Unge i kunst- og kulturprojekter: Unges perspektiver på deltagelse i modelforsøg om ungekultur

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Børnekulturens Netværk iværksatte i 2011 et treårigt modelforsøg, der skulle være med til at skabe udvikling, videndeling og forskning om ungekultur. Hensigten var at kvalificere lokale kunst- og kulturaktiviteter for, med og af unge og at udvikle modeller og metoder, som kunne virke inspirerende for ungeaktiviteter i hele landet. Model forsøget, som nu har kørt i tre år, består af 10 projekter, der favner musik, teater, film, litteratur, arkitektur, projektmageri og design. Projekterne foldes ud i ungdomskulturhuse, kulturinstitutioner, folkeskoler og i offentlige rum, hvor unge færdes og lever.
I forbindelse med modelforsøget har Kulturstyrelsen, som Børnekulturens Netværk har været en del af siden 2012, bedt Center for Ungdomsforskning gennemføre et forskningsprojekt, der undersøger, hvordan disse projekter ser ud fra de unges perspektiv. Projektet bygger på interview med 32 unge fra seks af projekterne og sætter fokus på, hvordan rekrutteringen af de unge er foregået, hvad de får ud af at deltage i projekterne, og hvorfor nogle unge falder fra projekterne. Det er dog også et projekt, der i videre forstand handler om, hvilken rolle kunst og kultur kan spille i nutidens ungdomsliv.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherKulturstyrelsen
Number of pages45
Publication statusPublished - 15 Aug 2014
Externally publishedYes

Cite this

@book{8e769312d89840dbafea6a3e068c5a4f,
title = "Unge i kunst- og kulturprojekter: Unges perspektiver p{\aa} deltagelse i modelfors{\o}g om ungekultur",
abstract = "B{\o}rnekulturens Netv{\ae}rk iv{\ae}rksatte i 2011 et tre{\aa}rigt modelfors{\o}g, der skulle v{\ae}re med til at skabe udvikling, videndeling og forskning om ungekultur. Hensigten var at kvalificere lokale kunst- og kulturaktiviteter for, med og af unge og at udvikle modeller og metoder, som kunne virke inspirerende for ungeaktiviteter i hele landet. Model fors{\o}get, som nu har k{\o}rt i tre {\aa}r, best{\aa}r af 10 projekter, der favner musik, teater, film, litteratur, arkitektur, projektmageri og design. Projekterne foldes ud i ungdomskulturhuse, kulturinstitutioner, folkeskoler og i offentlige rum, hvor unge f{\ae}rdes og lever.I forbindelse med modelfors{\o}get har Kulturstyrelsen, som B{\o}rnekulturens Netv{\ae}rk har v{\ae}ret en del af siden 2012, bedt Center for Ungdomsforskning gennemf{\o}re et forskningsprojekt, der unders{\o}ger, hvordan disse projekter ser ud fra de unges perspektiv. Projektet bygger p{\aa} interview med 32 unge fra seks af projekterne og s{\ae}tter fokus p{\aa}, hvordan rekrutteringen af de unge er foreg{\aa}et, hvad de f{\aa}r ud af at deltage i projekterne, og hvorfor nogle unge falder fra projekterne. Det er dog ogs{\aa} et projekt, der i videre forstand handler om, hvilken rolle kunst og kultur kan spille i nutidens ungdomsliv.",
author = "Nielsen, {Louise Yung}",
year = "2014",
month = "8",
day = "15",
language = "Dansk",
publisher = "Kulturstyrelsen",
address = "Danmark",

}

Unge i kunst- og kulturprojekter : Unges perspektiver på deltagelse i modelforsøg om ungekultur. / Nielsen, Louise Yung.

København : Kulturstyrelsen, 2014. 45 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Unge i kunst- og kulturprojekter

T2 - Unges perspektiver på deltagelse i modelforsøg om ungekultur

AU - Nielsen, Louise Yung

PY - 2014/8/15

Y1 - 2014/8/15

N2 - Børnekulturens Netværk iværksatte i 2011 et treårigt modelforsøg, der skulle være med til at skabe udvikling, videndeling og forskning om ungekultur. Hensigten var at kvalificere lokale kunst- og kulturaktiviteter for, med og af unge og at udvikle modeller og metoder, som kunne virke inspirerende for ungeaktiviteter i hele landet. Model forsøget, som nu har kørt i tre år, består af 10 projekter, der favner musik, teater, film, litteratur, arkitektur, projektmageri og design. Projekterne foldes ud i ungdomskulturhuse, kulturinstitutioner, folkeskoler og i offentlige rum, hvor unge færdes og lever.I forbindelse med modelforsøget har Kulturstyrelsen, som Børnekulturens Netværk har været en del af siden 2012, bedt Center for Ungdomsforskning gennemføre et forskningsprojekt, der undersøger, hvordan disse projekter ser ud fra de unges perspektiv. Projektet bygger på interview med 32 unge fra seks af projekterne og sætter fokus på, hvordan rekrutteringen af de unge er foregået, hvad de får ud af at deltage i projekterne, og hvorfor nogle unge falder fra projekterne. Det er dog også et projekt, der i videre forstand handler om, hvilken rolle kunst og kultur kan spille i nutidens ungdomsliv.

AB - Børnekulturens Netværk iværksatte i 2011 et treårigt modelforsøg, der skulle være med til at skabe udvikling, videndeling og forskning om ungekultur. Hensigten var at kvalificere lokale kunst- og kulturaktiviteter for, med og af unge og at udvikle modeller og metoder, som kunne virke inspirerende for ungeaktiviteter i hele landet. Model forsøget, som nu har kørt i tre år, består af 10 projekter, der favner musik, teater, film, litteratur, arkitektur, projektmageri og design. Projekterne foldes ud i ungdomskulturhuse, kulturinstitutioner, folkeskoler og i offentlige rum, hvor unge færdes og lever.I forbindelse med modelforsøget har Kulturstyrelsen, som Børnekulturens Netværk har været en del af siden 2012, bedt Center for Ungdomsforskning gennemføre et forskningsprojekt, der undersøger, hvordan disse projekter ser ud fra de unges perspektiv. Projektet bygger på interview med 32 unge fra seks af projekterne og sætter fokus på, hvordan rekrutteringen af de unge er foregået, hvad de får ud af at deltage i projekterne, og hvorfor nogle unge falder fra projekterne. Det er dog også et projekt, der i videre forstand handler om, hvilken rolle kunst og kultur kan spille i nutidens ungdomsliv.

M3 - Rapport

BT - Unge i kunst- og kulturprojekter

PB - Kulturstyrelsen

CY - København

ER -