Frirum i aktionsforskningens processer

En undersøgelse af begrebet frirum med afsæt i et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukket fængsel i Vridsløselille i Danmark.

Mette Bladt, Kurt Aagaard Nielsen

  Research output: Contribution to conferenceConference abstract for conferenceResearch

  Abstract

  Formålet med paperet er at sætte spot på frirumsbegrebet i aktionsforskningen. Vi vil gøre det med afsæt dels i en teoretisk diskussion, dels i et casestudie fra et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukkede fængsel i Vridsløselille. Problemstillingen vi diskutererer: Kan der skabes frirum i et fængsel? Fængselets indsatte er her et eksempel på et socialt felt, som har så mange handlingsindskrænkninger, at spørgsmålet om der er nogle minimumsfordringer til et felt for at det giver mening at etablere et aktionsforskningsprojekt, trænger sig på. Casen bruges også til at diskutere hvordan stærkt totalitære institutioner udfordrer aktionsforskningens greb og metoder.
  Original languageDanish
  Publication date2010
  Publication statusPublished - 2010
  Event7. nationale aktionsforskningskonference; aktionsforskning og udvikling i organisationer - Aalborg, Denmark
  Duration: 4 Nov 20105 Nov 2010
  Conference number: 7

  Conference

  Conference7. nationale aktionsforskningskonference; aktionsforskning og udvikling i organisationer
  Number7
  CountryDenmark
  CityAalborg
  Period04/11/201005/11/2010

  Cite this

  Bladt, M., & Nielsen, K. A. (2010). Frirum i aktionsforskningens processer: En undersøgelse af begrebet frirum med afsæt i et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukket fængsel i Vridsløselille i Danmark.. Abstract from 7. nationale aktionsforskningskonference; aktionsforskning og udvikling i organisationer, Aalborg, Denmark.
  Bladt, Mette ; Nielsen, Kurt Aagaard. / Frirum i aktionsforskningens processer : En undersøgelse af begrebet frirum med afsæt i et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukket fængsel i Vridsløselille i Danmark. Abstract from 7. nationale aktionsforskningskonference; aktionsforskning og udvikling i organisationer, Aalborg, Denmark.
  @conference{405dcaf00f4e4f2b8862f8dd9ebf7e6d,
  title = "Frirum i aktionsforskningens processer: En unders{\o}gelse af begrebet frirum med afs{\ae}t i et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukket f{\ae}ngsel i Vridsl{\o}selille i Danmark.",
  abstract = "Form{\aa}let med paperet er at s{\ae}tte spot p{\aa} frirumsbegrebet i aktionsforskningen. Vi vil g{\o}re det med afs{\ae}t dels i en teoretisk diskussion, dels i et casestudie fra et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukkede f{\ae}ngsel i Vridsl{\o}selille. Problemstillingen vi diskutererer: Kan der skabes frirum i et f{\ae}ngsel? F{\ae}ngselets indsatte er her et eksempel p{\aa} et socialt felt, som har s{\aa} mange handlingsindskr{\ae}nkninger, at sp{\o}rgsm{\aa}let om der er nogle minimumsfordringer til et felt for at det giver mening at etablere et aktionsforskningsprojekt, tr{\ae}nger sig p{\aa}. Casen bruges ogs{\aa} til at diskutere hvordan st{\ae}rkt totalit{\ae}re institutioner udfordrer aktionsforskningens greb og metoder.",
  author = "Mette Bladt and Nielsen, {Kurt Aagaard}",
  year = "2010",
  language = "Dansk",
  note = "7. nationale aktionsforskningskonference; aktionsforskning og udvikling i organisationer ; Conference date: 04-11-2010 Through 05-11-2010",

  }

  Frirum i aktionsforskningens processer : En undersøgelse af begrebet frirum med afsæt i et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukket fængsel i Vridsløselille i Danmark. / Bladt, Mette; Nielsen, Kurt Aagaard.

  2010. Abstract from 7. nationale aktionsforskningskonference; aktionsforskning og udvikling i organisationer, Aalborg, Denmark.

  Research output: Contribution to conferenceConference abstract for conferenceResearch

  TY - ABST

  T1 - Frirum i aktionsforskningens processer

  T2 - En undersøgelse af begrebet frirum med afsæt i et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukket fængsel i Vridsløselille i Danmark.

  AU - Bladt, Mette

  AU - Nielsen, Kurt Aagaard

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Formålet med paperet er at sætte spot på frirumsbegrebet i aktionsforskningen. Vi vil gøre det med afsæt dels i en teoretisk diskussion, dels i et casestudie fra et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukkede fængsel i Vridsløselille. Problemstillingen vi diskutererer: Kan der skabes frirum i et fængsel? Fængselets indsatte er her et eksempel på et socialt felt, som har så mange handlingsindskrænkninger, at spørgsmålet om der er nogle minimumsfordringer til et felt for at det giver mening at etablere et aktionsforskningsprojekt, trænger sig på. Casen bruges også til at diskutere hvordan stærkt totalitære institutioner udfordrer aktionsforskningens greb og metoder.

  AB - Formålet med paperet er at sætte spot på frirumsbegrebet i aktionsforskningen. Vi vil gøre det med afsæt dels i en teoretisk diskussion, dels i et casestudie fra et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukkede fængsel i Vridsløselille. Problemstillingen vi diskutererer: Kan der skabes frirum i et fængsel? Fængselets indsatte er her et eksempel på et socialt felt, som har så mange handlingsindskrænkninger, at spørgsmålet om der er nogle minimumsfordringer til et felt for at det giver mening at etablere et aktionsforskningsprojekt, trænger sig på. Casen bruges også til at diskutere hvordan stærkt totalitære institutioner udfordrer aktionsforskningens greb og metoder.

  M3 - Konferenceabstrakt til konference

  ER -

  Bladt M, Nielsen KA. Frirum i aktionsforskningens processer: En undersøgelse af begrebet frirum med afsæt i et aktionsforskningsprojekt med indsatte i det lukket fængsel i Vridsløselille i Danmark.. 2010. Abstract from 7. nationale aktionsforskningskonference; aktionsforskning og udvikling i organisationer, Aalborg, Denmark.