Kulturelle Fyrtårne i Region Sjælland

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Rapporten analyserer Region Sjællands kulturelle attraktioners betydning socialt og økonomisk. Analysen er foretaget på baggrund af 1) en definitionsmæssig afklaring af begreberne 'kulturelle attraktioner' og 'kulturelle fyrtårne' og en teoretisk diskussion af kulturelle attraktioners betydning; 2) en kortlægning og analyse af kulturelle attraktioner i Region Sjælland; 3) en case analyse af forskellige typer kulturelle attraktioner; samt 4) en sammenfattende analyse. Analysen indikerer at regionens kulturelle attraktioners potentialer knytter sig til forskellige geografiske og administrative niveauer. Det mere grundlæggende udbud af kulturelle tilbud kan siges at have en fyrtårnsværdi af social såvel som finansiel karakter indenfor enkelte kommuner, mens kulturelle attraktioner med større fyrtårnspotentiale der rækker udover det lokale og eventuelt det regionale, findes når større geografiske områder sættes i spil. Disse potentialer påvirker dog ligeledes de enkelte kommuner da værdien i at deltage i disse fyrtårne manifesterer sig lokalt i form af identitetsskabelse, livskvalitet, netværk, jobs, og omsætning, og afledt deraf bosætning og turisme.

Original languageDanish
Place of Publicationwww
Number of pages78
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  • Culture
  • Attractions
  • Regional development
  • Region Zealand
  • Settlement
  • Tourism

Cite this

@book{610018a0065411df9853000ea68e967b,
title = "Kulturelle Fyrt{\aa}rne i Region Sj{\ae}lland",
abstract = "Rapporten analyserer Region Sj{\ae}llands kulturelle attraktioners betydning socialt og {\o}konomisk. Analysen er foretaget p{\aa} baggrund af 1) en definitionsm{\ae}ssig afklaring af begreberne 'kulturelle attraktioner' og 'kulturelle fyrt{\aa}rne' og en teoretisk diskussion af kulturelle attraktioners betydning; 2) en kortl{\ae}gning og analyse af kulturelle attraktioner i Region Sj{\ae}lland; 3) en case analyse af forskellige typer kulturelle attraktioner; samt 4) en sammenfattende analyse. Analysen indikerer at regionens kulturelle attraktioners potentialer knytter sig til forskellige geografiske og administrative niveauer. Det mere grundl{\ae}ggende udbud af kulturelle tilbud kan siges at have en fyrt{\aa}rnsv{\ae}rdi af social s{\aa}vel som finansiel karakter indenfor enkelte kommuner, mens kulturelle attraktioner med st{\o}rre fyrt{\aa}rnspotentiale der r{\ae}kker udover det lokale og eventuelt det regionale, findes n{\aa}r st{\o}rre geografiske omr{\aa}der s{\ae}ttes i spil. Disse potentialer p{\aa}virker dog ligeledes de enkelte kommuner da v{\ae}rdien i at deltage i disse fyrt{\aa}rne manifesterer sig lokalt i form af identitetsskabelse, livskvalitet, netv{\ae}rk, jobs, og oms{\ae}tning, og afledt deraf bos{\ae}tning og turisme.",
keywords = "kultur, Attraktioner, Regional udvikling, Region Sj{\ae}lland, Bos{\ae}tning, Turisme, Culture, Attractions, Regional development, Region Zealand, Settlement, Tourism",
author = "Flemming S{\o}rensen and Kj{\o}lb{\ae}k, {Anita Schou} and B{\ae}renholdt, {J{\o}rgen Ole}",
year = "2010",
language = "Dansk",

}

Kulturelle Fyrtårne i Region Sjælland. / Sørensen, Flemming; Kjølbæk, Anita Schou; Bærenholdt, Jørgen Ole.

www, 2010. 78 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Kulturelle Fyrtårne i Region Sjælland

AU - Sørensen, Flemming

AU - Kjølbæk, Anita Schou

AU - Bærenholdt, Jørgen Ole

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Rapporten analyserer Region Sjællands kulturelle attraktioners betydning socialt og økonomisk. Analysen er foretaget på baggrund af 1) en definitionsmæssig afklaring af begreberne 'kulturelle attraktioner' og 'kulturelle fyrtårne' og en teoretisk diskussion af kulturelle attraktioners betydning; 2) en kortlægning og analyse af kulturelle attraktioner i Region Sjælland; 3) en case analyse af forskellige typer kulturelle attraktioner; samt 4) en sammenfattende analyse. Analysen indikerer at regionens kulturelle attraktioners potentialer knytter sig til forskellige geografiske og administrative niveauer. Det mere grundlæggende udbud af kulturelle tilbud kan siges at have en fyrtårnsværdi af social såvel som finansiel karakter indenfor enkelte kommuner, mens kulturelle attraktioner med større fyrtårnspotentiale der rækker udover det lokale og eventuelt det regionale, findes når større geografiske områder sættes i spil. Disse potentialer påvirker dog ligeledes de enkelte kommuner da værdien i at deltage i disse fyrtårne manifesterer sig lokalt i form af identitetsskabelse, livskvalitet, netværk, jobs, og omsætning, og afledt deraf bosætning og turisme.

AB - Rapporten analyserer Region Sjællands kulturelle attraktioners betydning socialt og økonomisk. Analysen er foretaget på baggrund af 1) en definitionsmæssig afklaring af begreberne 'kulturelle attraktioner' og 'kulturelle fyrtårne' og en teoretisk diskussion af kulturelle attraktioners betydning; 2) en kortlægning og analyse af kulturelle attraktioner i Region Sjælland; 3) en case analyse af forskellige typer kulturelle attraktioner; samt 4) en sammenfattende analyse. Analysen indikerer at regionens kulturelle attraktioners potentialer knytter sig til forskellige geografiske og administrative niveauer. Det mere grundlæggende udbud af kulturelle tilbud kan siges at have en fyrtårnsværdi af social såvel som finansiel karakter indenfor enkelte kommuner, mens kulturelle attraktioner med større fyrtårnspotentiale der rækker udover det lokale og eventuelt det regionale, findes når større geografiske områder sættes i spil. Disse potentialer påvirker dog ligeledes de enkelte kommuner da værdien i at deltage i disse fyrtårne manifesterer sig lokalt i form af identitetsskabelse, livskvalitet, netværk, jobs, og omsætning, og afledt deraf bosætning og turisme.

KW - kultur

KW - Attraktioner

KW - Regional udvikling

KW - Region Sjælland

KW - Bosætning

KW - Turisme

KW - Culture

KW - Attractions

KW - Regional development

KW - Region Zealand

KW - Settlement

KW - Tourism

M3 - Rapport

BT - Kulturelle Fyrtårne i Region Sjælland

CY - www

ER -