"Muslim allerførst" - om religiøsitet og diasporiske selvkonstruktioner

Iram Khawaja

Research output: Contribution to journalReviewResearch

Abstract

Artiklen tager udgangspunkt i empiribaserede refleksioner over unge muslimers måder at fremstille sig selv på baggrund af teoretiske perspektiver på diasporisk selvkonstruktion, transnationale relationer og intersektionalitet. Der ses nærmere på to overordnede tendenser: 1. Positionering som "allerførst muslim" med distance til kulturelle, nationale og etniske kategorier, og 2. Positionering som muslim i forhold til nationale, etniske og kulturelle tilhørsforhold.

Original languageDanish
JournalTidsskrift for Islamforskning
Issue number2
Number of pages13
ISSN1901-9580
Publication statusPublished - 2007

Cite this

@article{68092fa0801311de8a10000ea68e967b,
title = "{"}Muslim allerf{\o}rst{"} - om religi{\o}sitet og diasporiske selvkonstruktioner",
abstract = "Artiklen tager udgangspunkt i empiribaserede refleksioner over unge muslimers m{\aa}der at fremstille sig selv p{\aa} baggrund af teoretiske perspektiver p{\aa} diasporisk selvkonstruktion, transnationale relationer og intersektionalitet. Der ses n{\ae}rmere p{\aa} to overordnede tendenser: 1. Positionering som {"}allerf{\o}rst muslim{"} med distance til kulturelle, nationale og etniske kategorier, og 2. Positionering som muslim i forhold til nationale, etniske og kulturelle tilh{\o}rsforhold.",
keywords = "islam, diaspora, transnational selvkonstruktion",
author = "Iram Khawaja",
year = "2007",
language = "Dansk",
journal = "Tidsskrift for Islamforskning",
issn = "1901-9580",
publisher = "Forum for Islamforskning",
number = "2",

}

"Muslim allerførst" - om religiøsitet og diasporiske selvkonstruktioner. / Khawaja, Iram.

In: Tidsskrift for Islamforskning, No. 2, 2007.

Research output: Contribution to journalReviewResearch

TY - JOUR

T1 - "Muslim allerførst" - om religiøsitet og diasporiske selvkonstruktioner

AU - Khawaja, Iram

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Artiklen tager udgangspunkt i empiribaserede refleksioner over unge muslimers måder at fremstille sig selv på baggrund af teoretiske perspektiver på diasporisk selvkonstruktion, transnationale relationer og intersektionalitet. Der ses nærmere på to overordnede tendenser: 1. Positionering som "allerførst muslim" med distance til kulturelle, nationale og etniske kategorier, og 2. Positionering som muslim i forhold til nationale, etniske og kulturelle tilhørsforhold.

AB - Artiklen tager udgangspunkt i empiribaserede refleksioner over unge muslimers måder at fremstille sig selv på baggrund af teoretiske perspektiver på diasporisk selvkonstruktion, transnationale relationer og intersektionalitet. Der ses nærmere på to overordnede tendenser: 1. Positionering som "allerførst muslim" med distance til kulturelle, nationale og etniske kategorier, og 2. Positionering som muslim i forhold til nationale, etniske og kulturelle tilhørsforhold.

KW - islam

KW - diaspora

KW - transnational selvkonstruktion

M3 - Review

JO - Tidsskrift for Islamforskning

JF - Tidsskrift for Islamforskning

SN - 1901-9580

IS - 2

ER -