Japansk Lydkunst

Sanne Krogh Groth (Editor)

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

Lyden af Japan.
Orkidéer og radioaktivt materiale, spilledåser, semimekaniske systemer og feltoptagelser er nogle af de elementer, der florerer på den japanske lydkunstscene lige nu. I sin udfordring af teknologi, sikkerhed og sanser, kan man ganske kort sammenfatte den japanske lydkunst: Den er nærværende - og langt ude!

Seismograf sætter fokus på Japansk Lydkunst, som en aktuel scene, der står helt fremme i udviklingen, men som også trækker på en særlig japansk historie og tradition indenfor denne kunstart. Denne historie har ikke kun betydning for Japans egne kunstnere, men har også været til inspiration for mange europæiske og amerikanske lydkunstnere.

Temaet om Japansk lydkunst er blevet til i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde, der fra den 23. september danner rammen om udstillingen Simple Interactions. Lydkunst fra Japan.
Original languageDanish
JournalD M T
ISSN0106-5629
Publication statusPublished - 16 Sep 2011

Keywords

  Cite this

  Groth, S. K. (Ed.) (2011). Japansk Lydkunst. D M T.
  Groth, Sanne Krogh (Editor). / Japansk Lydkunst. In: D M T. 2011.
  @article{05c2bc607fe94a538fc7970dc7e3806d,
  title = "Japansk Lydkunst",
  abstract = "Lyden af Japan.Orkid{\'e}er og radioaktivt materiale, spilled{\aa}ser, semimekaniske systemer og feltoptagelser er nogle af de elementer, der florerer p{\aa} den japanske lydkunstscene lige nu. I sin udfordring af teknologi, sikkerhed og sanser, kan man ganske kort sammenfatte den japanske lydkunst: Den er n{\ae}rv{\ae}rende - og langt ude!Seismograf s{\ae}tter fokus p{\aa} Japansk Lydkunst, som en aktuel scene, der st{\aa}r helt fremme i udviklingen, men som ogs{\aa} tr{\ae}kker p{\aa} en s{\ae}rlig japansk historie og tradition indenfor denne kunstart. Denne historie har ikke kun betydning for Japans egne kunstnere, men har ogs{\aa} v{\ae}ret til inspiration for mange europ{\ae}iske og amerikanske lydkunstnere. Temaet om Japansk lydkunst er blevet til i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde, der fra den 23. september danner rammen om udstillingen Simple Interactions. Lydkunst fra Japan.",
  keywords = "lydkunst, japan",
  author = "Groth, {Sanne Krogh}",
  year = "2011",
  month = "9",
  day = "16",
  language = "Dansk",
  journal = "Seismograf/DMT",
  issn = "2245-4705",
  publisher = "Foreningen Dansk Musik Tidsskrift",

  }

  Groth, SK (ed.) 2011, 'Japansk Lydkunst' D M T.

  Japansk Lydkunst. / Groth, Sanne Krogh (Editor).

  In: D M T, 16.09.2011.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

  TY - JOUR

  T1 - Japansk Lydkunst

  A2 - Groth, Sanne Krogh

  PY - 2011/9/16

  Y1 - 2011/9/16

  N2 - Lyden af Japan.Orkidéer og radioaktivt materiale, spilledåser, semimekaniske systemer og feltoptagelser er nogle af de elementer, der florerer på den japanske lydkunstscene lige nu. I sin udfordring af teknologi, sikkerhed og sanser, kan man ganske kort sammenfatte den japanske lydkunst: Den er nærværende - og langt ude!Seismograf sætter fokus på Japansk Lydkunst, som en aktuel scene, der står helt fremme i udviklingen, men som også trækker på en særlig japansk historie og tradition indenfor denne kunstart. Denne historie har ikke kun betydning for Japans egne kunstnere, men har også været til inspiration for mange europæiske og amerikanske lydkunstnere. Temaet om Japansk lydkunst er blevet til i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde, der fra den 23. september danner rammen om udstillingen Simple Interactions. Lydkunst fra Japan.

  AB - Lyden af Japan.Orkidéer og radioaktivt materiale, spilledåser, semimekaniske systemer og feltoptagelser er nogle af de elementer, der florerer på den japanske lydkunstscene lige nu. I sin udfordring af teknologi, sikkerhed og sanser, kan man ganske kort sammenfatte den japanske lydkunst: Den er nærværende - og langt ude!Seismograf sætter fokus på Japansk Lydkunst, som en aktuel scene, der står helt fremme i udviklingen, men som også trækker på en særlig japansk historie og tradition indenfor denne kunstart. Denne historie har ikke kun betydning for Japans egne kunstnere, men har også været til inspiration for mange europæiske og amerikanske lydkunstnere. Temaet om Japansk lydkunst er blevet til i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde, der fra den 23. september danner rammen om udstillingen Simple Interactions. Lydkunst fra Japan.

  KW - lydkunst

  KW - japan

  M3 - Tidsskriftartikel

  JO - Seismograf/DMT

  JF - Seismograf/DMT

  SN - 2245-4705

  ER -

  Groth SK, (ed.). Japansk Lydkunst. D M T. 2011 Sep 16.