Metoder i samfundsvidenskaberne

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

Abstract

Forfatterne behandler de grundlæggende metodiske byggesten inden for samfundsvidenskaberne.

Hovedvægten ligger på, hvordan man i første omgang indhenter data og hvordan de efterfølgende skal analyseres, men uomgængelige spørgsmål omkring formulering af problemstilling og projektdesign er også genstand for grundig behandling. Den kvalitative og kvantitative metode præsenteres og illustreres gennem praktiske eksempler på anvendelsesområder - begge metodetyper er dækkende for langt størstedelen af al anvendt samfundsvidenskabelig metode i Danmark og globalt.

Ambitionen er at læseren selvstændigt, eventuelt med et minimum af instruktion, skal kunne gennemføre empiriske analyser på et forsvarligt videnskabeligt grundlag, og dermed også være i stand til kritisk at kunne diskutere andres metodiske bidrag.

Denne bogs forfattere er blandt de ledende danske eksperter inden for samfundsvidenskabelig metode og de giver med udgangspunkt i deres forskning, herunder store empiriske erfaring, et sammenhængende overblik over et meget vigtigt men kompliceret og omfattende emne, der står helt centralt når virkeligheden er genstandsfeltet.

Bogen henvender sig især til studerende på de samfundsvidenskabelige uddannelser på bachelorniveau på landets universiteter og university colleges.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherSamfundslitteratur
Edition2
Number of pages431
ISBN (Print)9788759330982
ISBN (Electronic)9788759333716
Publication statusPublished - 2019

Cite this

Kristensen, C. J., & Hussain, M. A. (Eds.) (2019). Metoder i samfundsvidenskaberne. (2 ed.) Frederiksberg: Samfundslitteratur.
@book{0d26b7f3827c4e2da3f10c2369d8400f,
title = "Metoder i samfundsvidenskaberne",
abstract = "Forfatterne behandler de grundl{\ae}ggende metodiske byggesten inden for samfundsvidenskaberne.Hovedv{\ae}gten ligger p{\aa}, hvordan man i f{\o}rste omgang indhenter data og hvordan de efterf{\o}lgende skal analyseres, men uomg{\ae}ngelige sp{\o}rgsm{\aa}l omkring formulering af problemstilling og projektdesign er ogs{\aa} genstand for grundig behandling. Den kvalitative og kvantitative metode pr{\ae}senteres og illustreres gennem praktiske eksempler p{\aa} anvendelsesomr{\aa}der - begge metodetyper er d{\ae}kkende for langt st{\o}rstedelen af al anvendt samfundsvidenskabelig metode i Danmark og globalt.Ambitionen er at l{\ae}seren selvst{\ae}ndigt, eventuelt med et minimum af instruktion, skal kunne gennemf{\o}re empiriske analyser p{\aa} et forsvarligt videnskabeligt grundlag, og dermed ogs{\aa} v{\ae}re i stand til kritisk at kunne diskutere andres metodiske bidrag.Denne bogs forfattere er blandt de ledende danske eksperter inden for samfundsvidenskabelig metode og de giver med udgangspunkt i deres forskning, herunder store empiriske erfaring, et sammenh{\ae}ngende overblik over et meget vigtigt men kompliceret og omfattende emne, der st{\aa}r helt centralt n{\aa}r virkeligheden er genstandsfeltet.Bogen henvender sig is{\ae}r til studerende p{\aa} de samfundsvidenskabelige uddannelser p{\aa} bachelorniveau p{\aa} landets universiteter og university colleges.",
keywords = "Forskningsmetoder, Kvalitative metoder, Kvantitative metoder, Samfundsvidenskab",
editor = "Kristensen, {Catharina Juul} and Hussain, {M. Azhar}",
note = "Denne anden udgave af {"}Metoder i samfundsvidenskaberne{"} er revideret, og indeholder nye kapitler.",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788759330982",
publisher = "Samfundslitteratur",
edition = "2",

}

Kristensen, CJ & Hussain, MA (eds) 2019, Metoder i samfundsvidenskaberne. 2 edn, Samfundslitteratur, Frederiksberg.

Metoder i samfundsvidenskaberne. / Kristensen, Catharina Juul (Editor); Hussain, M. Azhar (Editor).

2 ed. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2019. 431 p.

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Metoder i samfundsvidenskaberne

A2 - Kristensen, Catharina Juul

A2 - Hussain, M. Azhar

N1 - Denne anden udgave af "Metoder i samfundsvidenskaberne" er revideret, og indeholder nye kapitler.

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Forfatterne behandler de grundlæggende metodiske byggesten inden for samfundsvidenskaberne.Hovedvægten ligger på, hvordan man i første omgang indhenter data og hvordan de efterfølgende skal analyseres, men uomgængelige spørgsmål omkring formulering af problemstilling og projektdesign er også genstand for grundig behandling. Den kvalitative og kvantitative metode præsenteres og illustreres gennem praktiske eksempler på anvendelsesområder - begge metodetyper er dækkende for langt størstedelen af al anvendt samfundsvidenskabelig metode i Danmark og globalt.Ambitionen er at læseren selvstændigt, eventuelt med et minimum af instruktion, skal kunne gennemføre empiriske analyser på et forsvarligt videnskabeligt grundlag, og dermed også være i stand til kritisk at kunne diskutere andres metodiske bidrag.Denne bogs forfattere er blandt de ledende danske eksperter inden for samfundsvidenskabelig metode og de giver med udgangspunkt i deres forskning, herunder store empiriske erfaring, et sammenhængende overblik over et meget vigtigt men kompliceret og omfattende emne, der står helt centralt når virkeligheden er genstandsfeltet.Bogen henvender sig især til studerende på de samfundsvidenskabelige uddannelser på bachelorniveau på landets universiteter og university colleges.

AB - Forfatterne behandler de grundlæggende metodiske byggesten inden for samfundsvidenskaberne.Hovedvægten ligger på, hvordan man i første omgang indhenter data og hvordan de efterfølgende skal analyseres, men uomgængelige spørgsmål omkring formulering af problemstilling og projektdesign er også genstand for grundig behandling. Den kvalitative og kvantitative metode præsenteres og illustreres gennem praktiske eksempler på anvendelsesområder - begge metodetyper er dækkende for langt størstedelen af al anvendt samfundsvidenskabelig metode i Danmark og globalt.Ambitionen er at læseren selvstændigt, eventuelt med et minimum af instruktion, skal kunne gennemføre empiriske analyser på et forsvarligt videnskabeligt grundlag, og dermed også være i stand til kritisk at kunne diskutere andres metodiske bidrag.Denne bogs forfattere er blandt de ledende danske eksperter inden for samfundsvidenskabelig metode og de giver med udgangspunkt i deres forskning, herunder store empiriske erfaring, et sammenhængende overblik over et meget vigtigt men kompliceret og omfattende emne, der står helt centralt når virkeligheden er genstandsfeltet.Bogen henvender sig især til studerende på de samfundsvidenskabelige uddannelser på bachelorniveau på landets universiteter og university colleges.

KW - Forskningsmetoder

KW - Kvalitative metoder

KW - Kvantitative metoder

KW - Samfundsvidenskab

UR - https://samfundslitteratur.dk/bog/metoder-i-samfundsvidenskaberne?utm_campaign=UV%3A%20Metoder%20i%20samfundsvidenskaberne&utm_medium=SL%20-%20Undervisere&utm_source=nyhedsbrev

M3 - Antologi

SN - 9788759330982

BT - Metoder i samfundsvidenskaberne

PB - Samfundslitteratur

CY - Frederiksberg

ER -

Kristensen CJ, (ed.), Hussain MA, (ed.). Metoder i samfundsvidenskaberne. 2 ed. Frederiksberg: Samfundslitteratur, 2019. 431 p.