Ulrich Beck

En kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Den tyske sociolog og samfundsforsker Ulrich Beck (1944-2015) var en af de seneste årtiers mest markante tænkere.

Ulrich Beck - en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet giver en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet, og bogen viser, hvordan Beck i sit senere forfatterskab har videreudviklet de første tanker til en teori om, hvad han betegner som verdensrisikosamfund og kosmopolitisme.

Bogen giver en samlet fremstilling og fortolkning af Becks teorikorpus, der i sin kompleksitet kan være svært at overskue i sin helhed. Bogen hjælper dermed den læser på vej, der ønsker at stifte nærmere bekendtskab med indsigterne i Becks kritiske samtidsdiagnose.

I takt med at Becks teori har vundet stadig større udbredelse, er den naturligvis også blevet udsat for kritik fra forskellig side. Spørgsmålet er imidlertid, om kritikken trækker tæppet væk under teorien eller blot peger på en række mangler og svage punkter, der bør udbedres, hvis teorien skal kunne fremstå som et plausibelt bud på en kritisk samtidsdiagnose af det nutidige samfund. Dette diskuteres til sidst i bogen.

Ulrich Beck - en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet adskiller sig fra de få eksisterende introduktioner til Becks teori ved at give et samlet overblik og samtidig dykke kritisk ned i fundamentet for samtidsdiagnosen.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherHans Reitzels Forlag
Number of pages296
ISBN (Print)9788741263281
ISBN (Electronic)9878741275451
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@book{e26af6b3bfe9479bb21c5b4002795d7a,
title = "Ulrich Beck: En kritisk indf{\o}ring i teorien om verdensrisikosamfundet",
abstract = "Den tyske sociolog og samfundsforsker Ulrich Beck (1944-2015) var en af de seneste {\aa}rtiers mest markante t{\ae}nkere.Ulrich Beck - en kritisk indf{\o}ring i teorien om verdensrisikosamfundet giver en kritisk indf{\o}ring i teorien om verdensrisikosamfundet, og bogen viser, hvordan Beck i sit senere forfatterskab har videreudviklet de f{\o}rste tanker til en teori om, hvad han betegner som verdensrisikosamfund og kosmopolitisme.Bogen giver en samlet fremstilling og fortolkning af Becks teorikorpus, der i sin kompleksitet kan v{\ae}re sv{\ae}rt at overskue i sin helhed. Bogen hj{\ae}lper dermed den l{\ae}ser p{\aa} vej, der {\o}nsker at stifte n{\ae}rmere bekendtskab med indsigterne i Becks kritiske samtidsdiagnose.I takt med at Becks teori har vundet stadig st{\o}rre udbredelse, er den naturligvis ogs{\aa} blevet udsat for kritik fra forskellig side. Sp{\o}rgsm{\aa}let er imidlertid, om kritikken tr{\ae}kker t{\ae}ppet v{\ae}k under teorien eller blot peger p{\aa} en r{\ae}kke mangler og svage punkter, der b{\o}r udbedres, hvis teorien skal kunne fremst{\aa} som et plausibelt bud p{\aa} en kritisk samtidsdiagnose af det nutidige samfund. Dette diskuteres til sidst i bogen.Ulrich Beck - en kritisk indf{\o}ring i teorien om verdensrisikosamfundet adskiller sig fra de f{\aa} eksisterende introduktioner til Becks teori ved at give et samlet overblik og samtidig dykke kritisk ned i fundamentet for samtidsdiagnosen.",
author = "Klaus Rasborg",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788741263281",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

Ulrich Beck : En kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet. / Rasborg, Klaus.

København : Hans Reitzels Forlag, 2019. 296 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Ulrich Beck

T2 - En kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet

AU - Rasborg, Klaus

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Den tyske sociolog og samfundsforsker Ulrich Beck (1944-2015) var en af de seneste årtiers mest markante tænkere.Ulrich Beck - en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet giver en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet, og bogen viser, hvordan Beck i sit senere forfatterskab har videreudviklet de første tanker til en teori om, hvad han betegner som verdensrisikosamfund og kosmopolitisme.Bogen giver en samlet fremstilling og fortolkning af Becks teorikorpus, der i sin kompleksitet kan være svært at overskue i sin helhed. Bogen hjælper dermed den læser på vej, der ønsker at stifte nærmere bekendtskab med indsigterne i Becks kritiske samtidsdiagnose.I takt med at Becks teori har vundet stadig større udbredelse, er den naturligvis også blevet udsat for kritik fra forskellig side. Spørgsmålet er imidlertid, om kritikken trækker tæppet væk under teorien eller blot peger på en række mangler og svage punkter, der bør udbedres, hvis teorien skal kunne fremstå som et plausibelt bud på en kritisk samtidsdiagnose af det nutidige samfund. Dette diskuteres til sidst i bogen.Ulrich Beck - en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet adskiller sig fra de få eksisterende introduktioner til Becks teori ved at give et samlet overblik og samtidig dykke kritisk ned i fundamentet for samtidsdiagnosen.

AB - Den tyske sociolog og samfundsforsker Ulrich Beck (1944-2015) var en af de seneste årtiers mest markante tænkere.Ulrich Beck - en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet giver en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet, og bogen viser, hvordan Beck i sit senere forfatterskab har videreudviklet de første tanker til en teori om, hvad han betegner som verdensrisikosamfund og kosmopolitisme.Bogen giver en samlet fremstilling og fortolkning af Becks teorikorpus, der i sin kompleksitet kan være svært at overskue i sin helhed. Bogen hjælper dermed den læser på vej, der ønsker at stifte nærmere bekendtskab med indsigterne i Becks kritiske samtidsdiagnose.I takt med at Becks teori har vundet stadig større udbredelse, er den naturligvis også blevet udsat for kritik fra forskellig side. Spørgsmålet er imidlertid, om kritikken trækker tæppet væk under teorien eller blot peger på en række mangler og svage punkter, der bør udbedres, hvis teorien skal kunne fremstå som et plausibelt bud på en kritisk samtidsdiagnose af det nutidige samfund. Dette diskuteres til sidst i bogen.Ulrich Beck - en kritisk indføring i teorien om verdensrisikosamfundet adskiller sig fra de få eksisterende introduktioner til Becks teori ved at give et samlet overblik og samtidig dykke kritisk ned i fundamentet for samtidsdiagnosen.

UR - https://hansreitzel.dk/fag/ulrich-beck-(i-bog)-i-bog-39974-9788741275451

M3 - Bog

SN - 9788741263281

BT - Ulrich Beck

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -