Til Studienævnet for Humbach angående sprogproblemer ifm. eksamensopgaver i Tekst og tegn ES 2012

Hans Ulrik Rosengaard, Peter Juul Nielsen

  Research output: Memorandum/expositionMemorandumCommissioned

  Abstract

  Rapporten evaluerer førsteårsstuderendes skrivefærdigheder på baggrund af eksamensopgaven i kurset Tekst & Tegn (efterår 2013) med fokus på alvorlige problemer med tekstopbygning og overholdelse af den skriftsproglige norm. Kernen i rapporten er en oversigt over fejltyper med belæg fra opgavebesvarelserne, fra stave- og tegnsætningsfejl over grammatiske og fraseologiske fejl til kohæsionsfejl og andre overordnede problemer med tekstdannelse. Rapporten afsluttes med en indstilling om oprettelse af et skrivecenter på Roskilde Universitet, og der argumenteres for at et sådant center ville kunne afhjælpe de skriftsproglige problemer.
  Original languageDanish
  Publication date7 Feb 2013
  Number of pages6
  Finished07/02/2013
  Publication statusPublished - 7 Feb 2013

  Cite this

  @misc{80282f9f27314f4aa122d5b9c742d39d,
  title = "Til Studien{\ae}vnet for Humbach ang{\aa}ende sprogproblemer ifm. eksamensopgaver i Tekst og tegn ES 2012",
  abstract = "Rapporten evaluerer f{\o}rste{\aa}rsstuderendes skrivef{\ae}rdigheder p{\aa} baggrund af eksamensopgaven i kurset Tekst & Tegn (efter{\aa}r 2013) med fokus p{\aa} alvorlige problemer med tekstopbygning og overholdelse af den skriftsproglige norm. Kernen i rapporten er en oversigt over fejltyper med bel{\ae}g fra opgavebesvarelserne, fra stave- og tegns{\ae}tningsfejl over grammatiske og fraseologiske fejl til koh{\ae}sionsfejl og andre overordnede problemer med tekstdannelse. Rapporten afsluttes med en indstilling om oprettelse af et skrivecenter p{\aa} Roskilde Universitet, og der argumenteres for at et s{\aa}dant center ville kunne afhj{\ae}lpe de skriftsproglige problemer.",
  keywords = "skrivef{\ae}rdigheder, fejltyper, skriftsproglig norm",
  author = "Rosengaard, {Hans Ulrik} and Nielsen, {Peter Juul}",
  year = "2013",
  month = "2",
  day = "7",
  language = "Dansk",

  }

  Til Studienævnet for Humbach angående sprogproblemer ifm. eksamensopgaver i Tekst og tegn ES 2012. / Rosengaard, Hans Ulrik; Nielsen, Peter Juul.

  2013. 6 p., Feb 07, 2013.

  Research output: Memorandum/expositionMemorandumCommissioned

  TY - GEN

  T1 - Til Studienævnet for Humbach angående sprogproblemer ifm. eksamensopgaver i Tekst og tegn ES 2012

  AU - Rosengaard, Hans Ulrik

  AU - Nielsen, Peter Juul

  PY - 2013/2/7

  Y1 - 2013/2/7

  N2 - Rapporten evaluerer førsteårsstuderendes skrivefærdigheder på baggrund af eksamensopgaven i kurset Tekst & Tegn (efterår 2013) med fokus på alvorlige problemer med tekstopbygning og overholdelse af den skriftsproglige norm. Kernen i rapporten er en oversigt over fejltyper med belæg fra opgavebesvarelserne, fra stave- og tegnsætningsfejl over grammatiske og fraseologiske fejl til kohæsionsfejl og andre overordnede problemer med tekstdannelse. Rapporten afsluttes med en indstilling om oprettelse af et skrivecenter på Roskilde Universitet, og der argumenteres for at et sådant center ville kunne afhjælpe de skriftsproglige problemer.

  AB - Rapporten evaluerer førsteårsstuderendes skrivefærdigheder på baggrund af eksamensopgaven i kurset Tekst & Tegn (efterår 2013) med fokus på alvorlige problemer med tekstopbygning og overholdelse af den skriftsproglige norm. Kernen i rapporten er en oversigt over fejltyper med belæg fra opgavebesvarelserne, fra stave- og tegnsætningsfejl over grammatiske og fraseologiske fejl til kohæsionsfejl og andre overordnede problemer med tekstdannelse. Rapporten afsluttes med en indstilling om oprettelse af et skrivecenter på Roskilde Universitet, og der argumenteres for at et sådant center ville kunne afhjælpe de skriftsproglige problemer.

  KW - skrivefærdigheder

  KW - fejltyper

  KW - skriftsproglig norm

  M3 - Faglig redegørelse

  ER -