Tidsmiljø - En ny vej til bedre psykisk arbejdsmiljø og produktivitet?

Forskningsprojekt gennemført i samarbejde med HK Kommunal

  Research output: Book/ReportReportCommunication

  Abstract

  Mens alle løber hurtigere, står produktiviteten tilsyneladende i stampe. Vi slider os op, men får ikke lavet mere. Tidsmiljøet accelerer og decelererer - der skabes stress og psykisk nedslidning, og produktiviteten daler. Den seneste undersøgelse af arbejdsforholdene blandt HK Kommunals medlemmer (Personalepolitisk Undersøgelse 2013), viser da også, at 7 ud af 10 medlemmer oplever, at deres arbejdsplads er præget af stress. Og de største stressfaktorer relaterer sig til, om medlemmerne føler, at de kan nå at udføre deres arbejdsopgaver. Det er faktorer som for eksempel mængden af arbejdsopgaver, organisationsforandringer, uklar prioritering af opgaverne og afbrydelser i løbet af arbejdsdagen. Samtidig oplever medlemmerne på arbejdspladserne i kommuner og regioner, at politikerne stort set kun interesserer sig for deres arbejdstid, når det handler om, hvornår de møder på arbejde, går hjem, holder pause etc. Derimod er der meget lidt interesse blandt politikerne for muligheden for at optimere produktiviteten i tidsmiljøet, når de ansatte rent faktisk er på arbejde. Alt det skal HK Kommunal finde offensive svar på, og blandt andet derfor har vi i samarbejde med Roskilde Universitet gennemført forskningsprojektet ”Tidsmiljø – En ny vej til bedre psykisk arbejdsmiljø og produktivitet?”, som er mundet ud i denne forskningsrapport samt et dialogværktøj til brug for medarbejdere og ledere på HK’ernes arbejdspladser.
  Original languageDanish
  Place of PublicationHK Kommunal
  PublisherHK-Kommunal
  Number of pages77
  ISBN (Electronic)978-87-90991-01-2
  Publication statusPublished - Jun 2014

  Cite this

  @book{e660039f2da3478780ae9414938eceef,
  title = "Tidsmilj{\o} - En ny vej til bedre psykisk arbejdsmilj{\o} og produktivitet?: Forskningsprojekt gennemf{\o}rt i samarbejde med HK Kommunal",
  abstract = "Mens alle l{\o}ber hurtigere, st{\aa}r produktiviteten tilsyneladende i stampe. Vi slider os op, men f{\aa}r ikke lavet mere. Tidsmilj{\o}et accelerer og decelererer - der skabes stress og psykisk nedslidning, og produktiviteten daler. Den seneste unders{\o}gelse af arbejdsforholdene blandt HK Kommunals medlemmer (Personalepolitisk Unders{\o}gelse 2013), viser da ogs{\aa}, at 7 ud af 10 medlemmer oplever, at deres arbejdsplads er pr{\ae}get af stress. Og de st{\o}rste stressfaktorer relaterer sig til, om medlemmerne f{\o}ler, at de kan n{\aa} at udf{\o}re deres arbejdsopgaver. Det er faktorer som for eksempel m{\ae}ngden af arbejdsopgaver, organisationsforandringer, uklar prioritering af opgaverne og afbrydelser i l{\o}bet af arbejdsdagen. Samtidig oplever medlemmerne p{\aa} arbejdspladserne i kommuner og regioner, at politikerne stort set kun interesserer sig for deres arbejdstid, n{\aa}r det handler om, hvorn{\aa}r de m{\o}der p{\aa} arbejde, g{\aa}r hjem, holder pause etc. Derimod er der meget lidt interesse blandt politikerne for muligheden for at optimere produktiviteten i tidsmilj{\o}et, n{\aa}r de ansatte rent faktisk er p{\aa} arbejde. Alt det skal HK Kommunal finde offensive svar p{\aa}, og blandt andet derfor har vi i samarbejde med Roskilde Universitet gennemf{\o}rt forskningsprojektet ”Tidsmilj{\o} – En ny vej til bedre psykisk arbejdsmilj{\o} og produktivitet?”, som er mundet ud i denne forskningsrapport samt et dialogv{\ae}rkt{\o}j til brug for medarbejdere og ledere p{\aa} HK’ernes arbejdspladser.",
  author = "Lund, {Henrik Lambrecht} and Christensen, {Aske Thor Basselbjerg} and Scheller, {Vibeke Kristine}",
  year = "2014",
  month = "6",
  language = "Dansk",
  publisher = "HK-Kommunal",

  }

  Tidsmiljø - En ny vej til bedre psykisk arbejdsmiljø og produktivitet? Forskningsprojekt gennemført i samarbejde med HK Kommunal. / Lund, Henrik Lambrecht; Christensen, Aske Thor Basselbjerg; Scheller, Vibeke Kristine.

  HK Kommunal : HK-Kommunal, 2014. 77 p.

  Research output: Book/ReportReportCommunication

  TY - RPRT

  T1 - Tidsmiljø - En ny vej til bedre psykisk arbejdsmiljø og produktivitet?

  T2 - Forskningsprojekt gennemført i samarbejde med HK Kommunal

  AU - Lund, Henrik Lambrecht

  AU - Christensen, Aske Thor Basselbjerg

  AU - Scheller, Vibeke Kristine

  PY - 2014/6

  Y1 - 2014/6

  N2 - Mens alle løber hurtigere, står produktiviteten tilsyneladende i stampe. Vi slider os op, men får ikke lavet mere. Tidsmiljøet accelerer og decelererer - der skabes stress og psykisk nedslidning, og produktiviteten daler. Den seneste undersøgelse af arbejdsforholdene blandt HK Kommunals medlemmer (Personalepolitisk Undersøgelse 2013), viser da også, at 7 ud af 10 medlemmer oplever, at deres arbejdsplads er præget af stress. Og de største stressfaktorer relaterer sig til, om medlemmerne føler, at de kan nå at udføre deres arbejdsopgaver. Det er faktorer som for eksempel mængden af arbejdsopgaver, organisationsforandringer, uklar prioritering af opgaverne og afbrydelser i løbet af arbejdsdagen. Samtidig oplever medlemmerne på arbejdspladserne i kommuner og regioner, at politikerne stort set kun interesserer sig for deres arbejdstid, når det handler om, hvornår de møder på arbejde, går hjem, holder pause etc. Derimod er der meget lidt interesse blandt politikerne for muligheden for at optimere produktiviteten i tidsmiljøet, når de ansatte rent faktisk er på arbejde. Alt det skal HK Kommunal finde offensive svar på, og blandt andet derfor har vi i samarbejde med Roskilde Universitet gennemført forskningsprojektet ”Tidsmiljø – En ny vej til bedre psykisk arbejdsmiljø og produktivitet?”, som er mundet ud i denne forskningsrapport samt et dialogværktøj til brug for medarbejdere og ledere på HK’ernes arbejdspladser.

  AB - Mens alle løber hurtigere, står produktiviteten tilsyneladende i stampe. Vi slider os op, men får ikke lavet mere. Tidsmiljøet accelerer og decelererer - der skabes stress og psykisk nedslidning, og produktiviteten daler. Den seneste undersøgelse af arbejdsforholdene blandt HK Kommunals medlemmer (Personalepolitisk Undersøgelse 2013), viser da også, at 7 ud af 10 medlemmer oplever, at deres arbejdsplads er præget af stress. Og de største stressfaktorer relaterer sig til, om medlemmerne føler, at de kan nå at udføre deres arbejdsopgaver. Det er faktorer som for eksempel mængden af arbejdsopgaver, organisationsforandringer, uklar prioritering af opgaverne og afbrydelser i løbet af arbejdsdagen. Samtidig oplever medlemmerne på arbejdspladserne i kommuner og regioner, at politikerne stort set kun interesserer sig for deres arbejdstid, når det handler om, hvornår de møder på arbejde, går hjem, holder pause etc. Derimod er der meget lidt interesse blandt politikerne for muligheden for at optimere produktiviteten i tidsmiljøet, når de ansatte rent faktisk er på arbejde. Alt det skal HK Kommunal finde offensive svar på, og blandt andet derfor har vi i samarbejde med Roskilde Universitet gennemført forskningsprojektet ”Tidsmiljø – En ny vej til bedre psykisk arbejdsmiljø og produktivitet?”, som er mundet ud i denne forskningsrapport samt et dialogværktøj til brug for medarbejdere og ledere på HK’ernes arbejdspladser.

  M3 - Rapport

  BT - Tidsmiljø - En ny vej til bedre psykisk arbejdsmiljø og produktivitet?

  PB - HK-Kommunal

  CY - HK Kommunal

  ER -