I fraværets nærvær

Mikkel Bille, Tim Flohr Sørensen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

Når arkæologien tager udgangspunkt i tingene i sine fortolkninger af fortidens samfund, er det ikke kun de forhåndenværende genstande, der fortolkes. Fraværet af genstande er ligeledes et betydningsfuldt element i både fortolkningen og formidlingen af fortiden og dette fravær overses oftest som arkæologisk problemstilling. I følgende debatindlæg, ser vi nærmere på, hvorledes et studie af fravær kan bidrage med interessante og nødvendige perspektiver i den arkæologiske forsknings- og formidlingspraksis.

Original languageDanish
JournalArkæologisk Forum
Volume19
Pages (from-to)32-35
Number of pages4
ISSN1399-5545
Publication statusPublished - 2008
Externally publishedYes

Cite this

Bille, M., & Sørensen, T. F. (2008). I fraværets nærvær. Arkæologisk Forum, 19, 32-35.
Bille, Mikkel ; Sørensen, Tim Flohr. / I fraværets nærvær. In: Arkæologisk Forum. 2008 ; Vol. 19. pp. 32-35.
@article{713d0da4cc8d430098f9e04bad101e7e,
title = "I frav{\ae}rets n{\ae}rv{\ae}r",
abstract = "N{\aa}r ark{\ae}ologien tager udgangspunkt i tingene i sine fortolkninger af fortidens samfund, er det ikke kun de forh{\aa}ndenv{\ae}rende genstande, der fortolkes. Frav{\ae}ret af genstande er ligeledes et betydningsfuldt element i b{\aa}de fortolkningen og formidlingen af fortiden og dette frav{\ae}r overses oftest som ark{\ae}ologisk problemstilling. I f{\o}lgende debatindl{\ae}g, ser vi n{\ae}rmere p{\aa}, hvorledes et studie af frav{\ae}r kan bidrage med interessante og n{\o}dvendige perspektiver i den ark{\ae}ologiske forsknings- og formidlingspraksis.",
author = "Mikkel Bille and S{\o}rensen, {Tim Flohr}",
year = "2008",
language = "Dansk",
volume = "19",
pages = "32--35",
journal = "Ark{\ae}ologisk Forum",
issn = "1399-5545",

}

Bille, M & Sørensen, TF 2008, 'I fraværets nærvær', Arkæologisk Forum, vol. 19, pp. 32-35.

I fraværets nærvær. / Bille, Mikkel; Sørensen, Tim Flohr.

In: Arkæologisk Forum, Vol. 19, 2008, p. 32-35.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - I fraværets nærvær

AU - Bille, Mikkel

AU - Sørensen, Tim Flohr

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Når arkæologien tager udgangspunkt i tingene i sine fortolkninger af fortidens samfund, er det ikke kun de forhåndenværende genstande, der fortolkes. Fraværet af genstande er ligeledes et betydningsfuldt element i både fortolkningen og formidlingen af fortiden og dette fravær overses oftest som arkæologisk problemstilling. I følgende debatindlæg, ser vi nærmere på, hvorledes et studie af fravær kan bidrage med interessante og nødvendige perspektiver i den arkæologiske forsknings- og formidlingspraksis.

AB - Når arkæologien tager udgangspunkt i tingene i sine fortolkninger af fortidens samfund, er det ikke kun de forhåndenværende genstande, der fortolkes. Fraværet af genstande er ligeledes et betydningsfuldt element i både fortolkningen og formidlingen af fortiden og dette fravær overses oftest som arkæologisk problemstilling. I følgende debatindlæg, ser vi nærmere på, hvorledes et studie af fravær kan bidrage med interessante og nødvendige perspektiver i den arkæologiske forsknings- og formidlingspraksis.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 19

SP - 32

EP - 35

JO - Arkæologisk Forum

JF - Arkæologisk Forum

SN - 1399-5545

ER -

Bille M, Sørensen TF. I fraværets nærvær. Arkæologisk Forum. 2008;19:32-35.