Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på social intervention

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Social intervention handler om at skabe sociale forandringer, altså forandre på noget, der er udpeget af nogen som et større eller mindre samfundsmæssigt problem. Feltet for og betydningen af sociale interventioner er blevet grundigt behandlet i bogen ”Social intervention. Meningsfuld indgriben i menneskers liv” (Krøjer & Dupret 2016), hvor en gruppe af forskerkolleger indkredser begrebet teoretisk og praktisk. I den bog, vi udgiver nu, Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på Social Intervention, følger vi op på de væsentligste spørgsmål, som den første bog efterlod underbelyst: Hvad vil det sige, at en social intervention er meningsfuld? Hvordan kan det afgøres, om eller i hvilken grad en social intervention er meningsfuld? Hvilke deltagere og interesser skal formulere/s og balanceres, når meningsfuldheden vurderes? Lader det sig overhovedet gøre at anvende meningsfuldhed som et samlende kriterium for gode, sociale interventioner? Ligesom første bog er denne et fælles projekt, hvor forskerkolleger, der er professionelt optaget af sociale interventioner, går i dybden med meningsbegrebet i forbindelse med sociale interventioner både teoretisk og i praksis.
Original languageDanish
Title of host publicationMeningsfuldt : Kritiske diskussioner af meningsfuldhed i sociale Interventioner
EditorsJo Krøjer, Peter Hagedorn-Rasmussen
Number of pages16
Volume4
PublisherFrydenlund Academic
Publication date15 Apr 2019
Pages6-21
Chapter1
Publication statusAccepted/In press - 15 Apr 2019
SeriesMenneskelig udvikling, deltagelse og social forandring
Volume4
ISSN2246-3593

Keywords

  Cite this

  Hagedorn-Rasmussen, P., & Krøjer, J. (Accepted/In press). Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på social intervention. In J. Krøjer, & P. Hagedorn-Rasmussen (Eds.), Meningsfuldt: Kritiske diskussioner af meningsfuldhed i sociale Interventioner (Vol. 4, pp. 6-21). Frydenlund Academic. Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, Vol.. 4
  Hagedorn-Rasmussen, Peter ; Krøjer, Jo. / Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på social intervention. Meningsfuldt: Kritiske diskussioner af meningsfuldhed i sociale Interventioner. editor / Jo Krøjer ; Peter Hagedorn-Rasmussen. Vol. 4 Frydenlund Academic, 2019. pp. 6-21 (Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, Vol. 4).
  @inbook{6d0a6146c8fc4b188ad4fecfc2651611,
  title = "Meningsfuldt? Kritiske perspektiver p{\aa} social intervention",
  abstract = "Social intervention handler om at skabe sociale forandringer, alts{\aa} forandre p{\aa} noget, der er udpeget af nogen som et st{\o}rre eller mindre samfundsm{\ae}ssigt problem. Feltet for og betydningen af sociale interventioner er blevet grundigt behandlet i bogen ”Social intervention. Meningsfuld indgriben i menneskers liv” (Kr{\o}jer & Dupret 2016), hvor en gruppe af forskerkolleger indkredser begrebet teoretisk og praktisk. I den bog, vi udgiver nu, Meningsfuldt? Kritiske perspektiver p{\aa} Social Intervention, f{\o}lger vi op p{\aa} de v{\ae}sentligste sp{\o}rgsm{\aa}l, som den f{\o}rste bog efterlod underbelyst: Hvad vil det sige, at en social intervention er meningsfuld? Hvordan kan det afg{\o}res, om eller i hvilken grad en social intervention er meningsfuld? Hvilke deltagere og interesser skal formulere/s og balanceres, n{\aa}r meningsfuldheden vurderes? Lader det sig overhovedet g{\o}re at anvende meningsfuldhed som et samlende kriterium for gode, sociale interventioner? Ligesom f{\o}rste bog er denne et f{\ae}lles projekt, hvor forskerkolleger, der er professionelt optaget af sociale interventioner, g{\aa}r i dybden med meningsbegrebet i forbindelse med sociale interventioner b{\aa}de teoretisk og i praksis.",
  keywords = "Mening, meningsfuldhed, Social forandring, Social intervention, social ansvarlighed",
  author = "Peter Hagedorn-Rasmussen and Jo Kr{\o}jer",
  year = "2019",
  month = "4",
  day = "15",
  language = "Dansk",
  volume = "4",
  pages = "6--21",
  editor = "Jo Kr{\o}jer and Hagedorn-Rasmussen, {Peter }",
  booktitle = "Meningsfuldt",
  publisher = "Frydenlund Academic",

  }

  Hagedorn-Rasmussen, P & Krøjer, J 2019, Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på social intervention. in J Krøjer & P Hagedorn-Rasmussen (eds), Meningsfuldt: Kritiske diskussioner af meningsfuldhed i sociale Interventioner. vol. 4, Frydenlund Academic, Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, vol. 4, pp. 6-21.

  Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på social intervention. / Hagedorn-Rasmussen, Peter; Krøjer, Jo.

  Meningsfuldt: Kritiske diskussioner af meningsfuldhed i sociale Interventioner. ed. / Jo Krøjer; Peter Hagedorn-Rasmussen. Vol. 4 Frydenlund Academic, 2019. p. 6-21.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  TY - CHAP

  T1 - Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på social intervention

  AU - Hagedorn-Rasmussen, Peter

  AU - Krøjer, Jo

  PY - 2019/4/15

  Y1 - 2019/4/15

  N2 - Social intervention handler om at skabe sociale forandringer, altså forandre på noget, der er udpeget af nogen som et større eller mindre samfundsmæssigt problem. Feltet for og betydningen af sociale interventioner er blevet grundigt behandlet i bogen ”Social intervention. Meningsfuld indgriben i menneskers liv” (Krøjer & Dupret 2016), hvor en gruppe af forskerkolleger indkredser begrebet teoretisk og praktisk. I den bog, vi udgiver nu, Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på Social Intervention, følger vi op på de væsentligste spørgsmål, som den første bog efterlod underbelyst: Hvad vil det sige, at en social intervention er meningsfuld? Hvordan kan det afgøres, om eller i hvilken grad en social intervention er meningsfuld? Hvilke deltagere og interesser skal formulere/s og balanceres, når meningsfuldheden vurderes? Lader det sig overhovedet gøre at anvende meningsfuldhed som et samlende kriterium for gode, sociale interventioner? Ligesom første bog er denne et fælles projekt, hvor forskerkolleger, der er professionelt optaget af sociale interventioner, går i dybden med meningsbegrebet i forbindelse med sociale interventioner både teoretisk og i praksis.

  AB - Social intervention handler om at skabe sociale forandringer, altså forandre på noget, der er udpeget af nogen som et større eller mindre samfundsmæssigt problem. Feltet for og betydningen af sociale interventioner er blevet grundigt behandlet i bogen ”Social intervention. Meningsfuld indgriben i menneskers liv” (Krøjer & Dupret 2016), hvor en gruppe af forskerkolleger indkredser begrebet teoretisk og praktisk. I den bog, vi udgiver nu, Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på Social Intervention, følger vi op på de væsentligste spørgsmål, som den første bog efterlod underbelyst: Hvad vil det sige, at en social intervention er meningsfuld? Hvordan kan det afgøres, om eller i hvilken grad en social intervention er meningsfuld? Hvilke deltagere og interesser skal formulere/s og balanceres, når meningsfuldheden vurderes? Lader det sig overhovedet gøre at anvende meningsfuldhed som et samlende kriterium for gode, sociale interventioner? Ligesom første bog er denne et fælles projekt, hvor forskerkolleger, der er professionelt optaget af sociale interventioner, går i dybden med meningsbegrebet i forbindelse med sociale interventioner både teoretisk og i praksis.

  KW - Mening

  KW - meningsfuldhed

  KW - Social forandring

  KW - Social intervention

  KW - social ansvarlighed

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  VL - 4

  SP - 6

  EP - 21

  BT - Meningsfuldt

  A2 - Krøjer, Jo

  A2 - Hagedorn-Rasmussen, Peter

  PB - Frydenlund Academic

  ER -

  Hagedorn-Rasmussen P, Krøjer J. Meningsfuldt? Kritiske perspektiver på social intervention. In Krøjer J, Hagedorn-Rasmussen P, editors, Meningsfuldt: Kritiske diskussioner af meningsfuldhed i sociale Interventioner. Vol. 4. Frydenlund Academic. 2019. p. 6-21. (Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring, Vol. 4).