Professorportrætter

Sanne Krogh Groth (Editor), Rasmus Holmboe (Editor), Jan Stricker (Editor), Nina Gram (Editor)

Research output: Book/ReportAnthologyCommunication

Abstract

I forbindelse med en række professortiltrædelser ved de danske musikforsknings- og musikuddannelsesinstitutioner stiller Seismograf/DMT skarpt på professorerne med en serie af portrætinterviews. Vores hensigt er, at portrætterne til sammen vil tegne et billede af nogle af de områder inden for lyd og musik, vi i de kommende årtier vil møde i den danske forsknings- og uddannelsessverden.

Tyske Holger Schulze, der kommer fra Berlin, er netop tiltrådt som professor ved Musikvidenskab på Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Hans forskningsområde afgrænses under overskriften ”sound studies”, hvor han beskæftiger sig med lyd og lyds betydning i både det hverdagslige og det kunstneriske. Sanne Krogh Groth møder Schulze til en samtale om lydantropologi, sound studies, musikalske kanon og ideologi.

Komponisten Niels Rosing-Schow er siden 2013 professor i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Som professor er han hovedansvarlig for uddannelsen af komponister og leder af konservatoriets festival for ny musik, PULSAR. Peter Bruun møder Niels Rosing-Schow til en samtale om hvordan man kan ruste fremtidens komponister til deres virke. Og om, hvordan man som professor i komposition har mulighed for at påvirke udviklingen af musiklivet.

Lars Ole Bonde er professor i Musikterapi på Aalborg Universitet og klinisk musikterapeut og forsker på Musikterapiklinikken v. Aalborg Psykiatriske Sygehus. Nina Gram har mødt Lars Ole Bonde til en snak om bl.a. hvordan musik og lyd kan påvirke vores velvære, om kunstnerisk vs. terapeutisk improvisation og om kommende tendenser inden for musik- og lydforskningen.

Musikvidenskab på Københavns Universitet havde endnu en professorudnævnelse i februar, hvor også Michael Fjeldsøe tiltrådte. Fjeldsøe, der bl.a. har forsket i kulturradikalismens musik, mødtes med Maria Frej et par dage inden den officielle tiltrædelse til en snak om engagement - i både fag og politik.

Fokuset rundes af med Mark Grimshaw, der siden 2012 har været professor i musik ved Aalborg Universitet. Han beskæftiger sig bl.a. med biofeedback teknologier i lyddesign til computerspil. Mads Walther-Hansen har interviewet ham om forskningsmiljøet i Danmark, om studiet af lyd som et interdisciplinært felt, og om hans definition af lyd som ”emergent perception”.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSeismograf/DMT
Number of pages32
Publication statusPublished - 1 Apr 2015
SeriesSeismograf/DMT
ISSN2245-4705

Cite this

Groth, S. K., Holmboe, R., Stricker, J., & Gram, N. (Eds.) (2015). Professorportrætter. København: Seismograf/DMT. Seismograf/DMT
Groth, Sanne Krogh (Editor) ; Holmboe, Rasmus (Editor) ; Stricker, Jan (Editor) ; Gram, Nina (Editor). / Professorportrætter. København : Seismograf/DMT, 2015. 32 p. (Seismograf/DMT).
@book{d00797985a7b4654a10235942930944d,
title = "Professorportr{\ae}tter",
abstract = "I forbindelse med en r{\ae}kke professortiltr{\ae}delser ved de danske musikforsknings- og musikuddannelsesinstitutioner stiller Seismograf/DMT skarpt p{\aa} professorerne med en serie af portr{\ae}tinterviews. Vores hensigt er, at portr{\ae}tterne til sammen vil tegne et billede af nogle af de omr{\aa}der inden for lyd og musik, vi i de kommende {\aa}rtier vil m{\o}de i den danske forsknings- og uddannelsessverden.Tyske Holger Schulze, der kommer fra Berlin, er netop tiltr{\aa}dt som professor ved Musikvidenskab p{\aa} Institut for Kunst og Kulturvidenskab, K{\o}benhavns Universitet. Hans forskningsomr{\aa}de afgr{\ae}nses under overskriften ”sound studies”, hvor han besk{\ae}ftiger sig med lyd og lyds betydning i b{\aa}de det hverdagslige og det kunstneriske. Sanne Krogh Groth m{\o}der Schulze til en samtale om lydantropologi, sound studies, musikalske kanon og ideologi.Komponisten Niels Rosing-Schow er siden 2013 professor i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i K{\o}benhavn. Som professor er han hovedansvarlig for uddannelsen af komponister og leder af konservatoriets festival for ny musik, PULSAR. Peter Bruun m{\o}der Niels Rosing-Schow til en samtale om hvordan man kan ruste fremtidens komponister til deres virke. Og om, hvordan man som professor i komposition har mulighed for at p{\aa}virke udviklingen af musiklivet.Lars Ole Bonde er professor i Musikterapi p{\aa} Aalborg Universitet og klinisk musikterapeut og forsker p{\aa} Musikterapiklinikken v. Aalborg Psykiatriske Sygehus. Nina Gram har m{\o}dt Lars Ole Bonde til en snak om bl.a. hvordan musik og lyd kan p{\aa}virke vores velv{\ae}re, om kunstnerisk vs. terapeutisk improvisation og om kommende tendenser inden for musik- og lydforskningen.Musikvidenskab p{\aa} K{\o}benhavns Universitet havde endnu en professorudn{\ae}vnelse i februar, hvor ogs{\aa} Michael Fjelds{\o}e tiltr{\aa}dte. Fjelds{\o}e, der bl.a. har forsket i kulturradikalismens musik, m{\o}dtes med Maria Frej et par dage inden den officielle tiltr{\ae}delse til en snak om engagement - i b{\aa}de fag og politik.Fokuset rundes af med Mark Grimshaw, der siden 2012 har v{\ae}ret professor i musik ved Aalborg Universitet. Han besk{\ae}ftiger sig bl.a. med biofeedback teknologier i lyddesign til computerspil. Mads Walther-Hansen har interviewet ham om forskningsmilj{\o}et i Danmark, om studiet af lyd som et interdisciplin{\ae}rt felt, og om hans definition af lyd som ”emergent perception”.",
keywords = "musik, lyd, lydantropologi, computer games, kompositionsmusik, lydkunst, kulturradikalisme",
editor = "Groth, {Sanne Krogh} and Rasmus Holmboe and Jan Stricker and Nina Gram",
year = "2015",
month = "4",
day = "1",
language = "Dansk",
publisher = "Seismograf/DMT",
address = "Danmark",

}

Groth, SK, Holmboe, R, Stricker, J & Gram, N (eds) 2015, Professorportrætter. Seismograf/DMT, Seismograf/DMT, København.

Professorportrætter. / Groth, Sanne Krogh (Editor); Holmboe, Rasmus (Editor); Stricker, Jan (Editor); Gram, Nina (Editor).

København : Seismograf/DMT, 2015. 32 p. (Seismograf/DMT).

Research output: Book/ReportAnthologyCommunication

TY - BOOK

T1 - Professorportrætter

A2 - Groth, Sanne Krogh

A2 - Holmboe, Rasmus

A2 - Stricker, Jan

A2 - Gram, Nina

PY - 2015/4/1

Y1 - 2015/4/1

N2 - I forbindelse med en række professortiltrædelser ved de danske musikforsknings- og musikuddannelsesinstitutioner stiller Seismograf/DMT skarpt på professorerne med en serie af portrætinterviews. Vores hensigt er, at portrætterne til sammen vil tegne et billede af nogle af de områder inden for lyd og musik, vi i de kommende årtier vil møde i den danske forsknings- og uddannelsessverden.Tyske Holger Schulze, der kommer fra Berlin, er netop tiltrådt som professor ved Musikvidenskab på Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Hans forskningsområde afgrænses under overskriften ”sound studies”, hvor han beskæftiger sig med lyd og lyds betydning i både det hverdagslige og det kunstneriske. Sanne Krogh Groth møder Schulze til en samtale om lydantropologi, sound studies, musikalske kanon og ideologi.Komponisten Niels Rosing-Schow er siden 2013 professor i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Som professor er han hovedansvarlig for uddannelsen af komponister og leder af konservatoriets festival for ny musik, PULSAR. Peter Bruun møder Niels Rosing-Schow til en samtale om hvordan man kan ruste fremtidens komponister til deres virke. Og om, hvordan man som professor i komposition har mulighed for at påvirke udviklingen af musiklivet.Lars Ole Bonde er professor i Musikterapi på Aalborg Universitet og klinisk musikterapeut og forsker på Musikterapiklinikken v. Aalborg Psykiatriske Sygehus. Nina Gram har mødt Lars Ole Bonde til en snak om bl.a. hvordan musik og lyd kan påvirke vores velvære, om kunstnerisk vs. terapeutisk improvisation og om kommende tendenser inden for musik- og lydforskningen.Musikvidenskab på Københavns Universitet havde endnu en professorudnævnelse i februar, hvor også Michael Fjeldsøe tiltrådte. Fjeldsøe, der bl.a. har forsket i kulturradikalismens musik, mødtes med Maria Frej et par dage inden den officielle tiltrædelse til en snak om engagement - i både fag og politik.Fokuset rundes af med Mark Grimshaw, der siden 2012 har været professor i musik ved Aalborg Universitet. Han beskæftiger sig bl.a. med biofeedback teknologier i lyddesign til computerspil. Mads Walther-Hansen har interviewet ham om forskningsmiljøet i Danmark, om studiet af lyd som et interdisciplinært felt, og om hans definition af lyd som ”emergent perception”.

AB - I forbindelse med en række professortiltrædelser ved de danske musikforsknings- og musikuddannelsesinstitutioner stiller Seismograf/DMT skarpt på professorerne med en serie af portrætinterviews. Vores hensigt er, at portrætterne til sammen vil tegne et billede af nogle af de områder inden for lyd og musik, vi i de kommende årtier vil møde i den danske forsknings- og uddannelsessverden.Tyske Holger Schulze, der kommer fra Berlin, er netop tiltrådt som professor ved Musikvidenskab på Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Hans forskningsområde afgrænses under overskriften ”sound studies”, hvor han beskæftiger sig med lyd og lyds betydning i både det hverdagslige og det kunstneriske. Sanne Krogh Groth møder Schulze til en samtale om lydantropologi, sound studies, musikalske kanon og ideologi.Komponisten Niels Rosing-Schow er siden 2013 professor i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Som professor er han hovedansvarlig for uddannelsen af komponister og leder af konservatoriets festival for ny musik, PULSAR. Peter Bruun møder Niels Rosing-Schow til en samtale om hvordan man kan ruste fremtidens komponister til deres virke. Og om, hvordan man som professor i komposition har mulighed for at påvirke udviklingen af musiklivet.Lars Ole Bonde er professor i Musikterapi på Aalborg Universitet og klinisk musikterapeut og forsker på Musikterapiklinikken v. Aalborg Psykiatriske Sygehus. Nina Gram har mødt Lars Ole Bonde til en snak om bl.a. hvordan musik og lyd kan påvirke vores velvære, om kunstnerisk vs. terapeutisk improvisation og om kommende tendenser inden for musik- og lydforskningen.Musikvidenskab på Københavns Universitet havde endnu en professorudnævnelse i februar, hvor også Michael Fjeldsøe tiltrådte. Fjeldsøe, der bl.a. har forsket i kulturradikalismens musik, mødtes med Maria Frej et par dage inden den officielle tiltrædelse til en snak om engagement - i både fag og politik.Fokuset rundes af med Mark Grimshaw, der siden 2012 har været professor i musik ved Aalborg Universitet. Han beskæftiger sig bl.a. med biofeedback teknologier i lyddesign til computerspil. Mads Walther-Hansen har interviewet ham om forskningsmiljøet i Danmark, om studiet af lyd som et interdisciplinært felt, og om hans definition af lyd som ”emergent perception”.

KW - musik

KW - lyd

KW - lydantropologi

KW - computer games

KW - kompositionsmusik

KW - lydkunst

KW - kulturradikalisme

M3 - Antologi

BT - Professorportrætter

PB - Seismograf/DMT

CY - København

ER -

Groth SK, (ed.), Holmboe R, (ed.), Stricker J, (ed.), Gram N, (ed.). Professorportrætter. København: Seismograf/DMT, 2015. 32 p. (Seismograf/DMT).