Social innovation og socialt entreprenørskab

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  Abstract

  Social innovation – og socialt entreprenørskab - er sat på dagsordenen som en nødvendig dimension i løsningen af sociale velfærdsproblemer. Men hvad rummer disse fænomener og hvilke potentialer og udfordringer kan indkredses? Innovation er et velkendt begreb, som oprindeligt er knyttet til udvikling i produktionsvirksomheder. I dag tales om social innovation og dermed fokuseres på hvordan innovation kan have sociale værdier som sit mål. Inden for det sociale område har social innovation været i aktivt virke længe før begrebet kom på mode. Det sociale områdes historie byder på stærke sociale innovative ud-viklinger: den danske andelsbevægelse og de selvejende børnehaver er konkrete eksempler, rækken af socialpædagogiske behandlings- og levemiljøer et andet, de mange forsøgs- og udviklingsprojekter et tredje, det gensidige sygeforsikringsprincippet et fjerde. I dette kapitel defineres social innovation og socialt entreprenørskab. Samtidig tegnes konturerne af hvilke nye udviklinger social innovation og socialt entreprenørskab kunne bidrage til.
  Original languageDanish
  Title of host publicationSocialrådgivning og socialt arbejde : en grundbog
  EditorsHelle Nørlykke, Rikke Posborg, Helle Antczak
  Place of PublicationKøbenhavn
  PublisherHans Reitzels Forlag
  Publication date2013
  Edition2. udgave
  Pages 577-590
  Chapter18
  ISBN (Print)978-87-412-5615-3
  Publication statusPublished - 2013

  Cite this

  Lundgaard Andersen, L. (2013). Social innovation og socialt entreprenørskab. In H. Nørlykke, R. Posborg, & H. Antczak (Eds.), Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog (2. udgave ed., pp. 577-590). København: Hans Reitzels Forlag.
  Lundgaard Andersen, Linda. / Social innovation og socialt entreprenørskab. Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog. editor / Helle Nørlykke ; Rikke Posborg ; Helle Antczak. 2. udgave. ed. København : Hans Reitzels Forlag, 2013. pp. 577-590
  @inbook{e25953983b7c4fb7a8a284a2992a7fb9,
  title = "Social innovation og socialt entrepren{\o}rskab",
  abstract = "Social innovation – og socialt entrepren{\o}rskab - er sat p{\aa} dagsordenen som en n{\o}dvendig dimension i l{\o}sningen af sociale velf{\ae}rdsproblemer. Men hvad rummer disse f{\ae}nomener og hvilke potentialer og udfordringer kan indkredses? Innovation er et velkendt begreb, som oprindeligt er knyttet til udvikling i produktionsvirksomheder. I dag tales om social innovation og dermed fokuseres p{\aa} hvordan innovation kan have sociale v{\ae}rdier som sit m{\aa}l. Inden for det sociale omr{\aa}de har social innovation v{\ae}ret i aktivt virke l{\ae}nge f{\o}r begrebet kom p{\aa} mode. Det sociale omr{\aa}des historie byder p{\aa} st{\ae}rke sociale innovative ud-viklinger: den danske andelsbev{\ae}gelse og de selvejende b{\o}rnehaver er konkrete eksempler, r{\ae}kken af socialp{\ae}dagogiske behandlings- og levemilj{\o}er et andet, de mange fors{\o}gs- og udviklingsprojekter et tredje, det gensidige sygeforsikringsprincippet et fjerde. I dette kapitel defineres social innovation og socialt entrepren{\o}rskab. Samtidig tegnes konturerne af hvilke nye udviklinger social innovation og socialt entrepren{\o}rskab kunne bidrage til.",
  author = "{Lundgaard Andersen}, Linda",
  year = "2013",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-412-5615-3",
  pages = "577--590",
  editor = "N{\o}rlykke, {Helle } and Rikke Posborg and Helle Antczak",
  booktitle = "Socialr{\aa}dgivning og socialt arbejde",
  publisher = "Hans Reitzels Forlag",
  edition = "2. udgave",

  }

  Lundgaard Andersen, L 2013, Social innovation og socialt entreprenørskab. in H Nørlykke, R Posborg & H Antczak (eds), Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog. 2. udgave edn, Hans Reitzels Forlag, København, pp. 577-590.

  Social innovation og socialt entreprenørskab. / Lundgaard Andersen, Linda.

  Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog. ed. / Helle Nørlykke; Rikke Posborg; Helle Antczak. 2. udgave. ed. København : Hans Reitzels Forlag, 2013. p. 577-590.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  TY - CHAP

  T1 - Social innovation og socialt entreprenørskab

  AU - Lundgaard Andersen, Linda

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Social innovation – og socialt entreprenørskab - er sat på dagsordenen som en nødvendig dimension i løsningen af sociale velfærdsproblemer. Men hvad rummer disse fænomener og hvilke potentialer og udfordringer kan indkredses? Innovation er et velkendt begreb, som oprindeligt er knyttet til udvikling i produktionsvirksomheder. I dag tales om social innovation og dermed fokuseres på hvordan innovation kan have sociale værdier som sit mål. Inden for det sociale område har social innovation været i aktivt virke længe før begrebet kom på mode. Det sociale områdes historie byder på stærke sociale innovative ud-viklinger: den danske andelsbevægelse og de selvejende børnehaver er konkrete eksempler, rækken af socialpædagogiske behandlings- og levemiljøer et andet, de mange forsøgs- og udviklingsprojekter et tredje, det gensidige sygeforsikringsprincippet et fjerde. I dette kapitel defineres social innovation og socialt entreprenørskab. Samtidig tegnes konturerne af hvilke nye udviklinger social innovation og socialt entreprenørskab kunne bidrage til.

  AB - Social innovation – og socialt entreprenørskab - er sat på dagsordenen som en nødvendig dimension i løsningen af sociale velfærdsproblemer. Men hvad rummer disse fænomener og hvilke potentialer og udfordringer kan indkredses? Innovation er et velkendt begreb, som oprindeligt er knyttet til udvikling i produktionsvirksomheder. I dag tales om social innovation og dermed fokuseres på hvordan innovation kan have sociale værdier som sit mål. Inden for det sociale område har social innovation været i aktivt virke længe før begrebet kom på mode. Det sociale områdes historie byder på stærke sociale innovative ud-viklinger: den danske andelsbevægelse og de selvejende børnehaver er konkrete eksempler, rækken af socialpædagogiske behandlings- og levemiljøer et andet, de mange forsøgs- og udviklingsprojekter et tredje, det gensidige sygeforsikringsprincippet et fjerde. I dette kapitel defineres social innovation og socialt entreprenørskab. Samtidig tegnes konturerne af hvilke nye udviklinger social innovation og socialt entreprenørskab kunne bidrage til.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-412-5615-3

  SP - 577

  EP - 590

  BT - Socialrådgivning og socialt arbejde

  A2 - Nørlykke, Helle

  A2 - Posborg, Rikke

  A2 - Antczak, Helle

  PB - Hans Reitzels Forlag

  CY - København

  ER -

  Lundgaard Andersen L. Social innovation og socialt entreprenørskab. In Nørlykke H, Posborg R, Antczak H, editors, Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog. 2. udgave ed. København: Hans Reitzels Forlag. 2013. p. 577-590