Instrumentmagere

Sanne Krogh Groth (Editor)

Research output: Book/ReportAnthologyCommunication

Abstract

En af de vigtigste tendenser på ny musik- og lydkunstscenen i disse år er brugen af hjemmebyggede instrumenter. Stadig flere komponister indtager selv scenen – meget ofte med instrumenter, de selv har udtænkt og konstrueret. De forlader dermed den klassiske, abstrakte repræsentation for i stedet at gå i direkte aktion med materiale, klang og performance.

DIY og Circuit Bending er to af grenene indenfor tendensen. Digitale og analoge teknologier hackes, undersøges og sættes sammen på ny i konstellationer, der på én gang er både high og low tech. Alle medier og midler kan tages i brug – fra klaverer og synthesizere, til stiger og dampmaskiner.

Dette Fokus handler om nogle af disse komponister og deres instrumenter: Én udenlandsk og fire danske instrumentmagere, der hver repræsenterer et særligt område af denne spirende og spraglede scene.
Original languageDanish
Publication statusPublished - 12 Mar 2012
SeriesSeismograf/DMT
ISSN2245-4705

Keywords

  Cite this

  Groth, S. K. (Ed.) (2012). Instrumentmagere. Seismograf/DMT
  Groth, Sanne Krogh (Editor). / Instrumentmagere. 2012. (Seismograf/DMT).
  @book{d8850f8a7d114b5e85847c87e1467832,
  title = "Instrumentmagere",
  abstract = "En af de vigtigste tendenser p{\aa} ny musik- og lydkunstscenen i disse {\aa}r er brugen af hjemmebyggede instrumenter. Stadig flere komponister indtager selv scenen – meget ofte med instrumenter, de selv har udt{\ae}nkt og konstrueret. De forlader dermed den klassiske, abstrakte repr{\ae}sentation for i stedet at g{\aa} i direkte aktion med materiale, klang og performance.DIY og Circuit Bending er to af grenene indenfor tendensen. Digitale og analoge teknologier hackes, unders{\o}ges og s{\ae}ttes sammen p{\aa} ny i konstellationer, der p{\aa} {\'e}n gang er b{\aa}de high og low tech. Alle medier og midler kan tages i brug – fra klaverer og synthesizere, til stiger og dampmaskiner.Dette Fokus handler om nogle af disse komponister og deres instrumenter: {\'E}n udenlandsk og fire danske instrumentmagere, der hver repr{\ae}senterer et s{\ae}rligt omr{\aa}de af denne spirende og spraglede scene.",
  keywords = "DIY, instrument, elektronisk musik, lydkunst, ny musik",
  editor = "Groth, {Sanne Krogh}",
  year = "2012",
  month = "3",
  day = "12",
  language = "Dansk",

  }

  Groth, SK (ed.) 2012, Instrumentmagere. Seismograf/DMT.

  Instrumentmagere. / Groth, Sanne Krogh (Editor).

  2012.

  Research output: Book/ReportAnthologyCommunication

  TY - BOOK

  T1 - Instrumentmagere

  A2 - Groth, Sanne Krogh

  PY - 2012/3/12

  Y1 - 2012/3/12

  N2 - En af de vigtigste tendenser på ny musik- og lydkunstscenen i disse år er brugen af hjemmebyggede instrumenter. Stadig flere komponister indtager selv scenen – meget ofte med instrumenter, de selv har udtænkt og konstrueret. De forlader dermed den klassiske, abstrakte repræsentation for i stedet at gå i direkte aktion med materiale, klang og performance.DIY og Circuit Bending er to af grenene indenfor tendensen. Digitale og analoge teknologier hackes, undersøges og sættes sammen på ny i konstellationer, der på én gang er både high og low tech. Alle medier og midler kan tages i brug – fra klaverer og synthesizere, til stiger og dampmaskiner.Dette Fokus handler om nogle af disse komponister og deres instrumenter: Én udenlandsk og fire danske instrumentmagere, der hver repræsenterer et særligt område af denne spirende og spraglede scene.

  AB - En af de vigtigste tendenser på ny musik- og lydkunstscenen i disse år er brugen af hjemmebyggede instrumenter. Stadig flere komponister indtager selv scenen – meget ofte med instrumenter, de selv har udtænkt og konstrueret. De forlader dermed den klassiske, abstrakte repræsentation for i stedet at gå i direkte aktion med materiale, klang og performance.DIY og Circuit Bending er to af grenene indenfor tendensen. Digitale og analoge teknologier hackes, undersøges og sættes sammen på ny i konstellationer, der på én gang er både high og low tech. Alle medier og midler kan tages i brug – fra klaverer og synthesizere, til stiger og dampmaskiner.Dette Fokus handler om nogle af disse komponister og deres instrumenter: Én udenlandsk og fire danske instrumentmagere, der hver repræsenterer et særligt område af denne spirende og spraglede scene.

  KW - DIY

  KW - instrument

  KW - elektronisk musik

  KW - lydkunst

  KW - ny musik

  M3 - Antologi

  BT - Instrumentmagere

  ER -

  Groth SK, (ed.). Instrumentmagere. 2012. (Seismograf/DMT).