Udvikling af informationskompetence i problemorienteret arbejde med brug af digitale værktøjer:  Rapport fra delprojekt under DEff-projektet:"Bibliotekerne som aktiv læringspartner - nye roller for forskningsbibliotekerne"

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearch

  Abstract

  Det overordnede mål for projektet om "Bibliotekerne som aktiv læringspartner" er at udvikle rammer for et mere integreret samarbejde mellem universiteter og forskningsbiblioteker, særligt om støtte til udvikling af studerendes informationskompetence, bl.a. med brug af it-støttede faciliteter og vejledningsformer. Visionen for projektet er, at arbejdet med at støtte de studerendes udvikling af informationskompetence ikke alene ses som en opgave for biblioteker biblioteker, men som en opgave der skal løses i et tættere integreret samarbejde mellem biblioteker og faglige uddannelsesmiljøer.

  Pilotprojektet gennemførtes i perioden efteråret 2005 og foråret 2006 og inddrog studerende for den Humanistiske Internationale Basisuddannelse (HIB) ved Roskilde Universitetscenter og fjernstuderende på afsluttende del fra IT Vest uddannelsen Master i IKT og Læring (MIL).

  Original languageDanish
  Title of host publicationIkke angivet
  Number of pages26
  PublisherRoskilde Universitet
  Publication date2006
  Publication statusPublished - 2006
  EventTemadag vedr. informationskompetence arr. af Programgruppen for e-læring og DEFF - København, Denmark
  Duration: 24 Oct 200624 Oct 2006

  Conference

  ConferenceTemadag vedr. informationskompetence arr. af Programgruppen for e-læring og DEFF
  Country/TerritoryDenmark
  CityKøbenhavn
  Period24/10/200624/10/2006

  Cite this