Metodisk mangfoldighed i arbejdslivsforskningen

Research output: Contribution to journalEditorialResearch

Abstract

Arbejdslivsforskningen er i udpræget grad et forskningsfelt, som er empirisk funderet og som derfor gør brug af en meget bred vifte af forskellige forskningsmetoder. Spændvidden går fra naturvidenskabelige og kvantitative metoders deskriptive karakter over en række kvalitative undersøgelsesformer og til direkte interventionsmetoder som blandt andet aktionsforskning. Denne variation og metodemæssige kreativitet i forskningen er naturligvis funderet i forskellige teoretiske inspirationer. Samtidig knytter der sig meget forskelligartede forskningsetiske ambitioner og idealer til forskellige former for arbejdslivsforskning. Med temaet om metoder i arbejdslivsforskningen ønsker vi at præsentere et udsnit af denne mangfoldighed.
Original languageDanish
Article number1
JournalTidsskrift for Arbejdsliv
Volume16
Issue number3
Pages (from-to)5-7
Number of pages3
ISSN1399-1442
Publication statusPublished - 5 Oct 2014

Cite this

@article{2298bf4bdd3d47acbcf6a52c355428a8,
title = "Metodisk mangfoldighed i arbejdslivsforskningen",
abstract = "Arbejdslivsforskningen er i udpr{\ae}get grad et forskningsfelt, som er empirisk funderet og som derfor g{\o}r brug af en meget bred vifte af forskellige forskningsmetoder. Sp{\ae}ndvidden g{\aa}r fra naturvidenskabelige og kvantitative metoders deskriptive karakter over en r{\ae}kke kvalitative unders{\o}gelsesformer og til direkte interventionsmetoder som blandt andet aktionsforskning. Denne variation og metodem{\ae}ssige kreativitet i forskningen er naturligvis funderet i forskellige teoretiske inspirationer. Samtidig knytter der sig meget forskelligartede forskningsetiske ambitioner og idealer til forskellige former for arbejdslivsforskning. Med temaet om metoder i arbejdslivsforskningen {\o}nsker vi at pr{\ae}sentere et udsnit af denne mangfoldighed.",
keywords = "Arbejdsliv, Metode, feltarbejde, kvalitativ analyse, Kvantitative metoder, Metodologi",
author = "Hansen, {Agnete Meldgaard} and Stine Rasmussen and Jo Kr{\o}jer",
year = "2014",
month = "10",
day = "5",
language = "Dansk",
volume = "16",
pages = "5--7",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "3",

}

Metodisk mangfoldighed i arbejdslivsforskningen. / Hansen, Agnete Meldgaard; Rasmussen, Stine; Krøjer, Jo.

In: Tidsskrift for Arbejdsliv, Vol. 16, No. 3, 1, 05.10.2014, p. 5-7.

Research output: Contribution to journalEditorialResearch

TY - JOUR

T1 - Metodisk mangfoldighed i arbejdslivsforskningen

AU - Hansen, Agnete Meldgaard

AU - Rasmussen, Stine

AU - Krøjer, Jo

PY - 2014/10/5

Y1 - 2014/10/5

N2 - Arbejdslivsforskningen er i udpræget grad et forskningsfelt, som er empirisk funderet og som derfor gør brug af en meget bred vifte af forskellige forskningsmetoder. Spændvidden går fra naturvidenskabelige og kvantitative metoders deskriptive karakter over en række kvalitative undersøgelsesformer og til direkte interventionsmetoder som blandt andet aktionsforskning. Denne variation og metodemæssige kreativitet i forskningen er naturligvis funderet i forskellige teoretiske inspirationer. Samtidig knytter der sig meget forskelligartede forskningsetiske ambitioner og idealer til forskellige former for arbejdslivsforskning. Med temaet om metoder i arbejdslivsforskningen ønsker vi at præsentere et udsnit af denne mangfoldighed.

AB - Arbejdslivsforskningen er i udpræget grad et forskningsfelt, som er empirisk funderet og som derfor gør brug af en meget bred vifte af forskellige forskningsmetoder. Spændvidden går fra naturvidenskabelige og kvantitative metoders deskriptive karakter over en række kvalitative undersøgelsesformer og til direkte interventionsmetoder som blandt andet aktionsforskning. Denne variation og metodemæssige kreativitet i forskningen er naturligvis funderet i forskellige teoretiske inspirationer. Samtidig knytter der sig meget forskelligartede forskningsetiske ambitioner og idealer til forskellige former for arbejdslivsforskning. Med temaet om metoder i arbejdslivsforskningen ønsker vi at præsentere et udsnit af denne mangfoldighed.

KW - Arbejdsliv

KW - Metode

KW - feltarbejde

KW - kvalitativ analyse

KW - Kvantitative metoder

KW - Metodologi

M3 - Leder

VL - 16

SP - 5

EP - 7

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 3

M1 - 1

ER -