Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse

Anne Marie Bülow-Møller, Mie Femø Nielsen, Christian Koch, Bent Preisler, Ole Togeby, Torben Vestergaard, Sine Nørholm Just

  Research output: Book/ReportReportResearch

  Abstract

  Forskningsfeltet ‘sprog og magt’ drejer sig om relationen mellem disse to centrale aspekter af den menneskelige virkelighed, om hvordan magtforhold kommer til udtryk i sprogbrugen og hvordan indflydelse skabes sprogligt. Der er tale om et bredt forskningsfelt med mange indgangsvinkler og mulige emneområder. Der er også tale om et felt hvis resultater kan have vigtige konsekvenser for den enkelte borger og for samfundet som sådan. Mange af samfundets skævheder opstår som følge af den enkeltes manglende sproglige kompetencer. Når disse forhold afdækkes, opstår der også mulighed for at forbedre dem, altså for at give borgerne bedre forudsætninger for at agere kompetent i et samfund der tilbyder alle lige muligheder.
  Original languageEnglish
  Place of PublicationKøbenhavn
  PublisherStatens Humanistiske Forskningsråd
  Number of pages50
  ISBN (Print)87-90201-88-4
  Publication statusPublished - 2005

  Bibliographical note

  Temarapport nr. 8.

  Cite this

  Bülow-Møller, A. M., Nielsen, M. F., Koch, C., Preisler, B., Togeby, O., Vestergaard, T., & Just, S. N. (2005). Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse. København: Statens Humanistiske Forskningsråd.
  Bülow-Møller, Anne Marie ; Nielsen, Mie Femø ; Koch, Christian ; Preisler, Bent ; Togeby, Ole ; Vestergaard, Torben ; Just, Sine Nørholm. / Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse. København : Statens Humanistiske Forskningsråd, 2005. 50 p.
  @book{5a39b92052cc11dbb97a000ea68e967b,
  title = "Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse",
  abstract = "Forskningsfeltet ‘sprog og magt’ drejer sig om relationen mellem disse to centrale aspekter af den menneskelige virkelighed, om hvordan magtforhold kommer til udtryk i sprogbrugen og hvordan indflydelse skabes sprogligt. Der er tale om et bredt forskningsfelt med mange indgangsvinkler og mulige emneomr{\aa}der. Der er ogs{\aa} tale om et felt hvis resultater kan have vigtige konsekvenser for den enkelte borger og for samfundet som s{\aa}dan. Mange af samfundets sk{\ae}vheder opst{\aa}r som f{\o}lge af den enkeltes manglende sproglige kompetencer. N{\aa}r disse forhold afd{\ae}kkes, opst{\aa}r der ogs{\aa} mulighed for at forbedre dem, alts{\aa} for at give borgerne bedre foruds{\ae}tninger for at agere kompetent i et samfund der tilbyder alle lige muligheder.",
  keywords = "sprogpolitik medier erhvervskommunikation lovsprog",
  author = "B{\"u}low-M{\o}ller, {Anne Marie} and Nielsen, {Mie Fem{\o}} and Christian Koch and Bent Preisler and Ole Togeby and Torben Vestergaard and Just, {Sine N{\o}rholm}",
  note = "Temarapport nr. 8.",
  year = "2005",
  language = "English",
  isbn = "87-90201-88-4",
  publisher = "Statens Humanistiske Forskningsr{\aa}d",

  }

  Bülow-Møller, AM, Nielsen, MF, Koch, C, Preisler, B, Togeby, O, Vestergaard, T & Just, SN 2005, Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse. Statens Humanistiske Forskningsråd, København.

  Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse. / Bülow-Møller, Anne Marie; Nielsen, Mie Femø; Koch, Christian; Preisler, Bent; Togeby, Ole; Vestergaard, Torben; Just, Sine Nørholm.

  København : Statens Humanistiske Forskningsråd, 2005. 50 p.

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse

  AU - Bülow-Møller, Anne Marie

  AU - Nielsen, Mie Femø

  AU - Koch, Christian

  AU - Preisler, Bent

  AU - Togeby, Ole

  AU - Vestergaard, Torben

  AU - Just, Sine Nørholm

  N1 - Temarapport nr. 8.

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Forskningsfeltet ‘sprog og magt’ drejer sig om relationen mellem disse to centrale aspekter af den menneskelige virkelighed, om hvordan magtforhold kommer til udtryk i sprogbrugen og hvordan indflydelse skabes sprogligt. Der er tale om et bredt forskningsfelt med mange indgangsvinkler og mulige emneområder. Der er også tale om et felt hvis resultater kan have vigtige konsekvenser for den enkelte borger og for samfundet som sådan. Mange af samfundets skævheder opstår som følge af den enkeltes manglende sproglige kompetencer. Når disse forhold afdækkes, opstår der også mulighed for at forbedre dem, altså for at give borgerne bedre forudsætninger for at agere kompetent i et samfund der tilbyder alle lige muligheder.

  AB - Forskningsfeltet ‘sprog og magt’ drejer sig om relationen mellem disse to centrale aspekter af den menneskelige virkelighed, om hvordan magtforhold kommer til udtryk i sprogbrugen og hvordan indflydelse skabes sprogligt. Der er tale om et bredt forskningsfelt med mange indgangsvinkler og mulige emneområder. Der er også tale om et felt hvis resultater kan have vigtige konsekvenser for den enkelte borger og for samfundet som sådan. Mange af samfundets skævheder opstår som følge af den enkeltes manglende sproglige kompetencer. Når disse forhold afdækkes, opstår der også mulighed for at forbedre dem, altså for at give borgerne bedre forudsætninger for at agere kompetent i et samfund der tilbyder alle lige muligheder.

  KW - sprogpolitik medier erhvervskommunikation lovsprog

  M3 - Report

  SN - 87-90201-88-4

  BT - Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse

  PB - Statens Humanistiske Forskningsråd

  CY - København

  ER -

  Bülow-Møller AM, Nielsen MF, Koch C, Preisler B, Togeby O, Vestergaard T et al. Ordets Magt - humanistisk forskning i sprog og indflydelse. København: Statens Humanistiske Forskningsråd, 2005. 50 p.