Trylleordet 'samskabelse' bliver kvalt i styring

Anne Tortzen

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

Samskabelse er tidens ’trylleord’, når vi diskuterer, hvordan vores velfærdssamfund skal udvikle sig. De sidste år har vi hørt disse pointer gentaget til hudløshed: Kommunen skal være en arena for samskabelse. Samskabelse forstået som ligeværdigt og forpligtende samarbejde mellem det offentlige og borgerne rummer store potentialer for at udvikle vores velfærdssamfund. Borgerne skal være aktive medborgere, og deres ressourcer skal i spil. Det kræver blot, at de offentlige ledere tager rollen som facilitator, der bringer de berørte parter omkring en udfordring sammen, så de i fællesskab kan udvikle innovative løsninger og føre dem ud i livet.
Original languageDanish
Publication date20 Nov 2016
Publication statusPublished - 20 Nov 2016
SeriesKommunen
ISSN0903-0077

Cite this

Tortzen, A. (2016, Nov 20). Trylleordet 'samskabelse' bliver kvalt i styring. Kommunen
Tortzen, Anne. / Trylleordet 'samskabelse' bliver kvalt i styring. 2016. (Kommunen).
@misc{9eda6f3367db4d1d812ec6f7e1e66b4c,
title = "Trylleordet 'samskabelse' bliver kvalt i styring",
abstract = "Samskabelse er tidens ’trylleord’, n{\aa}r vi diskuterer, hvordan vores velf{\ae}rdssamfund skal udvikle sig. De sidste {\aa}r har vi h{\o}rt disse pointer gentaget til hudl{\o}shed: Kommunen skal v{\ae}re en arena for samskabelse. Samskabelse forst{\aa}et som ligev{\ae}rdigt og forpligtende samarbejde mellem det offentlige og borgerne rummer store potentialer for at udvikle vores velf{\ae}rdssamfund. Borgerne skal v{\ae}re aktive medborgere, og deres ressourcer skal i spil. Det kr{\ae}ver blot, at de offentlige ledere tager rollen som facilitator, der bringer de ber{\o}rte parter omkring en udfordring sammen, s{\aa} de i f{\ae}llesskab kan udvikle innovative l{\o}sninger og f{\o}re dem ud i livet.",
keywords = "samskabelse , ledelse , styring , kommuner",
author = "Anne Tortzen",
year = "2016",
month = "11",
day = "20",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Trylleordet 'samskabelse' bliver kvalt i styring. / Tortzen, Anne.

2016, . (Kommunen).

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Trylleordet 'samskabelse' bliver kvalt i styring

AU - Tortzen, Anne

PY - 2016/11/20

Y1 - 2016/11/20

N2 - Samskabelse er tidens ’trylleord’, når vi diskuterer, hvordan vores velfærdssamfund skal udvikle sig. De sidste år har vi hørt disse pointer gentaget til hudløshed: Kommunen skal være en arena for samskabelse. Samskabelse forstået som ligeværdigt og forpligtende samarbejde mellem det offentlige og borgerne rummer store potentialer for at udvikle vores velfærdssamfund. Borgerne skal være aktive medborgere, og deres ressourcer skal i spil. Det kræver blot, at de offentlige ledere tager rollen som facilitator, der bringer de berørte parter omkring en udfordring sammen, så de i fællesskab kan udvikle innovative løsninger og føre dem ud i livet.

AB - Samskabelse er tidens ’trylleord’, når vi diskuterer, hvordan vores velfærdssamfund skal udvikle sig. De sidste år har vi hørt disse pointer gentaget til hudløshed: Kommunen skal være en arena for samskabelse. Samskabelse forstået som ligeværdigt og forpligtende samarbejde mellem det offentlige og borgerne rummer store potentialer for at udvikle vores velfærdssamfund. Borgerne skal være aktive medborgere, og deres ressourcer skal i spil. Det kræver blot, at de offentlige ledere tager rollen som facilitator, der bringer de berørte parter omkring en udfordring sammen, så de i fællesskab kan udvikle innovative løsninger og føre dem ud i livet.

KW - samskabelse

KW - ledelse

KW - styring

KW - kommuner

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -