Socialt bæredygtige byer og lokalsamfund

Fra bekæmpelse af “parallelsamfund” til lokal kapacitetsopbygning

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Martin Severin Frandsen & Jonas Egmose behandler i deres artikel følgende problemstilling: Hvordan udvikles og opretholdes socialt bæredygtige byer og lokalsamfund? Forfatternes udgangspunkt er en teoretisk forståelse af social bæredygtighed som et spørgsmål om evnen til at opretholde byer og lokalsamfund som sociale, politiske og kulturelle fællesskaber. De argumenterer for, at udviklingen og opretholdelsen af socialt bæredygtige byer og lokalsamfund må medtænke to akser: 1. En vertikal akse, som handler om strukturelle vilkår for social bæredygtighed, herunder spørgsmål om samfundsmæssig omfordeling gennem planlægning, politik og regulering. 2. En horisontal akse, der handler om lokal kapacitet til at opretholde fællesskaber.
Original languageDanish
JournalKognition & Paedagogik
Volume29/113
Issue number3
ISSN0906-6225
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@article{2198b7127cce489f9b6417de779621ee,
title = "Socialt b{\ae}redygtige byer og lokalsamfund: Fra bek{\ae}mpelse af “parallelsamfund” til lokal kapacitetsopbygning",
abstract = "Martin Severin Frandsen & Jonas Egmose behandler i deres artikel f{\o}lgende problemstilling: Hvordan udvikles og opretholdes socialt b{\ae}redygtige byer og lokalsamfund? Forfatternes udgangspunkt er en teoretisk forst{\aa}else af social b{\ae}redygtighed som et sp{\o}rgsm{\aa}l om evnen til at opretholde byer og lokalsamfund som sociale, politiske og kulturelle f{\ae}llesskaber. De argumenterer for, at udviklingen og opretholdelsen af socialt b{\ae}redygtige byer og lokalsamfund m{\aa} medt{\ae}nke to akser: 1. En vertikal akse, som handler om strukturelle vilk{\aa}r for social b{\ae}redygtighed, herunder sp{\o}rgsm{\aa}l om samfundsm{\ae}ssig omfordeling gennem planl{\ae}gning, politik og regulering. 2. En horisontal akse, der handler om lokal kapacitet til at opretholde f{\ae}llesskaber.",
author = "Frandsen, {Martin Severin} and Jonas Egmose",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "29/113",
journal = "Kognition & Paedagogik",
issn = "0906-6225",
publisher = "Dansk Psykologisk Forlag",
number = "3",

}

Socialt bæredygtige byer og lokalsamfund : Fra bekæmpelse af “parallelsamfund” til lokal kapacitetsopbygning. / Frandsen, Martin Severin; Egmose, Jonas.

In: Kognition & Paedagogik, Vol. 29/113, No. 3, 2019.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Socialt bæredygtige byer og lokalsamfund

T2 - Fra bekæmpelse af “parallelsamfund” til lokal kapacitetsopbygning

AU - Frandsen, Martin Severin

AU - Egmose, Jonas

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Martin Severin Frandsen & Jonas Egmose behandler i deres artikel følgende problemstilling: Hvordan udvikles og opretholdes socialt bæredygtige byer og lokalsamfund? Forfatternes udgangspunkt er en teoretisk forståelse af social bæredygtighed som et spørgsmål om evnen til at opretholde byer og lokalsamfund som sociale, politiske og kulturelle fællesskaber. De argumenterer for, at udviklingen og opretholdelsen af socialt bæredygtige byer og lokalsamfund må medtænke to akser: 1. En vertikal akse, som handler om strukturelle vilkår for social bæredygtighed, herunder spørgsmål om samfundsmæssig omfordeling gennem planlægning, politik og regulering. 2. En horisontal akse, der handler om lokal kapacitet til at opretholde fællesskaber.

AB - Martin Severin Frandsen & Jonas Egmose behandler i deres artikel følgende problemstilling: Hvordan udvikles og opretholdes socialt bæredygtige byer og lokalsamfund? Forfatternes udgangspunkt er en teoretisk forståelse af social bæredygtighed som et spørgsmål om evnen til at opretholde byer og lokalsamfund som sociale, politiske og kulturelle fællesskaber. De argumenterer for, at udviklingen og opretholdelsen af socialt bæredygtige byer og lokalsamfund må medtænke to akser: 1. En vertikal akse, som handler om strukturelle vilkår for social bæredygtighed, herunder spørgsmål om samfundsmæssig omfordeling gennem planlægning, politik og regulering. 2. En horisontal akse, der handler om lokal kapacitet til at opretholde fællesskaber.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 29/113

JO - Kognition & Paedagogik

JF - Kognition & Paedagogik

SN - 0906-6225

IS - 3

ER -