Rutiner kræver mere end rutine

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  Abstract

  Denne artikel diskuterer teori-praksis relationer ved at rette et overordnet fokus på pædagogisk praksis. I det pædagogiske felt er der en udbredt tendens til at opdele det pædagogiske arbejde i ’videnstunge’ aktiviteter på den ene side og på den anden side aktiviteter, som anses som rent praktiske og angiveligt ’videnstomme’, idet de primært anses for baseret på erfaring og fornemmelser. I denne artikel vil vi med konkrete eksempler fra pædagogisk praksis i daginstitutioner problematisere denne skelnen mellem ’videnstunge’ og ’videnstomme’ aktiviteter og diskutere idealet om evidensbaseret praksis. Vi vil demonstrere, hvordan pædagoger nødvendigvis må trække på såvel almen teori som praktisk, erfaringsbaseret viden, hvis de skal levere passende svar på de uforudsigelige og komplekse udfordringer, de møder i hverdagens arbejde.
  Original languageDanish
  JournalDansk Paedagogisk Tidsskrift
  Volume62
  Issue number4
  Pages (from-to)5-12
  Number of pages7
  ISSN0904-2393
  Publication statusPublished - 1 Dec 2014

  Cite this

  @article{334a30f1be4e476c8918559db7923c94,
  title = "Rutiner kr{\ae}ver mere end rutine",
  abstract = "Denne artikel diskuterer teori-praksis relationer ved at rette et overordnet fokus p{\aa} p{\ae}dagogisk praksis. I det p{\ae}dagogiske felt er der en udbredt tendens til at opdele det p{\ae}dagogiske arbejde i ’videnstunge’ aktiviteter p{\aa} den ene side og p{\aa} den anden side aktiviteter, som anses som rent praktiske og angiveligt ’videnstomme’, idet de prim{\ae}rt anses for baseret p{\aa} erfaring og fornemmelser. I denne artikel vil vi med konkrete eksempler fra p{\ae}dagogisk praksis i daginstitutioner problematisere denne skelnen mellem ’videnstunge’ og ’videnstomme’ aktiviteter og diskutere idealet om evidensbaseret praksis. Vi vil demonstrere, hvordan p{\ae}dagoger n{\o}dvendigvis m{\aa} tr{\ae}kke p{\aa} s{\aa}vel almen teori som praktisk, erfaringsbaseret viden, hvis de skal levere passende svar p{\aa} de uforudsigelige og komplekse udfordringer, de m{\o}der i hverdagens arbejde.",
  keywords = "teori-praksis, viden, rutiner, hverdagspraksis",
  author = "Camilla Schmidt and Annegrethe Ahrenkiel",
  year = "2014",
  month = "12",
  day = "1",
  language = "Dansk",
  volume = "62",
  pages = "5--12",
  journal = "Dansk Paedagogisk Tidsskrift",
  issn = "0904-2393",
  publisher = "Foreningen bag Udgivelsen af Dansk Paedagogisk Tidsskrift",
  number = "4",

  }

  Rutiner kræver mere end rutine. / Schmidt, Camilla; Ahrenkiel, Annegrethe.

  In: Dansk Paedagogisk Tidsskrift, Vol. 62, No. 4, 01.12.2014, p. 5-12.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Rutiner kræver mere end rutine

  AU - Schmidt, Camilla

  AU - Ahrenkiel, Annegrethe

  PY - 2014/12/1

  Y1 - 2014/12/1

  N2 - Denne artikel diskuterer teori-praksis relationer ved at rette et overordnet fokus på pædagogisk praksis. I det pædagogiske felt er der en udbredt tendens til at opdele det pædagogiske arbejde i ’videnstunge’ aktiviteter på den ene side og på den anden side aktiviteter, som anses som rent praktiske og angiveligt ’videnstomme’, idet de primært anses for baseret på erfaring og fornemmelser. I denne artikel vil vi med konkrete eksempler fra pædagogisk praksis i daginstitutioner problematisere denne skelnen mellem ’videnstunge’ og ’videnstomme’ aktiviteter og diskutere idealet om evidensbaseret praksis. Vi vil demonstrere, hvordan pædagoger nødvendigvis må trække på såvel almen teori som praktisk, erfaringsbaseret viden, hvis de skal levere passende svar på de uforudsigelige og komplekse udfordringer, de møder i hverdagens arbejde.

  AB - Denne artikel diskuterer teori-praksis relationer ved at rette et overordnet fokus på pædagogisk praksis. I det pædagogiske felt er der en udbredt tendens til at opdele det pædagogiske arbejde i ’videnstunge’ aktiviteter på den ene side og på den anden side aktiviteter, som anses som rent praktiske og angiveligt ’videnstomme’, idet de primært anses for baseret på erfaring og fornemmelser. I denne artikel vil vi med konkrete eksempler fra pædagogisk praksis i daginstitutioner problematisere denne skelnen mellem ’videnstunge’ og ’videnstomme’ aktiviteter og diskutere idealet om evidensbaseret praksis. Vi vil demonstrere, hvordan pædagoger nødvendigvis må trække på såvel almen teori som praktisk, erfaringsbaseret viden, hvis de skal levere passende svar på de uforudsigelige og komplekse udfordringer, de møder i hverdagens arbejde.

  KW - teori-praksis

  KW - viden

  KW - rutiner

  KW - hverdagspraksis

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 62

  SP - 5

  EP - 12

  JO - Dansk Paedagogisk Tidsskrift

  JF - Dansk Paedagogisk Tidsskrift

  SN - 0904-2393

  IS - 4

  ER -