Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

Abstract

Baggrunden for denne rapport er et ønske om at belyse, hvad der kendetegner grupper af unge med problemskabende og kriminel adfærd – som grupper. Undersøgelsens empiri udgøres af interview 12 steder i landet med i alt 55 professionelle fagfolk, der kender og arbejder med de unge i lokalområderne.
Med problemskabende ungdomsgrupper forstås: Grupper af unge, der primært mødes på gaden, har en uroskabende adfærd og er i risikozonen for at begå – eller allerede begår – kriminalitet.
Undersøgelsen viser, at de problemskabende ungdomsgrupper overordnet kan inddeles i tre analytiske kategorier: Bekymrende vennegrupper, territorielle uroskabende ungdomsgrupper og kriminelle ungdomsgrupper.
Original languageDanish
Title of host publicationProblemskabende ungdomsgrupper i Danmark
EditorsAnna Karina Nickelsen, Maria Bislev, Kasper Bisp Hansen
Place of PublicationGlostrup
PublisherDet Kriminalpræventive Råd
Publication dateJun 2013
ISBN (Print)978-87-92966-07-0
Publication statusPublished - Jun 2013

Cite this

Perry, K. (2013). Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. In A. K. Nickelsen, M. Bislev, & K. Bisp Hansen (Eds.), Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark Glostrup: Det Kriminalpræventive Råd.
Perry, Kevin. / Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. editor / Anna Karina Nickelsen ; Maria Bislev ; Kasper Bisp Hansen. Glostrup : Det Kriminalpræventive Råd, 2013.
@inbook{fcd1a3daae8246889fbad7d988183b7d,
title = "Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark",
abstract = "Baggrunden for denne rapport er et {\o}nske om at belyse, hvad der kendetegner grupper af unge med problemskabende og kriminel adf{\ae}rd – som grupper. Unders{\o}gelsens empiri udg{\o}res af interview 12 steder i landet med i alt 55 professionelle fagfolk, der kender og arbejder med de unge i lokalomr{\aa}derne.Med problemskabende ungdomsgrupper forst{\aa}s: Grupper af unge, der prim{\ae}rt m{\o}des p{\aa} gaden, har en uroskabende adf{\ae}rd og er i risikozonen for at beg{\aa} – eller allerede beg{\aa}r – kriminalitet.Unders{\o}gelsen viser, at de problemskabende ungdomsgrupper overordnet kan inddeles i tre analytiske kategorier: Bekymrende vennegrupper, territorielle uroskabende ungdomsgrupper og kriminelle ungdomsgrupper.",
author = "Kevin Perry",
year = "2013",
month = "6",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-92966-07-0",
editor = "Nickelsen, {Anna Karina} and Maria Bislev and {Bisp Hansen}, Kasper",
booktitle = "Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark",
publisher = "Det Kriminalpr{\ae}ventive R{\aa}d",
address = "Danmark",

}

Perry, K 2013, Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. in AK Nickelsen, M Bislev & K Bisp Hansen (eds), Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. Det Kriminalpræventive Råd, Glostrup.

Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. / Perry, Kevin.

Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. ed. / Anna Karina Nickelsen; Maria Bislev; Kasper Bisp Hansen. Glostrup : Det Kriminalpræventive Råd, 2013.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

TY - GEN

T1 - Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark

AU - Perry, Kevin

PY - 2013/6

Y1 - 2013/6

N2 - Baggrunden for denne rapport er et ønske om at belyse, hvad der kendetegner grupper af unge med problemskabende og kriminel adfærd – som grupper. Undersøgelsens empiri udgøres af interview 12 steder i landet med i alt 55 professionelle fagfolk, der kender og arbejder med de unge i lokalområderne.Med problemskabende ungdomsgrupper forstås: Grupper af unge, der primært mødes på gaden, har en uroskabende adfærd og er i risikozonen for at begå – eller allerede begår – kriminalitet.Undersøgelsen viser, at de problemskabende ungdomsgrupper overordnet kan inddeles i tre analytiske kategorier: Bekymrende vennegrupper, territorielle uroskabende ungdomsgrupper og kriminelle ungdomsgrupper.

AB - Baggrunden for denne rapport er et ønske om at belyse, hvad der kendetegner grupper af unge med problemskabende og kriminel adfærd – som grupper. Undersøgelsens empiri udgøres af interview 12 steder i landet med i alt 55 professionelle fagfolk, der kender og arbejder med de unge i lokalområderne.Med problemskabende ungdomsgrupper forstås: Grupper af unge, der primært mødes på gaden, har en uroskabende adfærd og er i risikozonen for at begå – eller allerede begår – kriminalitet.Undersøgelsen viser, at de problemskabende ungdomsgrupper overordnet kan inddeles i tre analytiske kategorier: Bekymrende vennegrupper, territorielle uroskabende ungdomsgrupper og kriminelle ungdomsgrupper.

M3 - Bidrag til rapport

SN - 978-87-92966-07-0

BT - Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark

A2 - Nickelsen, Anna Karina

A2 - Bislev, Maria

A2 - Bisp Hansen, Kasper

PB - Det Kriminalpræventive Råd

CY - Glostrup

ER -

Perry K. Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. In Nickelsen AK, Bislev M, Bisp Hansen K, editors, Problemskabende ungdomsgrupper i Danmark. Glostrup: Det Kriminalpræventive Råd. 2013