Stedsans - samskabelse gennem omverdensinddragelse

Annika Agger (Editor), Christian Kahr Andersen (Editor)

Research output: Book/ReportReportCommunication

Abstract

Publikationen, Stedsans – samskabelse gennem omverdensinddragelse sætter fokus på, hvordan kommunale planlæggere og andre lokale aktører, der arbejder med byudvikling kan navigere gennem den dynamiske proces en områdefornyelse er. Bogen sætter fokus på en praktisk viden om hvordan der mellem de fagprofessionelle og relevante private aktører og borgere, skabes et samarbejde som fremmer samskabelsen, synenergi og sammenhængskraft i byudvikling.

Bogen gennemgår de forskellige grupper af de såkaldte ’omverdensaktører’, som kan være relevante samarbejdspartnere i de områdebaseret indsatser, som eksempelvis den almene sektor, frivillige foreninger, skoler og erhvervslivet. Hvert kapitel helliger sig til den enkelte type af omverdensaktører, og beskriver hvilken viden, kompetencer og færdigheder de kan bidrage med, i forhold til de behov som opstår i en byudvikling.

Afslutningsvis gennemgås praktiske metoder til, hvordan kommunale planlæggere kan mobilisere borgerne i en områdefornyelse. Det formidles i form af konkrete anvisninger fra forskellige borgerinddragelsesprojekter med refleksioner over vejen fra ide til udførsel.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherTrafik-,Bygge- og boligstyrelsen
Number of pages120
ISBN (Print)978-87-7349-054-9
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • samskabelse
  • områdefornyelse
  • offentlig værdi

Cite this