Latter og lettere beruset

Om at læse Karen Blixen

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Blixens fortællinger er fulde af latter. Hun blander højt og lavt. Teksterne kredser om forklædning og masker og læseren indbydes til at lege med. Men der er samtidig en alvor bag latteren, en særlig form for ironi, der vender op og ned på konventionelle måder at anskue tilværelsen på. Som forfatter bevæger Blixen sig fremad med blikket rettet mod traditionen for gennem en stadig samtale med denne - at udvide den - både baglæns i tid og direkte rettet imod læserens nutid.
Original languageDanish
PublisherSyddansk Universitetsforlag
Number of pages298
ISBN (Print)978-87-408-3162-7
Publication statusPublished - 15 Feb 2019
SeriesUniversity Press of Southern Denmark Studies in Scandinavian Languages and Literatures
Volume140
ISSN1901-2098

Cite this

Engberg, C. (2019). Latter og lettere beruset: Om at læse Karen Blixen. Syddansk Universitetsforlag. University Press of Southern Denmark Studies in Scandinavian Languages and Literatures, Vol.. 140
Engberg, Charlotte. / Latter og lettere beruset : Om at læse Karen Blixen. Syddansk Universitetsforlag, 2019. 298 p. (University Press of Southern Denmark Studies in Scandinavian Languages and Literatures, Vol. 140).
@book{68dbaed6b71b4845930a57eb6dcb7bc7,
title = "Latter og lettere beruset: Om at l{\ae}se Karen Blixen",
abstract = "Blixens fort{\ae}llinger er fulde af latter. Hun blander h{\o}jt og lavt. Teksterne kredser om forkl{\ae}dning og masker og l{\ae}seren indbydes til at lege med. Men der er samtidig en alvor bag latteren, en s{\ae}rlig form for ironi, der vender op og ned p{\aa} konventionelle m{\aa}der at anskue tilv{\ae}relsen p{\aa}. Som forfatter bev{\ae}ger Blixen sig fremad med blikket rettet mod traditionen for gennem en stadig samtale med denne - at udvide den - b{\aa}de bagl{\ae}ns i tid og direkte rettet imod l{\ae}serens nutid.",
author = "Charlotte Engberg",
year = "2019",
month = "2",
day = "15",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-408-3162-7",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

}

Engberg, C 2019, Latter og lettere beruset: Om at læse Karen Blixen. University Press of Southern Denmark Studies in Scandinavian Languages and Literatures, vol. 140, Syddansk Universitetsforlag.

Latter og lettere beruset : Om at læse Karen Blixen. / Engberg, Charlotte.

Syddansk Universitetsforlag, 2019. 298 p. (University Press of Southern Denmark Studies in Scandinavian Languages and Literatures, Vol. 140).

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Latter og lettere beruset

T2 - Om at læse Karen Blixen

AU - Engberg, Charlotte

PY - 2019/2/15

Y1 - 2019/2/15

N2 - Blixens fortællinger er fulde af latter. Hun blander højt og lavt. Teksterne kredser om forklædning og masker og læseren indbydes til at lege med. Men der er samtidig en alvor bag latteren, en særlig form for ironi, der vender op og ned på konventionelle måder at anskue tilværelsen på. Som forfatter bevæger Blixen sig fremad med blikket rettet mod traditionen for gennem en stadig samtale med denne - at udvide den - både baglæns i tid og direkte rettet imod læserens nutid.

AB - Blixens fortællinger er fulde af latter. Hun blander højt og lavt. Teksterne kredser om forklædning og masker og læseren indbydes til at lege med. Men der er samtidig en alvor bag latteren, en særlig form for ironi, der vender op og ned på konventionelle måder at anskue tilværelsen på. Som forfatter bevæger Blixen sig fremad med blikket rettet mod traditionen for gennem en stadig samtale med denne - at udvide den - både baglæns i tid og direkte rettet imod læserens nutid.

M3 - Bog

SN - 978-87-408-3162-7

BT - Latter og lettere beruset

PB - Syddansk Universitetsforlag

ER -

Engberg C. Latter og lettere beruset: Om at læse Karen Blixen. Syddansk Universitetsforlag, 2019. 298 p. (University Press of Southern Denmark Studies in Scandinavian Languages and Literatures, Vol. 140).