Som var det mine egne

Omsorg som kundskab og arbejde i to kulturer

  Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

  Abstract

  Dagplejearbejde og dagplejeres viden undersøges udfra et omsorgsperspektiv og i kontrast til andalusiske dagplejere. Ud af analysen springer et billede af kønnede socialisationsbetingelser i to kulturelle sammenhænge, hvori ligheden er betydningen af moderskab og modringsprocesser for de kompetencer og den viden som er dagplejernes. Medens forskellen er graden af samfundsmæssiggørelse af deres arbejde, som skaber en helt forskellig fagidentitet og værdisætning af dette arbejde. Undersøgelsen er livshistorisk i kombination med psykodynamisk socialisationsteori.
  Original languageDanish
  Place of PublicationRoskilde Universitetscenter
  PublisherRoskilde Universitet
  Number of pages281
  Publication statusPublished - 1999

  Cite this

  Dybbroe, B. (1999). Som var det mine egne: Omsorg som kundskab og arbejde i to kulturer. Roskilde Universitetscenter: Roskilde Universitet.
  Dybbroe, Betina. / Som var det mine egne : Omsorg som kundskab og arbejde i to kulturer. Roskilde Universitetscenter : Roskilde Universitet, 1999. 281 p.
  @phdthesis{d54e30a052ae11dbae81000ea68e967b,
  title = "Som var det mine egne: Omsorg som kundskab og arbejde i to kulturer",
  abstract = "Dagplejearbejde og dagplejeres viden unders{\o}ges udfra et omsorgsperspektiv og i kontrast til andalusiske dagplejere. Ud af analysen springer et billede af k{\o}nnede socialisationsbetingelser i to kulturelle sammenh{\ae}nge, hvori ligheden er betydningen af moderskab og modringsprocesser for de kompetencer og den viden som er dagplejernes. Medens forskellen er graden af samfundsm{\ae}ssigg{\o}relse af deres arbejde, som skaber en helt forskellig fagidentitet og v{\ae}rdis{\ae}tning af dette arbejde. Unders{\o}gelsen er livshistorisk i kombination med psykodynamisk socialisationsteori.",
  keywords = "omsorg, livshistorie, moderskab, dagpleje, uformelle kompetencer, kulturel komparation",
  author = "Betina Dybbroe",
  year = "1999",
  language = "Dansk",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Dybbroe, B 1999, Som var det mine egne: Omsorg som kundskab og arbejde i to kulturer. Roskilde Universitet, Roskilde Universitetscenter.

  Som var det mine egne : Omsorg som kundskab og arbejde i to kulturer. / Dybbroe, Betina.

  Roskilde Universitetscenter : Roskilde Universitet, 1999. 281 p.

  Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

  TY - BOOK

  T1 - Som var det mine egne

  T2 - Omsorg som kundskab og arbejde i to kulturer

  AU - Dybbroe, Betina

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - Dagplejearbejde og dagplejeres viden undersøges udfra et omsorgsperspektiv og i kontrast til andalusiske dagplejere. Ud af analysen springer et billede af kønnede socialisationsbetingelser i to kulturelle sammenhænge, hvori ligheden er betydningen af moderskab og modringsprocesser for de kompetencer og den viden som er dagplejernes. Medens forskellen er graden af samfundsmæssiggørelse af deres arbejde, som skaber en helt forskellig fagidentitet og værdisætning af dette arbejde. Undersøgelsen er livshistorisk i kombination med psykodynamisk socialisationsteori.

  AB - Dagplejearbejde og dagplejeres viden undersøges udfra et omsorgsperspektiv og i kontrast til andalusiske dagplejere. Ud af analysen springer et billede af kønnede socialisationsbetingelser i to kulturelle sammenhænge, hvori ligheden er betydningen af moderskab og modringsprocesser for de kompetencer og den viden som er dagplejernes. Medens forskellen er graden af samfundsmæssiggørelse af deres arbejde, som skaber en helt forskellig fagidentitet og værdisætning af dette arbejde. Undersøgelsen er livshistorisk i kombination med psykodynamisk socialisationsteori.

  KW - omsorg

  KW - livshistorie

  KW - moderskab

  KW - dagpleje

  KW - uformelle kompetencer

  KW - kulturel komparation

  M3 - Ph.d.-afhandling

  BT - Som var det mine egne

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde Universitetscenter

  ER -

  Dybbroe B. Som var det mine egne: Omsorg som kundskab og arbejde i to kulturer. Roskilde Universitetscenter: Roskilde Universitet, 1999. 281 p.