Planlægning og styring i den grænseløse by – to undervisningsforløb

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationEducationpeer-review

Abstract

I disse to forløb arbejdes med byplanlægningens vilkår i relation til moderne ideer om styring. København er gennemgående case. Et omdrejningspunkt er måder hvorpå førende planlægningsidealer i efterkrigstiden har spillet sammen med politikernes ideer på rådhuset. Hvad karakteriserer et fint samspil, hvorfor opstår til tider konflikter mellem planlæggere og politikere, og hvordan kan et fint samspil i positiv forstand bidrage til gode og robuste byer? Vores opfattelse af byen er et gennemgående anliggende. Bevæger vi os i dag fra en opfattelse, der anskuer byen som et afgrænset geografisk rum med et centrum og en periferi, hen i mod forestillingen om den grænseløse by? For så vidt som det er tilfældet hvad er da planlægningens vilkår og hvilke nye aktører er på banen?
Original languageDanish
Publication dateJul 2014
Publication statusPublished - Jul 2014

Cite this

@misc{d12a868e3cca4057b03dc71c35da625e,
title = "Planl{\ae}gning og styring i den gr{\ae}nsel{\o}se by – to undervisningsforl{\o}b",
abstract = "I disse to forl{\o}b arbejdes med byplanl{\ae}gningens vilk{\aa}r i relation til moderne ideer om styring. K{\o}benhavn er gennemg{\aa}ende case. Et omdrejningspunkt er m{\aa}der hvorp{\aa} f{\o}rende planl{\ae}gningsidealer i efterkrigstiden har spillet sammen med politikernes ideer p{\aa} r{\aa}dhuset. Hvad karakteriserer et fint samspil, hvorfor opst{\aa}r til tider konflikter mellem planl{\ae}ggere og politikere, og hvordan kan et fint samspil i positiv forstand bidrage til gode og robuste byer? Vores opfattelse af byen er et gennemg{\aa}ende anliggende. Bev{\ae}ger vi os i dag fra en opfattelse, der anskuer byen som et afgr{\ae}nset geografisk rum med et centrum og en periferi, hen i mod forestillingen om den gr{\ae}nsel{\o}se by? For s{\aa} vidt som det er tilf{\ae}ldet hvad er da planl{\ae}gningens vilk{\aa}r og hvilke nye akt{\o}rer er p{\aa} banen?",
keywords = "den gr{\ae}nsel{\o}se by, Strategisk planl{\ae}gning",
author = "Anni Greve",
year = "2014",
month = "7",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Planlægning og styring i den grænseløse by – to undervisningsforløb. / Greve, Anni.

2014, To undervisningsforløb.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationEducationpeer-review

TY - ICOMM

T1 - Planlægning og styring i den grænseløse by – to undervisningsforløb

AU - Greve, Anni

PY - 2014/7

Y1 - 2014/7

N2 - I disse to forløb arbejdes med byplanlægningens vilkår i relation til moderne ideer om styring. København er gennemgående case. Et omdrejningspunkt er måder hvorpå førende planlægningsidealer i efterkrigstiden har spillet sammen med politikernes ideer på rådhuset. Hvad karakteriserer et fint samspil, hvorfor opstår til tider konflikter mellem planlæggere og politikere, og hvordan kan et fint samspil i positiv forstand bidrage til gode og robuste byer? Vores opfattelse af byen er et gennemgående anliggende. Bevæger vi os i dag fra en opfattelse, der anskuer byen som et afgrænset geografisk rum med et centrum og en periferi, hen i mod forestillingen om den grænseløse by? For så vidt som det er tilfældet hvad er da planlægningens vilkår og hvilke nye aktører er på banen?

AB - I disse to forløb arbejdes med byplanlægningens vilkår i relation til moderne ideer om styring. København er gennemgående case. Et omdrejningspunkt er måder hvorpå førende planlægningsidealer i efterkrigstiden har spillet sammen med politikernes ideer på rådhuset. Hvad karakteriserer et fint samspil, hvorfor opstår til tider konflikter mellem planlæggere og politikere, og hvordan kan et fint samspil i positiv forstand bidrage til gode og robuste byer? Vores opfattelse af byen er et gennemgående anliggende. Bevæger vi os i dag fra en opfattelse, der anskuer byen som et afgrænset geografisk rum med et centrum og en periferi, hen i mod forestillingen om den grænseløse by? For så vidt som det er tilfældet hvad er da planlægningens vilkår og hvilke nye aktører er på banen?

KW - den grænseløse by

KW - Strategisk planlægning

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -