Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi

Research output: Contribution to conferencePaperResearchpeer-review

Abstract

Hvad kan storbyer lære af hinanden? Aktuelt er et blik udefra rettet mod København med spøgsmålet, hvad kan ’vi’ lære af København? ’København skal redde New York fra druknedøden’ hedder det i en artikel bragt i Politiken den 10. januar 2013. New York borgmesteren Michael Bloomberg er interesseret i København – mere præcist i Københavns klimaplan, haste vedtaget efter skybruddet sommeren 2011, hvilket betyder at allerede i dag, ’ledes en masse regnvand fra Indre by uden om kloakkerne og direkte til underjordiske overløbsbassiner eller direkte i havnen, og digerne på den vestlige del af Amager er forstærket’. Helt i tråd med FNs general sekretær Ban Ki-moons proklamation, ’vores kamp for global bæredygtighed vil vindes eller tabes i byer’ er Bloomberg opmærksom på storbyers helt centrale betydning for håndtering af katastrofer og pludselige forandringer. Og her kommer København ind. Men håndtering af katastrofer handler ikke kun om kloakker. Hvordan kommer et samfund på fode igen ved pludselige forandringer? Dette paper diskuterer sociologiens tilgang til problemstillingen med omdrejningspunkt i tre nøglebegreber, nemlig håndtering, imagination og topografi.
Original languageDanish
Publication date24 Jan 2013
Publication statusPublished - 24 Jan 2013
EventDansk Sociologikongres 2013: By og Mobilitet - Roskilde Universitet, Roskilde, Denmark
Duration: 24 Jan 201325 Jan 2013
http://ruconf.ruc.dk/index.php/dansoc13/dsk2013
http://ruconf.ruc.dk/index.php/dansoc13/dsk2013/

Conference

ConferenceDansk Sociologikongres 2013
LocationRoskilde Universitet
CountryDenmark
CityRoskilde
Period24/01/201325/01/2013
Internet address

Cite this

Greve, A. (2013). Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi. Paper presented at Dansk Sociologikongres 2013, Roskilde, Denmark.
Greve, Anni. / Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi. Paper presented at Dansk Sociologikongres 2013, Roskilde, Denmark.
@conference{20acf568708c420ba18212b0a9f56eb4,
title = "Storbyen og sociologien: H{\aa}ndtering-Imagination-Topografi",
abstract = "Hvad kan storbyer l{\ae}re af hinanden? Aktuelt er et blik udefra rettet mod K{\o}benhavn med sp{\o}gsm{\aa}let, hvad kan ’vi’ l{\ae}re af K{\o}benhavn? ’K{\o}benhavn skal redde New York fra drukned{\o}den’ hedder det i en artikel bragt i Politiken den 10. januar 2013. New York borgmesteren Michael Bloomberg er interesseret i K{\o}benhavn – mere pr{\ae}cist i K{\o}benhavns klimaplan, haste vedtaget efter skybruddet sommeren 2011, hvilket betyder at allerede i dag, ’ledes en masse regnvand fra Indre by uden om kloakkerne og direkte til underjordiske overl{\o}bsbassiner eller direkte i havnen, og digerne p{\aa} den vestlige del af Amager er forst{\ae}rket’. Helt i tr{\aa}d med FNs general sekret{\ae}r Ban Ki-moons proklamation, ’vores kamp for global b{\ae}redygtighed vil vindes eller tabes i byer’ er Bloomberg opm{\ae}rksom p{\aa} storbyers helt centrale betydning for h{\aa}ndtering af katastrofer og pludselige forandringer. Og her kommer K{\o}benhavn ind. Men h{\aa}ndtering af katastrofer handler ikke kun om kloakker. Hvordan kommer et samfund p{\aa} fode igen ved pludselige forandringer? Dette paper diskuterer sociologiens tilgang til problemstillingen med omdrejningspunkt i tre n{\o}glebegreber, nemlig h{\aa}ndtering, imagination og topografi.",
author = "Anni Greve",
year = "2013",
month = "1",
day = "24",
language = "Dansk",
note = "Dansk Sociologkongres 2013 : By og mobilitet ; Conference date: 24-01-2013 Through 25-01-2013",
url = "http://ruconf.ruc.dk/index.php/dansoc13/dsk2013, http://ruconf.ruc.dk/index.php/dansoc13/dsk2013/",

}

Greve, A 2013, 'Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi' Paper presented at Dansk Sociologikongres 2013, Roskilde, Denmark, 24/01/2013 - 25/01/2013, .

Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi. / Greve, Anni.

2013. Paper presented at Dansk Sociologikongres 2013, Roskilde, Denmark.

Research output: Contribution to conferencePaperResearchpeer-review

TY - CONF

T1 - Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi

AU - Greve, Anni

PY - 2013/1/24

Y1 - 2013/1/24

N2 - Hvad kan storbyer lære af hinanden? Aktuelt er et blik udefra rettet mod København med spøgsmålet, hvad kan ’vi’ lære af København? ’København skal redde New York fra druknedøden’ hedder det i en artikel bragt i Politiken den 10. januar 2013. New York borgmesteren Michael Bloomberg er interesseret i København – mere præcist i Københavns klimaplan, haste vedtaget efter skybruddet sommeren 2011, hvilket betyder at allerede i dag, ’ledes en masse regnvand fra Indre by uden om kloakkerne og direkte til underjordiske overløbsbassiner eller direkte i havnen, og digerne på den vestlige del af Amager er forstærket’. Helt i tråd med FNs general sekretær Ban Ki-moons proklamation, ’vores kamp for global bæredygtighed vil vindes eller tabes i byer’ er Bloomberg opmærksom på storbyers helt centrale betydning for håndtering af katastrofer og pludselige forandringer. Og her kommer København ind. Men håndtering af katastrofer handler ikke kun om kloakker. Hvordan kommer et samfund på fode igen ved pludselige forandringer? Dette paper diskuterer sociologiens tilgang til problemstillingen med omdrejningspunkt i tre nøglebegreber, nemlig håndtering, imagination og topografi.

AB - Hvad kan storbyer lære af hinanden? Aktuelt er et blik udefra rettet mod København med spøgsmålet, hvad kan ’vi’ lære af København? ’København skal redde New York fra druknedøden’ hedder det i en artikel bragt i Politiken den 10. januar 2013. New York borgmesteren Michael Bloomberg er interesseret i København – mere præcist i Københavns klimaplan, haste vedtaget efter skybruddet sommeren 2011, hvilket betyder at allerede i dag, ’ledes en masse regnvand fra Indre by uden om kloakkerne og direkte til underjordiske overløbsbassiner eller direkte i havnen, og digerne på den vestlige del af Amager er forstærket’. Helt i tråd med FNs general sekretær Ban Ki-moons proklamation, ’vores kamp for global bæredygtighed vil vindes eller tabes i byer’ er Bloomberg opmærksom på storbyers helt centrale betydning for håndtering af katastrofer og pludselige forandringer. Og her kommer København ind. Men håndtering af katastrofer handler ikke kun om kloakker. Hvordan kommer et samfund på fode igen ved pludselige forandringer? Dette paper diskuterer sociologiens tilgang til problemstillingen med omdrejningspunkt i tre nøglebegreber, nemlig håndtering, imagination og topografi.

M3 - Paper

ER -

Greve A. Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi. 2013. Paper presented at Dansk Sociologikongres 2013, Roskilde, Denmark.