Metoder, teknikker og udfordringer

Keld Bødker, Dirk Bredgaard Bucka-Lassen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

Abstract

Ifølge de store projektledelsesorganisationer såsom IPMA og PMI® handler en central del af projektledelse om at bruge værktøjskassen. Et interessant spørgsmål er derfor: Bruges værktøjerne? Det korte svar er ”ja”, og det lidt længere svar er, at især værktøjer eller teknikker til risikoanalyse, business case, interessentanalyse, målhierarki og projekt charter er udbredte. Ligesom i 2014-undersøgelsen har vi også spurgt ind til, hvilke udfordringer projektlederne oplever. Det ser ud til, at udfordringerne generelt er blevet mindre, og nogle udfordringer er blevet relativt mindre betydningsfulde, mens andre er steget i betydning. Specielt projektkompleksitet er en udfordring, som fylder betydeligt mere i 2018 end i 2014, med et dramatisk hop fra en 8. plads til en 2. plads i 2018. Dette undersøger vi nærmere i det følgende kapitel.
Original languageDanish
Title of host publicationHvordan går det, ProjektDanmark? : Projektlederundersøgelsen 2018
EditorsDirk Bredgaard Bucka-Lassen, Mogens Frank Mikkelsen, Jan Pries-Heje, Keld Bødker
Number of pages6
Place of PublicationHørsholm
PublisherMannaz A/S
Publication date2018
Pages8-13
Chapter2
Publication statusPublished - 2018

Cite this

Bødker, K., & Bucka-Lassen, D. B. (2018). Metoder, teknikker og udfordringer. In D. B. Bucka-Lassen, M. F. Mikkelsen, J. Pries-Heje, & K. Bødker (Eds.), Hvordan går det, ProjektDanmark?: Projektlederundersøgelsen 2018 (pp. 8-13). Hørsholm: Mannaz A/S.
Bødker, Keld ; Bucka-Lassen, Dirk Bredgaard. / Metoder, teknikker og udfordringer. Hvordan går det, ProjektDanmark?: Projektlederundersøgelsen 2018. editor / Dirk Bredgaard Bucka-Lassen ; Mogens Frank Mikkelsen ; Jan Pries-Heje ; Keld Bødker. Hørsholm : Mannaz A/S, 2018. pp. 8-13
@inbook{7fb2c73dda4a4614a443992f85a37012,
title = "Metoder, teknikker og udfordringer",
abstract = "If{\o}lge de store projektledelsesorganisationer s{\aa}som IPMA og PMI{\circledR} handler en central del af projektledelse om at bruge v{\ae}rkt{\o}jskassen. Et interessant sp{\o}rgsm{\aa}l er derfor: Bruges v{\ae}rkt{\o}jerne? Det korte svar er ”ja”, og det lidt l{\ae}ngere svar er, at is{\ae}r v{\ae}rkt{\o}jer eller teknikker til risikoanalyse, business case, interessentanalyse, m{\aa}lhierarki og projekt charter er udbredte. Ligesom i 2014-unders{\o}gelsen har vi ogs{\aa} spurgt ind til, hvilke udfordringer projektlederne oplever. Det ser ud til, at udfordringerne generelt er blevet mindre, og nogle udfordringer er blevet relativt mindre betydningsfulde, mens andre er steget i betydning. Specielt projektkompleksitet er en udfordring, som fylder betydeligt mere i 2018 end i 2014, med et dramatisk hop fra en 8. plads til en 2. plads i 2018. Dette unders{\o}ger vi n{\ae}rmere i det f{\o}lgende kapitel.",
author = "Keld B{\o}dker and Bucka-Lassen, {Dirk Bredgaard}",
note = "Strategisk samarbejde mellem Mannaz A/S og Roskilde Universitet (RUC) om at lave en unders{\o}gelse blandt projektledere i Danmark.",
year = "2018",
language = "Dansk",
pages = "8--13",
editor = "Bucka-Lassen, {Dirk Bredgaard} and Mikkelsen, {Mogens Frank} and Jan Pries-Heje and Keld B{\o}dker",
booktitle = "Hvordan g{\aa}r det, ProjektDanmark?",
publisher = "Mannaz A/S",

}

Bødker, K & Bucka-Lassen, DB 2018, Metoder, teknikker og udfordringer. in DB Bucka-Lassen, MF Mikkelsen, J Pries-Heje & K Bødker (eds), Hvordan går det, ProjektDanmark?: Projektlederundersøgelsen 2018. Mannaz A/S, Hørsholm, pp. 8-13.

Metoder, teknikker og udfordringer. / Bødker, Keld; Bucka-Lassen, Dirk Bredgaard.

Hvordan går det, ProjektDanmark?: Projektlederundersøgelsen 2018. ed. / Dirk Bredgaard Bucka-Lassen; Mogens Frank Mikkelsen; Jan Pries-Heje; Keld Bødker. Hørsholm : Mannaz A/S, 2018. p. 8-13.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

TY - GEN

T1 - Metoder, teknikker og udfordringer

AU - Bødker, Keld

AU - Bucka-Lassen, Dirk Bredgaard

N1 - Strategisk samarbejde mellem Mannaz A/S og Roskilde Universitet (RUC) om at lave en undersøgelse blandt projektledere i Danmark.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Ifølge de store projektledelsesorganisationer såsom IPMA og PMI® handler en central del af projektledelse om at bruge værktøjskassen. Et interessant spørgsmål er derfor: Bruges værktøjerne? Det korte svar er ”ja”, og det lidt længere svar er, at især værktøjer eller teknikker til risikoanalyse, business case, interessentanalyse, målhierarki og projekt charter er udbredte. Ligesom i 2014-undersøgelsen har vi også spurgt ind til, hvilke udfordringer projektlederne oplever. Det ser ud til, at udfordringerne generelt er blevet mindre, og nogle udfordringer er blevet relativt mindre betydningsfulde, mens andre er steget i betydning. Specielt projektkompleksitet er en udfordring, som fylder betydeligt mere i 2018 end i 2014, med et dramatisk hop fra en 8. plads til en 2. plads i 2018. Dette undersøger vi nærmere i det følgende kapitel.

AB - Ifølge de store projektledelsesorganisationer såsom IPMA og PMI® handler en central del af projektledelse om at bruge værktøjskassen. Et interessant spørgsmål er derfor: Bruges værktøjerne? Det korte svar er ”ja”, og det lidt længere svar er, at især værktøjer eller teknikker til risikoanalyse, business case, interessentanalyse, målhierarki og projekt charter er udbredte. Ligesom i 2014-undersøgelsen har vi også spurgt ind til, hvilke udfordringer projektlederne oplever. Det ser ud til, at udfordringerne generelt er blevet mindre, og nogle udfordringer er blevet relativt mindre betydningsfulde, mens andre er steget i betydning. Specielt projektkompleksitet er en udfordring, som fylder betydeligt mere i 2018 end i 2014, med et dramatisk hop fra en 8. plads til en 2. plads i 2018. Dette undersøger vi nærmere i det følgende kapitel.

M3 - Bidrag til rapport

SP - 8

EP - 13

BT - Hvordan går det, ProjektDanmark?

A2 - Bucka-Lassen, Dirk Bredgaard

A2 - Mikkelsen, Mogens Frank

A2 - Pries-Heje, Jan

A2 - Bødker, Keld

PB - Mannaz A/S

CY - Hørsholm

ER -

Bødker K, Bucka-Lassen DB. Metoder, teknikker og udfordringer. In Bucka-Lassen DB, Mikkelsen MF, Pries-Heje J, Bødker K, editors, Hvordan går det, ProjektDanmark?: Projektlederundersøgelsen 2018. Hørsholm: Mannaz A/S. 2018. p. 8-13