God skolestart på erhvervsuddannelserne

Michael Svendsen Pedersen, Ulla Bach Hulgård

Research output: Book/ReportBookCommunication

Abstract

Hæftet ”God skolestart på erhvervsuddannelserne” giver nogle bud på en god skolestart i erhvervsuddannelsen. Den bygger på interviews med ledere, lærere og elever på to tekniske skoler, to handelsskoler og én SOSU-skole om deres modeller for en god skolestart. Hver model bliver beskrevet således, at man får et indblik i, hvad der er det særlige ved modellen, hvordan den gennemføres i praksis, og hvilke erfaringer skolen har haft med den. Hensigten er, at andre skoler kan finde inspiration til at planlægge deres elevers start på skolen, så det bliver en positiv oplevelse for den enkelte elev.

Ud over præsentationen af de enkelte eksempler, bliver der i øvrige afsnit givet forslag til, hvordan man kan skabe sammenhæng i skolestarten, samt de pædagogiske og metodiske overvejelser tilrettelæggelsen giver anledning til.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherMinisteriet for Børn og Undervisning
Number of pages42
ISBN (Print)978-87-92917-13-3
Publication statusPublished - Jan 2012

Cite this

Pedersen, M. S., & Bach Hulgård, U. (2012). God skolestart på erhvervsuddannelserne. København: Ministeriet for Børn og Undervisning.
Pedersen, Michael Svendsen ; Bach Hulgård, Ulla. / God skolestart på erhvervsuddannelserne. København : Ministeriet for Børn og Undervisning, 2012. 42 p.
@book{9396c133c0624bd9b16a84e95e2b8913,
title = "God skolestart p{\aa} erhvervsuddannelserne",
abstract = "H{\ae}ftet ”God skolestart p{\aa} erhvervsuddannelserne” giver nogle bud p{\aa} en god skolestart i erhvervsuddannelsen. Den bygger p{\aa} interviews med ledere, l{\ae}rere og elever p{\aa} to tekniske skoler, to handelsskoler og {\'e}n SOSU-skole om deres modeller for en god skolestart. Hver model bliver beskrevet s{\aa}ledes, at man f{\aa}r et indblik i, hvad der er det s{\ae}rlige ved modellen, hvordan den gennemf{\o}res i praksis, og hvilke erfaringer skolen har haft med den. Hensigten er, at andre skoler kan finde inspiration til at planl{\ae}gge deres elevers start p{\aa} skolen, s{\aa} det bliver en positiv oplevelse for den enkelte elev. Ud over pr{\ae}sentationen af de enkelte eksempler, bliver der i {\o}vrige afsnit givet forslag til, hvordan man kan skabe sammenh{\ae}ng i skolestarten, samt de p{\ae}dagogiske og metodiske overvejelser tilrettel{\ae}ggelsen giver anledning til.",
keywords = "skolestart, erhvervsskoler",
author = "Pedersen, {Michael Svendsen} and {Bach Hulg{\aa}rd}, Ulla",
note = "Udgivet af projektet Fastholdelseskaravanen under Ministeriet for B{\o}rn og Undervisning",
year = "2012",
month = "1",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-92917-13-3",
publisher = "Ministeriet for B{\o}rn og Undervisning",
address = "Danmark",

}

Pedersen, MS & Bach Hulgård, U 2012, God skolestart på erhvervsuddannelserne. Ministeriet for Børn og Undervisning, København.

God skolestart på erhvervsuddannelserne. / Pedersen, Michael Svendsen; Bach Hulgård, Ulla.

København : Ministeriet for Børn og Undervisning, 2012. 42 p.

Research output: Book/ReportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - God skolestart på erhvervsuddannelserne

AU - Pedersen, Michael Svendsen

AU - Bach Hulgård, Ulla

N1 - Udgivet af projektet Fastholdelseskaravanen under Ministeriet for Børn og Undervisning

PY - 2012/1

Y1 - 2012/1

N2 - Hæftet ”God skolestart på erhvervsuddannelserne” giver nogle bud på en god skolestart i erhvervsuddannelsen. Den bygger på interviews med ledere, lærere og elever på to tekniske skoler, to handelsskoler og én SOSU-skole om deres modeller for en god skolestart. Hver model bliver beskrevet således, at man får et indblik i, hvad der er det særlige ved modellen, hvordan den gennemføres i praksis, og hvilke erfaringer skolen har haft med den. Hensigten er, at andre skoler kan finde inspiration til at planlægge deres elevers start på skolen, så det bliver en positiv oplevelse for den enkelte elev. Ud over præsentationen af de enkelte eksempler, bliver der i øvrige afsnit givet forslag til, hvordan man kan skabe sammenhæng i skolestarten, samt de pædagogiske og metodiske overvejelser tilrettelæggelsen giver anledning til.

AB - Hæftet ”God skolestart på erhvervsuddannelserne” giver nogle bud på en god skolestart i erhvervsuddannelsen. Den bygger på interviews med ledere, lærere og elever på to tekniske skoler, to handelsskoler og én SOSU-skole om deres modeller for en god skolestart. Hver model bliver beskrevet således, at man får et indblik i, hvad der er det særlige ved modellen, hvordan den gennemføres i praksis, og hvilke erfaringer skolen har haft med den. Hensigten er, at andre skoler kan finde inspiration til at planlægge deres elevers start på skolen, så det bliver en positiv oplevelse for den enkelte elev. Ud over præsentationen af de enkelte eksempler, bliver der i øvrige afsnit givet forslag til, hvordan man kan skabe sammenhæng i skolestarten, samt de pædagogiske og metodiske overvejelser tilrettelæggelsen giver anledning til.

KW - skolestart

KW - erhvervsskoler

M3 - Bog

SN - 978-87-92917-13-3

BT - God skolestart på erhvervsuddannelserne

PB - Ministeriet for Børn og Undervisning

CY - København

ER -

Pedersen MS, Bach Hulgård U. God skolestart på erhvervsuddannelserne. København: Ministeriet for Børn og Undervisning, 2012. 42 p.