Projektledelse og subjektive skøn i byggeriet

Gør plads til pladsen - Hvad der skal gøres, og hvad der må gøres

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Stramme, formelle regler, der angiver, hvad der skal gøres, spiller en dominerende rolle i byggeriet. I et studie af et byggeri så vi en deltager bryde igennem reglernes anvisninger og udføre, hvad der var nødvendigt at gøre i arbejdet med den fælles sag. Vi undersøgte projekteringen af en plads foran et menighedshus, der skulle bygges. Her måtte landskabsarkitekten skaffe sig plads til at udforske og undersøge pladsen og dens brug for at kunne udforme den. Vor gennemgang af sagen tjener til at argumentere for, at vi får solide resultater af vort arbejde, når vi må bryde regler i respekt for sagens sammenhæng. I tider hvor bureaukrati sætter regler for, hvordan vi skal gå frem, er den pointe værd at huske på.
Original languageDanish
JournalPsykologi og Viden
Number of pages6
Publication statusPublished - 3 Mar 2016

Cite this

@article{cb2e486fdd28481fa8068d1357b43175,
title = "Projektledelse og subjektive sk{\o}n i byggeriet: G{\o}r plads til pladsen - Hvad der skal g{\o}res, og hvad der m{\aa} g{\o}res",
abstract = "Stramme, formelle regler, der angiver, hvad der skal g{\o}res, spiller en dominerende rolle i byggeriet. I et studie af et byggeri s{\aa} vi en deltager bryde igennem reglernes anvisninger og udf{\o}re, hvad der var n{\o}dvendigt at g{\o}re i arbejdet med den f{\ae}lles sag. Vi unders{\o}gte projekteringen af en plads foran et menighedshus, der skulle bygges. Her m{\aa}tte landskabsarkitekten skaffe sig plads til at udforske og unders{\o}ge pladsen og dens brug for at kunne udforme den. Vor gennemgang af sagen tjener til at argumentere for, at vi f{\aa}r solide resultater af vort arbejde, n{\aa}r vi m{\aa} bryde regler i respekt for sagens sammenh{\ae}ng. I tider hvor bureaukrati s{\ae}tter regler for, hvordan vi skal g{\aa} frem, er den pointe v{\ae}rd at huske p{\aa}.",
author = "Erik Axel and Hermansen, {Janni Berthou} and Jacobsen, {Peter Holm}",
year = "2016",
month = "3",
day = "3",
language = "Dansk",
journal = "Psykologi og Viden",
publisher = "Dansk Psykologforening",

}

TY - JOUR

T1 - Projektledelse og subjektive skøn i byggeriet

T2 - Gør plads til pladsen - Hvad der skal gøres, og hvad der må gøres

AU - Axel, Erik

AU - Hermansen, Janni Berthou

AU - Jacobsen, Peter Holm

PY - 2016/3/3

Y1 - 2016/3/3

N2 - Stramme, formelle regler, der angiver, hvad der skal gøres, spiller en dominerende rolle i byggeriet. I et studie af et byggeri så vi en deltager bryde igennem reglernes anvisninger og udføre, hvad der var nødvendigt at gøre i arbejdet med den fælles sag. Vi undersøgte projekteringen af en plads foran et menighedshus, der skulle bygges. Her måtte landskabsarkitekten skaffe sig plads til at udforske og undersøge pladsen og dens brug for at kunne udforme den. Vor gennemgang af sagen tjener til at argumentere for, at vi får solide resultater af vort arbejde, når vi må bryde regler i respekt for sagens sammenhæng. I tider hvor bureaukrati sætter regler for, hvordan vi skal gå frem, er den pointe værd at huske på.

AB - Stramme, formelle regler, der angiver, hvad der skal gøres, spiller en dominerende rolle i byggeriet. I et studie af et byggeri så vi en deltager bryde igennem reglernes anvisninger og udføre, hvad der var nødvendigt at gøre i arbejdet med den fælles sag. Vi undersøgte projekteringen af en plads foran et menighedshus, der skulle bygges. Her måtte landskabsarkitekten skaffe sig plads til at udforske og undersøge pladsen og dens brug for at kunne udforme den. Vor gennemgang af sagen tjener til at argumentere for, at vi får solide resultater af vort arbejde, når vi må bryde regler i respekt for sagens sammenhæng. I tider hvor bureaukrati sætter regler for, hvordan vi skal gå frem, er den pointe værd at huske på.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Psykologi og Viden

JF - Psykologi og Viden

ER -