Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation

David Budtz Pedersen, Kristian Moltke Martiny, Alfred Birkegaard Hansted, Jakob Wested

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Kollaborativ problemløsning og evnen til at skabe og indgå i kollaborative læreprocesser er en afgørende forudsætning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmiljøer.

Med kollaboration menes videnssamarbejde med det formål at udvikle nye fælles løsninger. Fra arbejdet med FNs bæredygtighedsmål til teamledelse i virksomheder og på universiteter er kollaborativ problemløsning en afgørende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.

Kollaboration vejen til åben forskning og åben innovation giver for første gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler på kollaborativ problemløsning, ideudvikling og læring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og økonomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.

Bogen tilbyder således et dybdegående indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der ønsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i åbne forsknings- og innovationsprocesser.
Original languageDanish
Title of host publicationKollaboration : Vejen til åben forskning og åben innovation
EditorsDavid Budtz Pedersen, Kristian Martiny, Alfred Birkegaard, Jakob Wested
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherSamfundslitteratur
Publication date2019
Pages235
ISBN (Print)9788759323915
Publication statusPublished - 2019

Keywords

  Cite this

  Budtz Pedersen, D., Martiny, K. M., Hansted, A. B., & Wested , J. (2019). Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. In D. B. Pedersen, K. Martiny, A. Birkegaard, & J. Wested (Eds.), Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation (pp. 235). Frederiksberg: Samfundslitteratur.
  Budtz Pedersen, David ; Martiny, Kristian Moltke ; Hansted, Alfred Birkegaard ; Wested , Jakob . / Kollaboration : Vejen til åben forskning og åben innovation. Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. editor / David Budtz Pedersen ; Kristian Martiny ; Alfred Birkegaard ; Jakob Wested . Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2019. pp. 235
  @inbook{360fda1204304975908fff55f727c489,
  title = "Kollaboration: Vejen til {\aa}ben forskning og {\aa}ben innovation",
  abstract = "Kollaborativ probleml{\o}sning og evnen til at skabe og indg{\aa} i kollaborative l{\ae}reprocesser er en afg{\o}rende foruds{\ae}tning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmilj{\o}er.Med kollaboration menes videnssamarbejde med det form{\aa}l at udvikle nye f{\ae}lles l{\o}sninger. Fra arbejdet med FNs b{\ae}redygtighedsm{\aa}l til teamledelse i virksomheder og p{\aa} universiteter er kollaborativ probleml{\o}sning en afg{\o}rende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.Kollaboration vejen til {\aa}ben forskning og {\aa}ben innovation giver for f{\o}rste gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler p{\aa} kollaborativ probleml{\o}sning, ideudvikling og l{\ae}ring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og {\o}konomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.Bogen tilbyder s{\aa}ledes et dybdeg{\aa}ende indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der {\o}nsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i {\aa}bne forsknings- og innovationsprocesser.",
  keywords = "kollaboration, Open Innovation",
  author = "{Budtz Pedersen}, David and Martiny, {Kristian Moltke} and Hansted, {Alfred Birkegaard} and Jakob Wested",
  year = "2019",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788759323915",
  pages = "235",
  editor = "Pedersen, {David Budtz} and Kristian Martiny and Alfred Birkegaard and {Wested }, {Jakob }",
  booktitle = "Kollaboration",
  publisher = "Samfundslitteratur",

  }

  Budtz Pedersen, D, Martiny, KM, Hansted, AB & Wested , J 2019, Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. in DB Pedersen, K Martiny, A Birkegaard & J Wested (eds), Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. Samfundslitteratur, Frederiksberg, pp. 235.

  Kollaboration : Vejen til åben forskning og åben innovation. / Budtz Pedersen, David ; Martiny, Kristian Moltke ; Hansted, Alfred Birkegaard; Wested , Jakob .

  Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. ed. / David Budtz Pedersen; Kristian Martiny; Alfred Birkegaard; Jakob Wested . Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2019. p. 235.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  TY - CHAP

  T1 - Kollaboration

  T2 - Vejen til åben forskning og åben innovation

  AU - Budtz Pedersen, David

  AU - Martiny, Kristian Moltke

  AU - Hansted, Alfred Birkegaard

  AU - Wested , Jakob

  PY - 2019

  Y1 - 2019

  N2 - Kollaborativ problemløsning og evnen til at skabe og indgå i kollaborative læreprocesser er en afgørende forudsætning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmiljøer.Med kollaboration menes videnssamarbejde med det formål at udvikle nye fælles løsninger. Fra arbejdet med FNs bæredygtighedsmål til teamledelse i virksomheder og på universiteter er kollaborativ problemløsning en afgørende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.Kollaboration vejen til åben forskning og åben innovation giver for første gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler på kollaborativ problemløsning, ideudvikling og læring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og økonomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.Bogen tilbyder således et dybdegående indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der ønsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i åbne forsknings- og innovationsprocesser.

  AB - Kollaborativ problemløsning og evnen til at skabe og indgå i kollaborative læreprocesser er en afgørende forudsætning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmiljøer.Med kollaboration menes videnssamarbejde med det formål at udvikle nye fælles løsninger. Fra arbejdet med FNs bæredygtighedsmål til teamledelse i virksomheder og på universiteter er kollaborativ problemløsning en afgørende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.Kollaboration vejen til åben forskning og åben innovation giver for første gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler på kollaborativ problemløsning, ideudvikling og læring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og økonomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.Bogen tilbyder således et dybdegående indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der ønsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i åbne forsknings- og innovationsprocesser.

  KW - kollaboration

  KW - Open Innovation

  UR - https://samfundslitteratur.dk/bog/kollaboration

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 9788759323915

  SP - 235

  BT - Kollaboration

  A2 - Pedersen, David Budtz

  A2 - Martiny, Kristian

  A2 - Birkegaard, Alfred

  A2 - Wested , Jakob

  PB - Samfundslitteratur

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Budtz Pedersen D, Martiny KM, Hansted AB, Wested J. Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. In Pedersen DB, Martiny K, Birkegaard A, Wested J, editors, Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. Frederiksberg: Samfundslitteratur. 2019. p. 235