Tillidsbaseret styring og ledelse i offentlige organisationer

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Debatten om, hvordan den offentlige sektor skal styres og ledes kører på fulde drøn i disse år, og i den sammenhæng er begrebet tillid blevet aktuelt. Denne bog handler om, hvad tillidsbaseret styring og ledelse er og om det svære spring fra ambition til praksis. Tilliden er attraktiv, fordi den øger engagement og sænker transaktionsomkostningerne i organisationen. Men tillid hænger også uløseligt sammen med risiko, som kræver en række overvejelser i den offentlige organisation.

Der sættes blandt andet fokus på forholdet mellem tillid og kontrol, som både kan blive mod- og medspillere, afhængigt af hvordan styringen opleves af dem der udsættes for den. Bogen ser også på de barrierer, der kan opstå i processen med at implementere tillidsbaseret styring og ledelse samt de rolleforandringer, tilliden kræver blandt både politikere, forvaltning, personaleledere, medarbejderrepræsentanter og medarbejdere.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherDjøf Forlag
Number of pages190
ISBN (Print)9788757437997
ISBN (Electronic)978-87-7198-209-1
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@book{fc34295082654c15a6584703101e8272,
title = "Tillidsbaseret styring og ledelse i offentlige organisationer",
abstract = "Debatten om, hvordan den offentlige sektor skal styres og ledes k{\o}rer p{\aa} fulde dr{\o}n i disse {\aa}r, og i den sammenh{\ae}ng er begrebet tillid blevet aktuelt. Denne bog handler om, hvad tillidsbaseret styring og ledelse er og om det sv{\ae}re spring fra ambition til praksis. Tilliden er attraktiv, fordi den {\o}ger engagement og s{\ae}nker transaktionsomkostningerne i organisationen. Men tillid h{\ae}nger ogs{\aa} ul{\o}seligt sammen med risiko, som kr{\ae}ver en r{\ae}kke overvejelser i den offentlige organisation.Der s{\ae}ttes blandt andet fokus p{\aa} forholdet mellem tillid og kontrol, som b{\aa}de kan blive mod- og medspillere, afh{\ae}ngigt af hvordan styringen opleves af dem der uds{\ae}ttes for den. Bogen ser ogs{\aa} p{\aa} de barrierer, der kan opst{\aa} i processen med at implementere tillidsbaseret styring og ledelse samt de rolleforandringer, tilliden kr{\ae}ver blandt b{\aa}de politikere, forvaltning, personaleledere, medarbejderrepr{\ae}sentanter og medarbejdere.",
keywords = "Tillid, tillidsbaseret styring, Tillidsbaseret ledelse, Offentlig styring, offentlig ledelse, new public governance, Rolleforandringer, Implementering, Tillidsreform, Tillidsrepr{\ae}sentant, Politisk ledelse, MED-organisation, fagprofessionelle, personaleledelse, administration",
author = "Bentzen, {Tina {\O}llgaard}",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788757437997",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

Tillidsbaseret styring og ledelse i offentlige organisationer. / Bentzen, Tina Øllgaard.

København : Djøf Forlag, 2018. 190 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Tillidsbaseret styring og ledelse i offentlige organisationer

AU - Bentzen, Tina Øllgaard

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Debatten om, hvordan den offentlige sektor skal styres og ledes kører på fulde drøn i disse år, og i den sammenhæng er begrebet tillid blevet aktuelt. Denne bog handler om, hvad tillidsbaseret styring og ledelse er og om det svære spring fra ambition til praksis. Tilliden er attraktiv, fordi den øger engagement og sænker transaktionsomkostningerne i organisationen. Men tillid hænger også uløseligt sammen med risiko, som kræver en række overvejelser i den offentlige organisation.Der sættes blandt andet fokus på forholdet mellem tillid og kontrol, som både kan blive mod- og medspillere, afhængigt af hvordan styringen opleves af dem der udsættes for den. Bogen ser også på de barrierer, der kan opstå i processen med at implementere tillidsbaseret styring og ledelse samt de rolleforandringer, tilliden kræver blandt både politikere, forvaltning, personaleledere, medarbejderrepræsentanter og medarbejdere.

AB - Debatten om, hvordan den offentlige sektor skal styres og ledes kører på fulde drøn i disse år, og i den sammenhæng er begrebet tillid blevet aktuelt. Denne bog handler om, hvad tillidsbaseret styring og ledelse er og om det svære spring fra ambition til praksis. Tilliden er attraktiv, fordi den øger engagement og sænker transaktionsomkostningerne i organisationen. Men tillid hænger også uløseligt sammen med risiko, som kræver en række overvejelser i den offentlige organisation.Der sættes blandt andet fokus på forholdet mellem tillid og kontrol, som både kan blive mod- og medspillere, afhængigt af hvordan styringen opleves af dem der udsættes for den. Bogen ser også på de barrierer, der kan opstå i processen med at implementere tillidsbaseret styring og ledelse samt de rolleforandringer, tilliden kræver blandt både politikere, forvaltning, personaleledere, medarbejderrepræsentanter og medarbejdere.

KW - Tillid

KW - tillidsbaseret styring

KW - Tillidsbaseret ledelse

KW - Offentlig styring

KW - offentlig ledelse

KW - new public governance

KW - Rolleforandringer

KW - Implementering

KW - Tillidsreform

KW - Tillidsrepræsentant

KW - Politisk ledelse

KW - MED-organisation

KW - fagprofessionelle

KW - personaleledelse

KW - administration

UR - https://www.djoef-forlag.dk/node/3809

M3 - Bog

SN - 9788757437997

BT - Tillidsbaseret styring og ledelse i offentlige organisationer

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -