New ways in public innovation?

The promises and facts of emergent strategic management in public administration

Research output: Working paperResearch

Abstract

Offentlige ledere oplever en stigende efterspørgsel på innovation. En af de lovende tilgange til innovation er emergente strategisk ledelse. Ifølge litteraturen formes de institutionelle drivkræfter og barrierer bag de emergente strategiske mønstre af de to dominerende modeller for offentlig ledelse, NPM og governance. NPM udgør barriererne og governance drivkræfterne. Men baseret på et empirisk studie af de institutionelle barrierer og drivkræfter bag emergente strategiske mønstre i det Danske Kriminalpræventive Råd konkluderer paperet at emergente strategiske mønstre skabes af meget mere blandede former for styringsmodeller.
Original languageEnglish
Place of PublicationRoskilde
PublisherRoskilde Universitet
Pages1-28
Number of pages28
Publication statusPublished - 2010

Cite this

@techreport{4f3c3780842f11df8064000ea68e967b,
title = "New ways in public innovation?: The promises and facts of emergent strategic management in public administration",
abstract = "Offentlige ledere oplever en stigende eftersp{\o}rgsel p{\aa} innovation. En af de lovende tilgange til innovation er emergente strategisk ledelse. If{\o}lge litteraturen formes de institutionelle drivkr{\ae}fter og barrierer bag de emergente strategiske m{\o}nstre af de to dominerende modeller for offentlig ledelse, NPM og governance. NPM udg{\o}r barriererne og governance drivkr{\ae}fterne. Men baseret p{\aa} et empirisk studie af de institutionelle barrierer og drivkr{\ae}fter bag emergente strategiske m{\o}nstre i det Danske Kriminalpr{\ae}ventive R{\aa}d konkluderer paperet at emergente strategiske m{\o}nstre skabes af meget mere blandede former for styringsmodeller.",
author = "Peter Aagaard",
year = "2010",
language = "English",
pages = "1--28",
publisher = "Roskilde Universitet",
type = "WorkingPaper",
institution = "Roskilde Universitet",

}

New ways in public innovation? The promises and facts of emergent strategic management in public administration. / Aagaard, Peter.

Roskilde : Roskilde Universitet, 2010. p. 1-28.

Research output: Working paperResearch

TY - UNPB

T1 - New ways in public innovation?

T2 - The promises and facts of emergent strategic management in public administration

AU - Aagaard, Peter

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Offentlige ledere oplever en stigende efterspørgsel på innovation. En af de lovende tilgange til innovation er emergente strategisk ledelse. Ifølge litteraturen formes de institutionelle drivkræfter og barrierer bag de emergente strategiske mønstre af de to dominerende modeller for offentlig ledelse, NPM og governance. NPM udgør barriererne og governance drivkræfterne. Men baseret på et empirisk studie af de institutionelle barrierer og drivkræfter bag emergente strategiske mønstre i det Danske Kriminalpræventive Råd konkluderer paperet at emergente strategiske mønstre skabes af meget mere blandede former for styringsmodeller.

AB - Offentlige ledere oplever en stigende efterspørgsel på innovation. En af de lovende tilgange til innovation er emergente strategisk ledelse. Ifølge litteraturen formes de institutionelle drivkræfter og barrierer bag de emergente strategiske mønstre af de to dominerende modeller for offentlig ledelse, NPM og governance. NPM udgør barriererne og governance drivkræfterne. Men baseret på et empirisk studie af de institutionelle barrierer og drivkræfter bag emergente strategiske mønstre i det Danske Kriminalpræventive Råd konkluderer paperet at emergente strategiske mønstre skabes af meget mere blandede former for styringsmodeller.

M3 - Working paper

SP - 1

EP - 28

BT - New ways in public innovation?

PB - Roskilde Universitet

CY - Roskilde

ER -