Abstract

Artiklen fremlægger resultater fra et forskningsprojekt, der handler om de subjektive sider af prekarisering. Den empiriske del fokuserer på en udvalgt gruppe af akademikere, der er ramt af prekarisering på det danske arbejdsmarked, og hvordan de oplever og lever med midlertidige og usikre arbejds- og ansættelsesforhold.

Prekarisering har indtil for nyligt overvejende været forbundet med betingelser for kortuddannede og i en europæisk kontekst primært lokaliseret til sydeuropæiske lande. Men analyser peger på, at prekarisering har bredt sig til nordeuropæiske lande og til mange sektorer og faggrupper, herunder akademikere. Der er imidlertid kun i begrænset omfang forsket i prekarisering og akademisk arbejde, ligesom der i mindre omfang er forsket i de subjektive konsekvenser af prekariseringen. Artiklen fremlægger resultater fra et forskningsprojekt med empirisk omdrejningspunkt i, hvordan prekarisering opleves og håndteres af akademikere, der lever med midlertidige og usikre ansættelsesforhold .
Original languageDanish
Article number1
JournalTidsskrift for Arbejdsliv
Volume20
Issue number1
Pages (from-to)9-29
Number of pages21
ISSN1399-1442
DOIs
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  Cite this

  @article{8314e5231b9f44afaeace75d1a894437,
  title = "Prekarisering og akademisk arbejde",
  abstract = "Artiklen freml{\ae}gger resultater fra et forskningsprojekt, der handler om de subjektive sider af prekarisering. Den empiriske del fokuserer p{\aa} en udvalgt gruppe af akademikere, der er ramt af prekarisering p{\aa} det danske arbejdsmarked, og hvordan de oplever og lever med midlertidige og usikre arbejds- og ans{\ae}ttelsesforhold.Prekarisering har indtil for nyligt overvejende v{\ae}ret forbundet med betingelser for kortuddannede og i en europ{\ae}isk kontekst prim{\ae}rt lokaliseret til sydeurop{\ae}iske lande. Men analyser peger p{\aa}, at prekarisering har bredt sig til nordeurop{\ae}iske lande og til mange sektorer og faggrupper, herunder akademikere. Der er imidlertid kun i begr{\ae}nset omfang forsket i prekarisering og akademisk arbejde, ligesom der i mindre omfang er forsket i de subjektive konsekvenser af prekariseringen. Artiklen freml{\ae}gger resultater fra et forskningsprojekt med empirisk omdrejningspunkt i, hvordan prekarisering opleves og h{\aa}ndteres af akademikere, der lever med midlertidige og usikre ans{\ae}ttelsesforhold .",
  keywords = "prekarisering, akademisk arbejde, subjektivitet",
  author = "Janne Gleerup and Nielsen, {Birger Steen} and Peter Ols{\'e}n and Niels Warring",
  year = "2018",
  doi = "10.7146/tfa.v20i1.108195",
  language = "Dansk",
  volume = "20",
  pages = "9--29",
  journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
  issn = "1399-1442",
  publisher = "Werks Grafiske Hus",
  number = "1",

  }

  Prekarisering og akademisk arbejde. / Gleerup, Janne; Nielsen, Birger Steen; Olsén, Peter; Warring, Niels.

  In: Tidsskrift for Arbejdsliv, Vol. 20, No. 1, 1, 2018, p. 9-29.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Prekarisering og akademisk arbejde

  AU - Gleerup, Janne

  AU - Nielsen, Birger Steen

  AU - Olsén, Peter

  AU - Warring, Niels

  PY - 2018

  Y1 - 2018

  N2 - Artiklen fremlægger resultater fra et forskningsprojekt, der handler om de subjektive sider af prekarisering. Den empiriske del fokuserer på en udvalgt gruppe af akademikere, der er ramt af prekarisering på det danske arbejdsmarked, og hvordan de oplever og lever med midlertidige og usikre arbejds- og ansættelsesforhold.Prekarisering har indtil for nyligt overvejende været forbundet med betingelser for kortuddannede og i en europæisk kontekst primært lokaliseret til sydeuropæiske lande. Men analyser peger på, at prekarisering har bredt sig til nordeuropæiske lande og til mange sektorer og faggrupper, herunder akademikere. Der er imidlertid kun i begrænset omfang forsket i prekarisering og akademisk arbejde, ligesom der i mindre omfang er forsket i de subjektive konsekvenser af prekariseringen. Artiklen fremlægger resultater fra et forskningsprojekt med empirisk omdrejningspunkt i, hvordan prekarisering opleves og håndteres af akademikere, der lever med midlertidige og usikre ansættelsesforhold .

  AB - Artiklen fremlægger resultater fra et forskningsprojekt, der handler om de subjektive sider af prekarisering. Den empiriske del fokuserer på en udvalgt gruppe af akademikere, der er ramt af prekarisering på det danske arbejdsmarked, og hvordan de oplever og lever med midlertidige og usikre arbejds- og ansættelsesforhold.Prekarisering har indtil for nyligt overvejende været forbundet med betingelser for kortuddannede og i en europæisk kontekst primært lokaliseret til sydeuropæiske lande. Men analyser peger på, at prekarisering har bredt sig til nordeuropæiske lande og til mange sektorer og faggrupper, herunder akademikere. Der er imidlertid kun i begrænset omfang forsket i prekarisering og akademisk arbejde, ligesom der i mindre omfang er forsket i de subjektive konsekvenser af prekariseringen. Artiklen fremlægger resultater fra et forskningsprojekt med empirisk omdrejningspunkt i, hvordan prekarisering opleves og håndteres af akademikere, der lever med midlertidige og usikre ansættelsesforhold .

  KW - prekarisering

  KW - akademisk arbejde

  KW - subjektivitet

  U2 - 10.7146/tfa.v20i1.108195

  DO - 10.7146/tfa.v20i1.108195

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 20

  SP - 9

  EP - 29

  JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

  JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

  SN - 1399-1442

  IS - 1

  M1 - 1

  ER -