Teori og metode

Om hovedtræk, teorier, metoder og empirisk grundlag

Birgitte Ravn Olesen, Kirsten Jansbøl

  Research output: Book/ReportReportResearch

  Abstract

  I dette hæfte redegøres for de teoretiske og metodiske refleksioner, som danner grundlag for det nordiske projekt om mennesker med døvblindheds erfaringer. Vi har som udgangspunkt haft informanternes subjektive konstruktion af sig selv og deres relationer til omverdenen. Det betyder, at vi har haft fokus på det konkret levede liv, og informanternes refleksioner i relation hertil. Målet har været at kvalificere beskrivelser af fænomener knyttet til dét at få, have og leve med et progredierende. Projektet er bygget op omkring 6 interviews, som er foretaget af døvblindekonsulenter og andre med arbejde i døvblindefeltet. Over en fem-årig periode er informanterne blevet interviewet om, hvordan deres hverdagsliv ser ud med særligt fokus på oplevelser af ændringer og ressourcer i forhold til at håndtere disse. I dette hæfte redegøres også for udvælgelse af informanter, for deres syns- og hørestatus, og der reflekteres kritisk over betydningen af den valgte metode. Endelig opsummeres de vigtigste pointer fra de 5 hæfter, som sammen med dette hæfte udgør Det nordiske projekt om mennesker med døvblindheds erfaringer.
  Original languageDanish
  Place of PublicationHerlev
  PublisherVidenscentret for døvblindblevne
  Edition1
  Number of pages58
  ISBN (Print)87-990212-2-6
  Publication statusPublished - 2005
  SeriesErfaringer fra mennesker med døvblindhed
  Volume1

  Cite this

  Olesen, B. R., & Jansbøl, K. (2005). Teori og metode: Om hovedtræk, teorier, metoder og empirisk grundlag. (1 ed.) Herlev: Videnscentret for døvblindblevne. Erfaringer fra mennesker med døvblindhed, Vol.. 1
  Olesen, Birgitte Ravn ; Jansbøl, Kirsten. / Teori og metode : Om hovedtræk, teorier, metoder og empirisk grundlag. 1 ed. Herlev : Videnscentret for døvblindblevne, 2005. 58 p. (Erfaringer fra mennesker med døvblindhed, Vol. 1).
  @book{a95e604052be11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Teori og metode: Om hovedtr{\ae}k, teorier, metoder og empirisk grundlag",
  abstract = "I dette h{\ae}fte redeg{\o}res for de teoretiske og metodiske refleksioner, som danner grundlag for det nordiske projekt om mennesker med d{\o}vblindheds erfaringer. Vi har som udgangspunkt haft informanternes subjektive konstruktion af sig selv og deres relationer til omverdenen. Det betyder, at vi har haft fokus p{\aa} det konkret levede liv, og informanternes refleksioner i relation hertil. M{\aa}let har v{\ae}ret at kvalificere beskrivelser af f{\ae}nomener knyttet til d{\'e}t at f{\aa}, have og leve med et progredierende. Projektet er bygget op omkring 6 interviews, som er foretaget af d{\o}vblindekonsulenter og andre med arbejde i d{\o}vblindefeltet. Over en fem-{\aa}rig periode er informanterne blevet interviewet om, hvordan deres hverdagsliv ser ud med s{\ae}rligt fokus p{\aa} oplevelser af {\ae}ndringer og ressourcer i forhold til at h{\aa}ndtere disse. I dette h{\ae}fte redeg{\o}res ogs{\aa} for udv{\ae}lgelse af informanter, for deres syns- og h{\o}restatus, og der reflekteres kritisk over betydningen af den valgte metode. Endelig opsummeres de vigtigste pointer fra de 5 h{\ae}fter, som sammen med dette h{\ae}fte udg{\o}r Det nordiske projekt om mennesker med d{\o}vblindheds erfaringer.",
  author = "Olesen, {Birgitte Ravn} and Kirsten Jansb{\o}l",
  note = "Ligeledes udgivet p{\aa} svensk og norsk",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-990212-2-6",
  publisher = "Videnscentret for d{\o}vblindblevne",
  edition = "1",

  }

  Olesen, BR & Jansbøl, K 2005, Teori og metode: Om hovedtræk, teorier, metoder og empirisk grundlag. Erfaringer fra mennesker med døvblindhed, vol. 1, 1 edn, Videnscentret for døvblindblevne, Herlev.

  Teori og metode : Om hovedtræk, teorier, metoder og empirisk grundlag. / Olesen, Birgitte Ravn; Jansbøl, Kirsten.

  1 ed. Herlev : Videnscentret for døvblindblevne, 2005. 58 p. (Erfaringer fra mennesker med døvblindhed, Vol. 1).

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Teori og metode

  T2 - Om hovedtræk, teorier, metoder og empirisk grundlag

  AU - Olesen, Birgitte Ravn

  AU - Jansbøl, Kirsten

  N1 - Ligeledes udgivet på svensk og norsk

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - I dette hæfte redegøres for de teoretiske og metodiske refleksioner, som danner grundlag for det nordiske projekt om mennesker med døvblindheds erfaringer. Vi har som udgangspunkt haft informanternes subjektive konstruktion af sig selv og deres relationer til omverdenen. Det betyder, at vi har haft fokus på det konkret levede liv, og informanternes refleksioner i relation hertil. Målet har været at kvalificere beskrivelser af fænomener knyttet til dét at få, have og leve med et progredierende. Projektet er bygget op omkring 6 interviews, som er foretaget af døvblindekonsulenter og andre med arbejde i døvblindefeltet. Over en fem-årig periode er informanterne blevet interviewet om, hvordan deres hverdagsliv ser ud med særligt fokus på oplevelser af ændringer og ressourcer i forhold til at håndtere disse. I dette hæfte redegøres også for udvælgelse af informanter, for deres syns- og hørestatus, og der reflekteres kritisk over betydningen af den valgte metode. Endelig opsummeres de vigtigste pointer fra de 5 hæfter, som sammen med dette hæfte udgør Det nordiske projekt om mennesker med døvblindheds erfaringer.

  AB - I dette hæfte redegøres for de teoretiske og metodiske refleksioner, som danner grundlag for det nordiske projekt om mennesker med døvblindheds erfaringer. Vi har som udgangspunkt haft informanternes subjektive konstruktion af sig selv og deres relationer til omverdenen. Det betyder, at vi har haft fokus på det konkret levede liv, og informanternes refleksioner i relation hertil. Målet har været at kvalificere beskrivelser af fænomener knyttet til dét at få, have og leve med et progredierende. Projektet er bygget op omkring 6 interviews, som er foretaget af døvblindekonsulenter og andre med arbejde i døvblindefeltet. Over en fem-årig periode er informanterne blevet interviewet om, hvordan deres hverdagsliv ser ud med særligt fokus på oplevelser af ændringer og ressourcer i forhold til at håndtere disse. I dette hæfte redegøres også for udvælgelse af informanter, for deres syns- og hørestatus, og der reflekteres kritisk over betydningen af den valgte metode. Endelig opsummeres de vigtigste pointer fra de 5 hæfter, som sammen med dette hæfte udgør Det nordiske projekt om mennesker med døvblindheds erfaringer.

  M3 - Rapport

  SN - 87-990212-2-6

  BT - Teori og metode

  PB - Videnscentret for døvblindblevne

  CY - Herlev

  ER -

  Olesen BR, Jansbøl K. Teori og metode: Om hovedtræk, teorier, metoder og empirisk grundlag. 1 ed. Herlev: Videnscentret for døvblindblevne, 2005. 58 p. (Erfaringer fra mennesker med døvblindhed, Vol. 1).