige rum, lydinstallationer, installationskunst, omgivelse, lydkvalitet, kvalitative metoder",
  editor = "Groth, {Sanne Krogh} and Kristine Samson",
  year = "2012",
  month = "11",
  day = "16",
  language = "Dansk",

  }

  Groth, SK & Samson, K (eds) 2012, Urbanitet, lyd og kunst. Seismograf/DMT.

  Urbanitet, lyd og kunst. / Groth, Sanne Krogh (Editor); Samson, Kristine (Editor).

  2012. (Seismograf/DMT).

  Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

  TY - BOOK

  T1 - Urbanitet, lyd og kunst

  A2 - Groth, Sanne Krogh

  A2 - Samson, Kristine

  PY - 2012/11/16

  Y1 - 2012/11/16

  N2 - Fænomenerne urbanitet og auditivitet, kunst i byen og lydkunst nyder i disse år stor opmærksomhed fra kunstnerisk, såvel som akademisk side. LAK-festival for nordisk lydkunst, der i september 2012 blev afholdt på Prags Boulevard 43, er blot én af mange kulturelle begivenheder, der forbinder urbanitet og lydkultur.Byen og dens lydkultur er dog ikke et nyt fænomen. I moderniteten var den industrielle bys lyde, dens rytmer og flows, en uadskillelig del af byerfaringen og hverdagslivet. Men hvordan er lydrummene i byen i dag? Og hvordan arbejder komponister, kunstnere, kuratorer, arkitekter og designere med lyd og kunst i byrummet?Med dette fokus ønsker vi at definere og diskutere fremkomsten nye relationer mellem byen og den auditive kultur, hvor stedsspecificitet, byens kvalitative og æstetiske lyde og det offentlige rums uforudsigelighed tages op. Vi har inviteret danske såvel som internationale skribenter til at give deres perspektiv på lyd, kunst og lydkultur i det offentlige rum. Hvad enten der er tale om transformation af byrummet gennem lydkunstværker eller det er begreber, design eller metoder til at forstå forholdet mellem lyden og byen, arbejder alle med en æstetisk og kvalitativ tilgang til lydkultur i byrummet. Fokus er således på byens lyde. hvor lydkunst og design generelt ses som en kvalitet, der kan ændre og intervenere i såvel byens politiske som dens socio-kulturelle rum.

  AB - Fænomenerne urbanitet og auditivitet, kunst i byen og lydkunst nyder i disse år stor opmærksomhed fra kunstnerisk, såvel som akademisk side. LAK-festival for nordisk lydkunst, der i september 2012 blev afholdt på Prags Boulevard 43, er blot én af mange kulturelle begivenheder, der forbinder urbanitet og lydkultur.Byen og dens lydkultur er dog ikke et nyt fænomen. I moderniteten var den industrielle bys lyde, dens rytmer og flows, en uadskillelig del af byerfaringen og hverdagslivet. Men hvordan er lydrummene i byen i dag? Og hvordan arbejder komponister, kunstnere, kuratorer, arkitekter og designere med lyd og kunst i byrummet?Med dette fokus ønsker vi at definere og diskutere fremkomsten nye relationer mellem byen og den auditive kultur, hvor stedsspecificitet, byens kvalitative og æstetiske lyde og det offentlige rums uforudsigelighed tages op. Vi har inviteret danske såvel som internationale skribenter til at give deres perspektiv på lyd, kunst og lydkultur i det offentlige rum. Hvad enten der er tale om transformation af byrummet gennem lydkunstværker eller det er begreber, design eller metoder til at forstå forholdet mellem lyden og byen, arbejder alle med en æstetisk og kvalitativ tilgang til lydkultur i byrummet. Fokus er således på byens lyde. hvor lydkunst og design generelt ses som en kvalitet, der kan ændre og intervenere i såvel byens politiske som dens socio-kulturelle rum.

  KW - lydkunst

  KW - urbanitet

  KW - lyd

  KW - lytning

  KW - stedsspecificitet

  KW - perception

  KW - det offentlige rum

  KW - lydinstallationer

  KW - installationskunst

  KW - omgivelse

  KW - lydkvalitet

  KW - kvalitative metoder

  M3 - Antologi

  BT - Urbanitet, lyd og kunst

  ER -

  Groth SK, (ed.), Samson K, (ed.). Urbanitet, lyd og kunst. 2012. (Seismograf/DMT).