SOCIAL BÆREDYGTIGHED I VELFÆRDSSTATEN OG I VELFÆRDSINSTITUTIONELT OMSORGSARBEJDE

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Hvordan indgår social bæredygtighed i velfærdsstatens grundlæggende organisering og i forlængelse heraf og i hvilken grad kan det omsorgsarbejde, der udføres i velfærdsinstitutionerne, ses som socialt bæredygtigt? Både velfærdsstaten og det omsorgsarbejde, der udføres i velfærdsinstitutionerne må umiddelbart anses for at være nærmest indbegrebet af social bæredygtighed, hvor stærkeste skuldre bærer de tungeste læs og ingen er overladt til sig selv. Mere konkret sker det i kraft af, at velfærdsstaten ideelt set sikrer en effektiv, progressiv beskatning, som blandt meget andet finansierer en principielt
fri og lige adgang til professionel omsorg for enhver borger, der måtte få brug for det. Imidlertid er der både teoretiske og empiriske indikatorer på, at det måske ikke er helt så entydigt, hvis man kaster et nærmere blik på både velfærdsstatens grundlæggende organisering og på de velfærdsprofessionelle, der udfører omsorg i velfærdsinstitutionelle sammenhænge. Kapitlet tilbyder derfor en analyse af, på hvilke måder og i hvilken grad der er tale om social bæredygtighed i velfærdsstaten og det omsorgsarbejde, den er rammen om.
Original languageDanish
Title of host publicationSocial bæredygtighed : Begreb, felt og kritik
EditorsKatia Dupret, Luise Li Langergaard
Number of pages19
PublisherFrydenlund Academic
Pages70-88
Chapter4
Publication statusAccepted/In press - 10 Apr 2019
SeriesMenneskelig udvikling, deltagelse og social forandring
Volume3
ISSN2246-3593

Cite this

Krøjer, J. (Accepted/In press). SOCIAL BÆREDYGTIGHED I VELFÆRDSSTATEN OG I VELFÆRDSINSTITUTIONELT OMSORGSARBEJDE. In K. Dupret, & L. Li Langergaard (Eds.), Social bæredygtighed: Begreb, felt og kritik (pp. 70-88). Frydenlund Academic. Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, Vol.. 3
Krøjer, Jo. / SOCIAL BÆREDYGTIGHED I VELFÆRDSSTATEN OG I VELFÆRDSINSTITUTIONELT OMSORGSARBEJDE. Social bæredygtighed: Begreb, felt og kritik. editor / Katia Dupret ; Luise Li Langergaard. Frydenlund Academic, 2019. pp. 70-88 (Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, Vol. 3).
@inbook{376e89429de44b4fb4b16219a491e856,
title = "SOCIAL B{\AE}REDYGTIGHED I VELF{\AE}RDSSTATEN OG I VELF{\AE}RDSINSTITUTIONELT OMSORGSARBEJDE",
abstract = "Hvordan indg{\aa}r social b{\ae}redygtighed i velf{\ae}rdsstatens grundl{\ae}ggende organisering og i forl{\ae}ngelse heraf og i hvilken grad kan det omsorgsarbejde, der udf{\o}res i velf{\ae}rdsinstitutionerne, ses som socialt b{\ae}redygtigt? B{\aa}de velf{\ae}rdsstaten og det omsorgsarbejde, der udf{\o}res i velf{\ae}rdsinstitutionerne m{\aa} umiddelbart anses for at v{\ae}re n{\ae}rmest indbegrebet af social b{\ae}redygtighed, hvor st{\ae}rkeste skuldre b{\ae}rer de tungeste l{\ae}s og ingen er overladt til sig selv. Mere konkret sker det i kraft af, at velf{\ae}rdsstaten ideelt set sikrer en effektiv, progressiv beskatning, som blandt meget andet finansierer en principieltfri og lige adgang til professionel omsorg for enhver borger, der m{\aa}tte f{\aa} brug for det. Imidlertid er der b{\aa}de teoretiske og empiriske indikatorer p{\aa}, at det m{\aa}ske ikke er helt s{\aa} entydigt, hvis man kaster et n{\ae}rmere blik p{\aa} b{\aa}de velf{\ae}rdsstatens grundl{\ae}ggende organisering og p{\aa} de velf{\ae}rdsprofessionelle, der udf{\o}rer omsorg i velf{\ae}rdsinstitutionelle sammenh{\ae}nge. Kapitlet tilbyder derfor en analyse af, p{\aa} hvilke m{\aa}der og i hvilken grad der er tale om social b{\ae}redygtighed i velf{\ae}rdsstaten og det omsorgsarbejde, den er rammen om.",
author = "Jo Kr{\o}jer",
year = "2019",
month = "4",
day = "10",
language = "Dansk",
pages = "70--88",
editor = "Katia Dupret and {Li Langergaard}, Luise",
booktitle = "Social b{\ae}redygtighed",
publisher = "Frydenlund Academic",

}

Krøjer, J 2019, SOCIAL BÆREDYGTIGHED I VELFÆRDSSTATEN OG I VELFÆRDSINSTITUTIONELT OMSORGSARBEJDE. in K Dupret & L Li Langergaard (eds), Social bæredygtighed: Begreb, felt og kritik. Frydenlund Academic, Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, vol. 3, pp. 70-88.

SOCIAL BÆREDYGTIGHED I VELFÆRDSSTATEN OG I VELFÆRDSINSTITUTIONELT OMSORGSARBEJDE. / Krøjer, Jo.

Social bæredygtighed: Begreb, felt og kritik. ed. / Katia Dupret; Luise Li Langergaard. Frydenlund Academic, 2019. p. 70-88 (Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, Vol. 3).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

TY - CHAP

T1 - SOCIAL BÆREDYGTIGHED I VELFÆRDSSTATEN OG I VELFÆRDSINSTITUTIONELT OMSORGSARBEJDE

AU - Krøjer, Jo

PY - 2019/4/10

Y1 - 2019/4/10

N2 - Hvordan indgår social bæredygtighed i velfærdsstatens grundlæggende organisering og i forlængelse heraf og i hvilken grad kan det omsorgsarbejde, der udføres i velfærdsinstitutionerne, ses som socialt bæredygtigt? Både velfærdsstaten og det omsorgsarbejde, der udføres i velfærdsinstitutionerne må umiddelbart anses for at være nærmest indbegrebet af social bæredygtighed, hvor stærkeste skuldre bærer de tungeste læs og ingen er overladt til sig selv. Mere konkret sker det i kraft af, at velfærdsstaten ideelt set sikrer en effektiv, progressiv beskatning, som blandt meget andet finansierer en principieltfri og lige adgang til professionel omsorg for enhver borger, der måtte få brug for det. Imidlertid er der både teoretiske og empiriske indikatorer på, at det måske ikke er helt så entydigt, hvis man kaster et nærmere blik på både velfærdsstatens grundlæggende organisering og på de velfærdsprofessionelle, der udfører omsorg i velfærdsinstitutionelle sammenhænge. Kapitlet tilbyder derfor en analyse af, på hvilke måder og i hvilken grad der er tale om social bæredygtighed i velfærdsstaten og det omsorgsarbejde, den er rammen om.

AB - Hvordan indgår social bæredygtighed i velfærdsstatens grundlæggende organisering og i forlængelse heraf og i hvilken grad kan det omsorgsarbejde, der udføres i velfærdsinstitutionerne, ses som socialt bæredygtigt? Både velfærdsstaten og det omsorgsarbejde, der udføres i velfærdsinstitutionerne må umiddelbart anses for at være nærmest indbegrebet af social bæredygtighed, hvor stærkeste skuldre bærer de tungeste læs og ingen er overladt til sig selv. Mere konkret sker det i kraft af, at velfærdsstaten ideelt set sikrer en effektiv, progressiv beskatning, som blandt meget andet finansierer en principieltfri og lige adgang til professionel omsorg for enhver borger, der måtte få brug for det. Imidlertid er der både teoretiske og empiriske indikatorer på, at det måske ikke er helt så entydigt, hvis man kaster et nærmere blik på både velfærdsstatens grundlæggende organisering og på de velfærdsprofessionelle, der udfører omsorg i velfærdsinstitutionelle sammenhænge. Kapitlet tilbyder derfor en analyse af, på hvilke måder og i hvilken grad der er tale om social bæredygtighed i velfærdsstaten og det omsorgsarbejde, den er rammen om.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SP - 70

EP - 88

BT - Social bæredygtighed

A2 - Dupret, Katia

A2 - Li Langergaard, Luise

PB - Frydenlund Academic

ER -

Krøjer J. SOCIAL BÆREDYGTIGHED I VELFÆRDSSTATEN OG I VELFÆRDSINSTITUTIONELT OMSORGSARBEJDE. In Dupret K, Li Langergaard L, editors, Social bæredygtighed: Begreb, felt og kritik. Frydenlund Academic. 2019. p. 70-88. (Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, Vol. 3).