Sporløs

Om biologi, identitet og slægten som fjernsyn

Birgitta Frello

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

DR har i de senere år har lanceret flere programserier, som har slægt og slægtsforskning som fokus. Slægtsprogrammer er ’godt fjernsyn’ i den forstand, at de giver mulighed for en umiddelbar identifikation med hovedpersonen, samtidig med at dennes historie kan bruges som løftestang for andre historier. Imidlertid anlægger programmerne en vinkel på slægten, som forudsætter, at et øget kendskab til den biologiske slægt automatisk medfører et øget kendskab til den personlige identitet. Denne selvfølgeliggørelse af den biologiske slægts betydning problematiseres, og med udgangspunkt i Sporløs diskuterer artiklen mulige implikationer og konsekvenser af den forståelse af slægten, som programmerne tager udgangspunkt i og tager for givet.
Original languageDanish
JournalMedieKultur
Volume27
Issue number51
Pages (from-to)127-145
ISSN0900-9671
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Frello, Birgitta. / Sporløs : Om biologi, identitet og slægten som fjernsyn. In: MedieKultur. 2011 ; Vol. 27, No. 51. pp. 127-145.
@article{5b6b186d7ee24d50b1a11e2d8cc42f5a,
title = "Sporl{\o}s: Om biologi, identitet og sl{\ae}gten som fjernsyn",
abstract = "DR har i de senere {\aa}r har lanceret flere programserier, som har sl{\ae}gt og sl{\ae}gtsforskning som fokus. Sl{\ae}gtsprogrammer er ’godt fjernsyn’ i den forstand, at de giver mulighed for en umiddelbar identifikation med hovedpersonen, samtidig med at dennes historie kan bruges som l{\o}ftestang for andre historier. Imidlertid anl{\ae}gger programmerne en vinkel p{\aa} sl{\ae}gten, som foruds{\ae}tter, at et {\o}get kendskab til den biologiske sl{\ae}gt automatisk medf{\o}rer et {\o}get kendskab til den personlige identitet. Denne selvf{\o}lgeligg{\o}relse af den biologiske sl{\ae}gts betydning problematiseres, og med udgangspunkt i Sporl{\o}s diskuterer artiklen mulige implikationer og konsekvenser af den forst{\aa}else af sl{\ae}gten, som programmerne tager udgangspunkt i og tager for givet.",
author = "Birgitta Frello",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "27",
pages = "127--145",
journal = "MedieKultur",
issn = "0900-9671",
publisher = "Statsbiblioteket",
number = "51",

}

Frello, B 2011, 'Sporløs: Om biologi, identitet og slægten som fjernsyn', MedieKultur, vol. 27, no. 51, pp. 127-145.

Sporløs : Om biologi, identitet og slægten som fjernsyn. / Frello, Birgitta.

In: MedieKultur, Vol. 27, No. 51, 2011, p. 127-145.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Sporløs

T2 - Om biologi, identitet og slægten som fjernsyn

AU - Frello, Birgitta

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - DR har i de senere år har lanceret flere programserier, som har slægt og slægtsforskning som fokus. Slægtsprogrammer er ’godt fjernsyn’ i den forstand, at de giver mulighed for en umiddelbar identifikation med hovedpersonen, samtidig med at dennes historie kan bruges som løftestang for andre historier. Imidlertid anlægger programmerne en vinkel på slægten, som forudsætter, at et øget kendskab til den biologiske slægt automatisk medfører et øget kendskab til den personlige identitet. Denne selvfølgeliggørelse af den biologiske slægts betydning problematiseres, og med udgangspunkt i Sporløs diskuterer artiklen mulige implikationer og konsekvenser af den forståelse af slægten, som programmerne tager udgangspunkt i og tager for givet.

AB - DR har i de senere år har lanceret flere programserier, som har slægt og slægtsforskning som fokus. Slægtsprogrammer er ’godt fjernsyn’ i den forstand, at de giver mulighed for en umiddelbar identifikation med hovedpersonen, samtidig med at dennes historie kan bruges som løftestang for andre historier. Imidlertid anlægger programmerne en vinkel på slægten, som forudsætter, at et øget kendskab til den biologiske slægt automatisk medfører et øget kendskab til den personlige identitet. Denne selvfølgeliggørelse af den biologiske slægts betydning problematiseres, og med udgangspunkt i Sporløs diskuterer artiklen mulige implikationer og konsekvenser af den forståelse af slægten, som programmerne tager udgangspunkt i og tager for givet.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 27

SP - 127

EP - 145

JO - MedieKultur

JF - MedieKultur

SN - 0900-9671

IS - 51

ER -