Social sammenhængskraft

Begreb og virkelighed

Tina Gudrun Jensen (Editor), Garbi Schmidt (Editor), Kathrine Vitus (Editor)

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

Abstract

Det hævdes undertiden, at indvandring, globalisering og EU-medlemskab er med til at udfordre den sociale sammenhængskraft , og dette begreb optræder efterhånden hyppigt i debatter om dansk identitet, kultur og historie og det danske samfunds fremtid.
Men hvad mener vi egentlig, når vi taler om social sammenhængskraft? Hvad kommer den af? Og hvordan kommer den til udtryk?
Denne bog undersøger social sammenhængskraft som et både historisk, politisk, samfundsmæssigt og forskningsmæssigt begreb. Bogens kapitler udforsker begreb og levet praksis fra forskellige videnskabelige perspektiver, både som diskurser, der involverer forestillinger om parallelsamfund og fællesskab, og som hverdagslivets lokale dynamikker i bykvarterer og boligområder.
Bogen henvender sig til studerende, undervisere, akademikere og lægmænd med interesse for centrale begreber i samtidsdebatten med fokus på den rolle, migration spiller for det danske samfunds udvikling.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSamfundslitteratur
Number of pages154
ISBN (Print)9788759334294
Publication statusPublished - 9 May 2019

Cite this

Jensen, T. G., Schmidt, G., & Vitus, K. (Eds.) (2019). Social sammenhængskraft: Begreb og virkelighed. København: Samfundslitteratur.
Jensen, Tina Gudrun (Editor) ; Schmidt, Garbi (Editor) ; Vitus, Kathrine (Editor). / Social sammenhængskraft : Begreb og virkelighed. København : Samfundslitteratur, 2019. 154 p.
@book{46898a7f9af84c6588c54e4de30ac46c,
title = "Social sammenh{\ae}ngskraft: Begreb og virkelighed",
abstract = "Det h{\ae}vdes undertiden, at indvandring, globalisering og EU-medlemskab er med til at udfordre den sociale sammenh{\ae}ngskraft , og dette begreb optr{\ae}der efterh{\aa}nden hyppigt i debatter om dansk identitet, kultur og historie og det danske samfunds fremtid.Men hvad mener vi egentlig, n{\aa}r vi taler om social sammenh{\ae}ngskraft? Hvad kommer den af? Og hvordan kommer den til udtryk?Denne bog unders{\o}ger social sammenh{\ae}ngskraft som et b{\aa}de historisk, politisk, samfundsm{\ae}ssigt og forskningsm{\ae}ssigt begreb. Bogens kapitler udforsker begreb og levet praksis fra forskellige videnskabelige perspektiver, b{\aa}de som diskurser, der involverer forestillinger om parallelsamfund og f{\ae}llesskab, og som hverdagslivets lokale dynamikker i bykvarterer og boligomr{\aa}der.Bogen henvender sig til studerende, undervisere, akademikere og l{\ae}gm{\ae}nd med interesse for centrale begreber i samtidsdebatten med fokus p{\aa} den rolle, migration spiller for det danske samfunds udvikling.",
editor = "Jensen, {Tina Gudrun} and Garbi Schmidt and Kathrine Vitus",
year = "2019",
month = "5",
day = "9",
language = "Dansk",
isbn = "9788759334294",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Jensen, TG, Schmidt, G & Vitus, K (eds) 2019, Social sammenhængskraft: Begreb og virkelighed. Samfundslitteratur, København.

Social sammenhængskraft : Begreb og virkelighed. / Jensen, Tina Gudrun (Editor); Schmidt, Garbi (Editor); Vitus, Kathrine (Editor).

København : Samfundslitteratur, 2019. 154 p.

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Social sammenhængskraft

T2 - Begreb og virkelighed

A2 - Jensen, Tina Gudrun

A2 - Schmidt, Garbi

A2 - Vitus, Kathrine

PY - 2019/5/9

Y1 - 2019/5/9

N2 - Det hævdes undertiden, at indvandring, globalisering og EU-medlemskab er med til at udfordre den sociale sammenhængskraft , og dette begreb optræder efterhånden hyppigt i debatter om dansk identitet, kultur og historie og det danske samfunds fremtid.Men hvad mener vi egentlig, når vi taler om social sammenhængskraft? Hvad kommer den af? Og hvordan kommer den til udtryk?Denne bog undersøger social sammenhængskraft som et både historisk, politisk, samfundsmæssigt og forskningsmæssigt begreb. Bogens kapitler udforsker begreb og levet praksis fra forskellige videnskabelige perspektiver, både som diskurser, der involverer forestillinger om parallelsamfund og fællesskab, og som hverdagslivets lokale dynamikker i bykvarterer og boligområder.Bogen henvender sig til studerende, undervisere, akademikere og lægmænd med interesse for centrale begreber i samtidsdebatten med fokus på den rolle, migration spiller for det danske samfunds udvikling.

AB - Det hævdes undertiden, at indvandring, globalisering og EU-medlemskab er med til at udfordre den sociale sammenhængskraft , og dette begreb optræder efterhånden hyppigt i debatter om dansk identitet, kultur og historie og det danske samfunds fremtid.Men hvad mener vi egentlig, når vi taler om social sammenhængskraft? Hvad kommer den af? Og hvordan kommer den til udtryk?Denne bog undersøger social sammenhængskraft som et både historisk, politisk, samfundsmæssigt og forskningsmæssigt begreb. Bogens kapitler udforsker begreb og levet praksis fra forskellige videnskabelige perspektiver, både som diskurser, der involverer forestillinger om parallelsamfund og fællesskab, og som hverdagslivets lokale dynamikker i bykvarterer og boligområder.Bogen henvender sig til studerende, undervisere, akademikere og lægmænd med interesse for centrale begreber i samtidsdebatten med fokus på den rolle, migration spiller for det danske samfunds udvikling.

M3 - Antologi

SN - 9788759334294

BT - Social sammenhængskraft

PB - Samfundslitteratur

CY - København

ER -

Jensen TG, (ed.), Schmidt G, (ed.), Vitus K, (ed.). Social sammenhængskraft: Begreb og virkelighed. København: Samfundslitteratur, 2019. 154 p.