Om natten i Lundagergårdens mørke

Signe Lykke Littrup, Peter Henningsen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Atmosfære og poetisk formidling i form af forskningsbaseret formidling på Frilandsmuseet. En iscenesættelse af nat på landet år 1850, hvor gæster måtte sanse det kolde stengulv med bare fødder og i mørke. en landstryger i bageovnen og vægge, der hviskede om bondens herligheder og gode økonomi.Siden Frilandsmuseets åbning for 115 år siden, har iscenesættelsen af gårdene baseret sig på interiørprincippet, som mere appellerer til følelser og stemninger end intellektet. Nostalgi og genkendelse hjalp tidligere denne helhedsoplevelse på vej, men det sker ikke i dag, hvor afstanden til det gamle bondeliv er for lang. Siden 2012 har vi søgt at videreudvikle interiørprincippet i formidlingsstrategien Det poetiske museum, og seneste tiltag var i 2015 med udstillingen ”Shh… bonden sover” (fig.1,4,6,7 og 8). For første gang udfordrede vi genstandenes museum.
Original languageDanish
JournalNationalmuseets Arbejdsmark
Volume2016
Number of pages17
ISSN0084-9308
Publication statusPublished - 1 Dec 2016

Cite this

@article{f4b2c6e3698741c8a5cb243f8bf495ad,
title = "Om natten i Lundagerg{\aa}rdens m{\o}rke",
abstract = "Atmosf{\ae}re og poetisk formidling i form af forskningsbaseret formidling p{\aa} Frilandsmuseet. En iscenes{\ae}ttelse af nat p{\aa} landet {\aa}r 1850, hvor g{\ae}ster m{\aa}tte sanse det kolde stengulv med bare f{\o}dder og i m{\o}rke. en landstryger i bageovnen og v{\ae}gge, der hviskede om bondens herligheder og gode {\o}konomi.Siden Frilandsmuseets {\aa}bning for 115 {\aa}r siden, har iscenes{\ae}ttelsen af g{\aa}rdene baseret sig p{\aa} interi{\o}rprincippet, som mere appellerer til f{\o}lelser og stemninger end intellektet. Nostalgi og genkendelse hjalp tidligere denne helhedsoplevelse p{\aa} vej, men det sker ikke i dag, hvor afstanden til det gamle bondeliv er for lang. Siden 2012 har vi s{\o}gt at videreudvikle interi{\o}rprincippet i formidlingsstrategien Det poetiske museum, og seneste tiltag var i 2015 med udstillingen ”Shh… bonden sover” (fig.1,4,6,7 og 8). For f{\o}rste gang udfordrede vi genstandenes museum.",
keywords = "udstilling, museum, poetisk formidling,, sanser, forskningsbaseret formidling, stedsfornemmelse",
author = "Littrup, {Signe Lykke} and Peter Henningsen",
year = "2016",
month = "12",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "2016",
journal = "Nationalmuseets Arbejdsmark",
issn = "0084-9308",

}

Om natten i Lundagergårdens mørke. / Littrup, Signe Lykke; Henningsen, Peter.

In: Nationalmuseets Arbejdsmark, Vol. 2016, 01.12.2016.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Om natten i Lundagergårdens mørke

AU - Littrup, Signe Lykke

AU - Henningsen, Peter

PY - 2016/12/1

Y1 - 2016/12/1

N2 - Atmosfære og poetisk formidling i form af forskningsbaseret formidling på Frilandsmuseet. En iscenesættelse af nat på landet år 1850, hvor gæster måtte sanse det kolde stengulv med bare fødder og i mørke. en landstryger i bageovnen og vægge, der hviskede om bondens herligheder og gode økonomi.Siden Frilandsmuseets åbning for 115 år siden, har iscenesættelsen af gårdene baseret sig på interiørprincippet, som mere appellerer til følelser og stemninger end intellektet. Nostalgi og genkendelse hjalp tidligere denne helhedsoplevelse på vej, men det sker ikke i dag, hvor afstanden til det gamle bondeliv er for lang. Siden 2012 har vi søgt at videreudvikle interiørprincippet i formidlingsstrategien Det poetiske museum, og seneste tiltag var i 2015 med udstillingen ”Shh… bonden sover” (fig.1,4,6,7 og 8). For første gang udfordrede vi genstandenes museum.

AB - Atmosfære og poetisk formidling i form af forskningsbaseret formidling på Frilandsmuseet. En iscenesættelse af nat på landet år 1850, hvor gæster måtte sanse det kolde stengulv med bare fødder og i mørke. en landstryger i bageovnen og vægge, der hviskede om bondens herligheder og gode økonomi.Siden Frilandsmuseets åbning for 115 år siden, har iscenesættelsen af gårdene baseret sig på interiørprincippet, som mere appellerer til følelser og stemninger end intellektet. Nostalgi og genkendelse hjalp tidligere denne helhedsoplevelse på vej, men det sker ikke i dag, hvor afstanden til det gamle bondeliv er for lang. Siden 2012 har vi søgt at videreudvikle interiørprincippet i formidlingsstrategien Det poetiske museum, og seneste tiltag var i 2015 med udstillingen ”Shh… bonden sover” (fig.1,4,6,7 og 8). For første gang udfordrede vi genstandenes museum.

KW - udstilling

KW - museum

KW - poetisk formidling,

KW - sanser

KW - forskningsbaseret formidling

KW - stedsfornemmelse

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2016

JO - Nationalmuseets Arbejdsmark

JF - Nationalmuseets Arbejdsmark

SN - 0084-9308

ER -