Resultatmåling i den offentlige sektor

  Research output: Working paperResearch

  Abstract

  Resultatmåling har i de sidste tiår fået en voksende betydning i den offentlige sektor. Der er en indlysende samfundsmæssig interesse i indsigt i de resultater, der frembringes i den offentlige sektor. På den anden side kan resultatmålinger også føre til en række utilsigtede effekter, som det er vigtigt at være opmærksom på med henblik på at søge at begrænse dem. Der gives en kort oversigt over udviklingen med hensyn til resultatmåling i den offentlige sektor, samt formål hermed. I forlængelse heraf redegøres for utilsigtede effekter, der kan opstå i forbindelse med resultatmåling, og årsagerne hertil. Muligheder for at begrænse utilsigtede effekter behandles. Betydningen af resultatstyring, som resultatmåling kun er ét enkelt element i, fremhæves.
  Original languageDanish
  Publication statusPublished - 2005

  Cite this

  @techreport{f0c9bef052c511db9789000ea68e967b,
  title = "Resultatm{\aa}ling i den offentlige sektor",
  abstract = "Resultatm{\aa}ling har i de sidste ti{\aa}r f{\aa}et en voksende betydning i den offentlige sektor. Der er en indlysende samfundsm{\ae}ssig interesse i indsigt i de resultater, der frembringes i den offentlige sektor. P{\aa} den anden side kan resultatm{\aa}linger ogs{\aa} f{\o}re til en r{\ae}kke utilsigtede effekter, som det er vigtigt at v{\ae}re opm{\ae}rksom p{\aa} med henblik p{\aa} at s{\o}ge at begr{\ae}nse dem. Der gives en kort oversigt over udviklingen med hensyn til resultatm{\aa}ling i den offentlige sektor, samt form{\aa}l hermed. I forl{\ae}ngelse heraf redeg{\o}res for utilsigtede effekter, der kan opst{\aa} i forbindelse med resultatm{\aa}ling, og {\aa}rsagerne hertil. Muligheder for at begr{\ae}nse utilsigtede effekter behandles. Betydningen af resultatstyring, som resultatm{\aa}ling kun er {\'e}t enkelt element i, fremh{\ae}ves.",
  author = "Kirsten Bregn",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  type = "WorkingPaper",

  }

  Resultatmåling i den offentlige sektor. / Bregn, Kirsten.

  2005.

  Research output: Working paperResearch

  TY - UNPB

  T1 - Resultatmåling i den offentlige sektor

  AU - Bregn, Kirsten

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Resultatmåling har i de sidste tiår fået en voksende betydning i den offentlige sektor. Der er en indlysende samfundsmæssig interesse i indsigt i de resultater, der frembringes i den offentlige sektor. På den anden side kan resultatmålinger også føre til en række utilsigtede effekter, som det er vigtigt at være opmærksom på med henblik på at søge at begrænse dem. Der gives en kort oversigt over udviklingen med hensyn til resultatmåling i den offentlige sektor, samt formål hermed. I forlængelse heraf redegøres for utilsigtede effekter, der kan opstå i forbindelse med resultatmåling, og årsagerne hertil. Muligheder for at begrænse utilsigtede effekter behandles. Betydningen af resultatstyring, som resultatmåling kun er ét enkelt element i, fremhæves.

  AB - Resultatmåling har i de sidste tiår fået en voksende betydning i den offentlige sektor. Der er en indlysende samfundsmæssig interesse i indsigt i de resultater, der frembringes i den offentlige sektor. På den anden side kan resultatmålinger også føre til en række utilsigtede effekter, som det er vigtigt at være opmærksom på med henblik på at søge at begrænse dem. Der gives en kort oversigt over udviklingen med hensyn til resultatmåling i den offentlige sektor, samt formål hermed. I forlængelse heraf redegøres for utilsigtede effekter, der kan opstå i forbindelse med resultatmåling, og årsagerne hertil. Muligheder for at begrænse utilsigtede effekter behandles. Betydningen af resultatstyring, som resultatmåling kun er ét enkelt element i, fremhæves.

  M3 - Working paper

  BT - Resultatmåling i den offentlige sektor

  ER -