Krisekommunikation som model for virksomhedsretorik?

Forslag til en teori om retorisk konstituerede kriser og organisationer

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

I artiklen viser jeg at de mest udbredte krisekommunikationsteorier tilsyneladende negligerer retorikkens potentiale som et analytisk redskab. Jeg foreslår at løse krieskommunikationens problem med et manglende retoriske perspektiv, ved at anlægge et konstitutivt syn på kriser og organisationer som kommunikativt konstitueret fænomener. Her argumenterer jeg for en analytisk syntese mellem framingteorier og det såkaldte CCO-paradigme, til sammen kan hjælpe krisekommunikationsteorierne med at slippe den aprioriske tilgang til kriser ved at forstå såvel kriser og organisationer som resultatet af kommunikative – eller retoriske – processer.
Original languageDanish
JournalRhetorica Scandinavica
Volume77
Pages (from-to)46-67
Number of pages22
ISSN1397-0534
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@article{581c323a1f194ca28295549301057023,
title = "Krisekommunikation som model for virksomhedsretorik?: Forslag til en teori om retorisk konstituerede kriser og organisationer",
abstract = "I artiklen viser jeg at de mest udbredte krisekommunikationsteorier tilsyneladende negligerer retorikkens potentiale som et analytisk redskab. Jeg foresl{\aa}r at l{\o}se krieskommunikationens problem med et manglende retoriske perspektiv, ved at anl{\ae}gge et konstitutivt syn p{\aa} kriser og organisationer som kommunikativt konstitueret f{\ae}nomener. Her argumenterer jeg for en analytisk syntese mellem framingteorier og det s{\aa}kaldte CCO-paradigme, til sammen kan hj{\ae}lpe krisekommunikationsteorierne med at slippe den aprioriske tilgang til kriser ved at forst{\aa} s{\aa}vel kriser og organisationer som resultatet af kommunikative – eller retoriske – processer.",
keywords = "krisekommunikation, stasisl{\ae}ren, communicative constitution of organizations, LEGO",
author = "Rasmussen, {Rasmus Kj{\ae}rgaard}",
year = "2018",
language = "Dansk",
volume = "77",
pages = "46--67",
journal = "Rhetorica Scandinavica",
issn = "1397-0534",
publisher = "Retorikfoerlaget AB",

}

Krisekommunikation som model for virksomhedsretorik? Forslag til en teori om retorisk konstituerede kriser og organisationer. / Rasmussen, Rasmus Kjærgaard.

In: Rhetorica Scandinavica, Vol. 77, 2018, p. 46-67.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Krisekommunikation som model for virksomhedsretorik?

T2 - Forslag til en teori om retorisk konstituerede kriser og organisationer

AU - Rasmussen, Rasmus Kjærgaard

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - I artiklen viser jeg at de mest udbredte krisekommunikationsteorier tilsyneladende negligerer retorikkens potentiale som et analytisk redskab. Jeg foreslår at løse krieskommunikationens problem med et manglende retoriske perspektiv, ved at anlægge et konstitutivt syn på kriser og organisationer som kommunikativt konstitueret fænomener. Her argumenterer jeg for en analytisk syntese mellem framingteorier og det såkaldte CCO-paradigme, til sammen kan hjælpe krisekommunikationsteorierne med at slippe den aprioriske tilgang til kriser ved at forstå såvel kriser og organisationer som resultatet af kommunikative – eller retoriske – processer.

AB - I artiklen viser jeg at de mest udbredte krisekommunikationsteorier tilsyneladende negligerer retorikkens potentiale som et analytisk redskab. Jeg foreslår at løse krieskommunikationens problem med et manglende retoriske perspektiv, ved at anlægge et konstitutivt syn på kriser og organisationer som kommunikativt konstitueret fænomener. Her argumenterer jeg for en analytisk syntese mellem framingteorier og det såkaldte CCO-paradigme, til sammen kan hjælpe krisekommunikationsteorierne med at slippe den aprioriske tilgang til kriser ved at forstå såvel kriser og organisationer som resultatet af kommunikative – eller retoriske – processer.

KW - krisekommunikation

KW - stasislæren

KW - communicative constitution of organizations

KW - LEGO

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 77

SP - 46

EP - 67

JO - Rhetorica Scandinavica

JF - Rhetorica Scandinavica

SN - 1397-0534

ER -