Men det er da noget kvinder gør

Relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

På det danske arbejdsmarked er en ’familievenlig’ personalepolitik blevet en måde for (videns-) virksomheder at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Den familieorienterede personalepolitik lanceres ofte som en tilbudspakke, som den enkelte ansatte kan vælge til eller fra ud fra en individuel vurdering af egne behov. Dette er afsættet for denne artikel, der spørger om det medfører en (gen-) institutionalisering af et valg mellem karriere og familie i personalepolitikken – et valg, der kan se meget forskelligt ud for henholdsvis kvinder og mænd. Artiklens omdrejningspunkt er relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn og besvarelsen af spørgsmålet går over en tredelt interviewanalyse, der efterfølgende placeres i en bredere empirisk og teoretisk kontekst.
Original languageDanish
JournalTidsskrift for Arbejdsliv
Volume5
Issue number4
Pages (from-to)41-57
ISSN1399-1442
Publication statusPublished - 2003
Externally publishedYes

Cite this

@article{93ff030052d011db8236000ea68e967b,
title = "Men det er da noget kvinder g{\o}r: Relationer mellem arbejdsliv, familieliv og k{\o}n",
abstract = "P{\aa} det danske arbejdsmarked er en ’familievenlig’ personalepolitik blevet en m{\aa}de for (videns-) virksomheder at tiltr{\ae}kke og fastholde arbejdskraft. Den familieorienterede personalepolitik lanceres ofte som en tilbudspakke, som den enkelte ansatte kan v{\ae}lge til eller fra ud fra en individuel vurdering af egne behov. Dette er afs{\ae}ttet for denne artikel, der sp{\o}rger om det medf{\o}rer en (gen-) institutionalisering af et valg mellem karriere og familie i personalepolitikken – et valg, der kan se meget forskelligt ud for henholdsvis kvinder og m{\ae}nd. Artiklens omdrejningspunkt er relationer mellem arbejdsliv, familieliv og k{\o}n og besvarelsen af sp{\o}rgsm{\aa}let g{\aa}r over en tredelt interviewanalyse, der efterf{\o}lgende placeres i en bredere empirisk og teoretisk kontekst.",
author = "Grosen, {Sidsel Lond}",
year = "2003",
language = "Dansk",
volume = "5",
pages = "41--57",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "4",

}

Men det er da noget kvinder gør : Relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn. / Grosen, Sidsel Lond.

In: Tidsskrift for Arbejdsliv, Vol. 5, No. 4, 2003, p. 41-57.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Men det er da noget kvinder gør

T2 - Relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn

AU - Grosen, Sidsel Lond

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - På det danske arbejdsmarked er en ’familievenlig’ personalepolitik blevet en måde for (videns-) virksomheder at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Den familieorienterede personalepolitik lanceres ofte som en tilbudspakke, som den enkelte ansatte kan vælge til eller fra ud fra en individuel vurdering af egne behov. Dette er afsættet for denne artikel, der spørger om det medfører en (gen-) institutionalisering af et valg mellem karriere og familie i personalepolitikken – et valg, der kan se meget forskelligt ud for henholdsvis kvinder og mænd. Artiklens omdrejningspunkt er relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn og besvarelsen af spørgsmålet går over en tredelt interviewanalyse, der efterfølgende placeres i en bredere empirisk og teoretisk kontekst.

AB - På det danske arbejdsmarked er en ’familievenlig’ personalepolitik blevet en måde for (videns-) virksomheder at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Den familieorienterede personalepolitik lanceres ofte som en tilbudspakke, som den enkelte ansatte kan vælge til eller fra ud fra en individuel vurdering af egne behov. Dette er afsættet for denne artikel, der spørger om det medfører en (gen-) institutionalisering af et valg mellem karriere og familie i personalepolitikken – et valg, der kan se meget forskelligt ud for henholdsvis kvinder og mænd. Artiklens omdrejningspunkt er relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn og besvarelsen af spørgsmålet går over en tredelt interviewanalyse, der efterfølgende placeres i en bredere empirisk og teoretisk kontekst.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 5

SP - 41

EP - 57

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 4

ER -