Om piktogrammer

Translated title of the contribution: On Pictograms

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

Abstract

Semiotisk diskussion af piktogrammer. Et piktogram defineres som et konnotativt, arbitrært tegn hvis udtryksside er et ikon med et synekdokisk eller metonymisk forhold til piktogrammets betydningsindhold, og som bruges for at formidle enkle meddelelser med informativ eller direktiv illokutionær kraft.
Original languageDanish
Title of host publicationOm ... : Festkompendium til Niels Erik Wille – om performance-design, sprog og visuel kultur
EditorsOlav Harsløf, Søren Kjørup
Number of pages10
Place of PublicationRoskilde
PublisherRoskilde Universitet
Publication date2007
Pages181-190
Publication statusPublished - 2007

Cite this

Kjørup, S. (2007). Om piktogrammer. In O. Harsløf, & S. Kjørup (Eds.), Om ...: Festkompendium til Niels Erik Wille – om performance-design, sprog og visuel kultur (pp. 181-190). Roskilde: Roskilde Universitet.
Kjørup, Søren. / Om piktogrammer. Om ...: Festkompendium til Niels Erik Wille – om performance-design, sprog og visuel kultur. editor / Olav Harsløf ; Søren Kjørup. Roskilde : Roskilde Universitet, 2007. pp. 181-190
@inbook{8e5b4880bf7811dca64c000ea68e967b,
title = "Om piktogrammer",
abstract = "Semiotisk diskussion af piktogrammer. Et piktogram defineres som et konnotativt, arbitr{\ae}rt tegn hvis udtryksside er et ikon med et synekdokisk eller metonymisk forhold til piktogrammets betydningsindhold, og som bruges for at formidle enkle meddelelser med informativ eller direktiv illokution{\ae}r kraft.",
keywords = "piktogram, semiotik",
author = "S{\o}ren Kj{\o}rup",
year = "2007",
language = "Dansk",
pages = "181--190",
editor = "Olav Harsl{\o}f and S{\o}ren Kj{\o}rup",
booktitle = "Om ...",
publisher = "Roskilde Universitet",

}

Kjørup, S 2007, Om piktogrammer. in O Harsløf & S Kjørup (eds), Om ...: Festkompendium til Niels Erik Wille – om performance-design, sprog og visuel kultur. Roskilde Universitet, Roskilde, pp. 181-190.

Om piktogrammer. / Kjørup, Søren.

Om ...: Festkompendium til Niels Erik Wille – om performance-design, sprog og visuel kultur. ed. / Olav Harsløf; Søren Kjørup. Roskilde : Roskilde Universitet, 2007. p. 181-190.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

TY - CHAP

T1 - Om piktogrammer

AU - Kjørup, Søren

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Semiotisk diskussion af piktogrammer. Et piktogram defineres som et konnotativt, arbitrært tegn hvis udtryksside er et ikon med et synekdokisk eller metonymisk forhold til piktogrammets betydningsindhold, og som bruges for at formidle enkle meddelelser med informativ eller direktiv illokutionær kraft.

AB - Semiotisk diskussion af piktogrammer. Et piktogram defineres som et konnotativt, arbitrært tegn hvis udtryksside er et ikon med et synekdokisk eller metonymisk forhold til piktogrammets betydningsindhold, og som bruges for at formidle enkle meddelelser med informativ eller direktiv illokutionær kraft.

KW - piktogram

KW - semiotik

M3 - Bidrag til bog/antologi

SP - 181

EP - 190

BT - Om ...

A2 - Harsløf, Olav

A2 - Kjørup, Søren

PB - Roskilde Universitet

CY - Roskilde

ER -

Kjørup S. Om piktogrammer. In Harsløf O, Kjørup S, editors, Om ...: Festkompendium til Niels Erik Wille – om performance-design, sprog og visuel kultur. Roskilde: Roskilde Universitet. 2007. p. 181-190