Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012

Thomas P. Boje, Lars Skov Henriksen, Torben Friberg

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Igennem de seneste år har der været udfoldet en del bestræbelser på at øge det frivillige engagement i den danske befolkning. Fra politisk side har der været udtrykt ønsker og forventninger om, at danskerne i stigende grad påtager sig frivilligt arbejde i frivillige organisationer og foreninger samt hjælper til med frivillige indsatser på offentlige institutioner som plejehjem, sygehuse, biblioteker osv.
Men er disse forventninger blevet indfriet, og hvordan har danskernes frivillige engagement i det hele taget udviklet sig de senere år? Det undersøger vi i denne artikel, hvor vi på baggrund af to sammenlignelige befolkningsstudier gennemført i henholdsvis 2004 og 2012, belyser udviklingen i omfanget og karakteren af frivillig indsats i den voksne danske befolkning. Vi stiller skarpt på de væsentligste ændringstendenser og peger på nogle perspektiver for det fremtidige civile engagement.
Original languageDanish
Title of host publicationDe frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid
Number of pages18
Place of PublicationAarhus
PublisherAarhus Universitetsforlag
Publication dateMar 2014
Pages18
Chapter13
Commissioning bodyAarhus University
ISBN (Print)978-87-7124 356 7
Publication statusPublished - Mar 2014

Cite this