Fransk konventionsøkonomi

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

  Abstract

  Fransk konventionsøkonomi er et interessant nyere bidrag til den institutionelle økonomiske teori. Konventionsøkonomien søger især at belyse de underforståede rammer for økonomiske handlinger, de konventioner der tages for givet for at en udveksling finder sted. Udgangspunktet er et særligt perspektiv på både handlings- og på institutionsbegrebet. Handlinger ses som præget af en grundlæggende usikkerhed om andre aktørers adfærd. For at imødegå denne usikkerhed udvikler aktørerne lokalt konventioner, der medvirker til at begrænse usikkerheden for den enkelte aktør. Konventioner institutionaliseres gennem praksis og bliver dermed en kollektivt anerkendt reference, der midlertidigt stopper spekulationen om andre aktørers adfærd og intentioner.
  Original languageDanish
  Title of host publicationUden for hovedstrømmen : Alternative strømninger i økonomisk teori
  EditorsAnders Christian Hansen
  Number of pages22
  Place of PublicationFrederiksberg
  PublisherRoskilde Universitetsforlag
  Publication date2007
  Pages175-197
  ISBN (Print)9788778673497
  Publication statusPublished - 2007

  Cite this

  Jagd, S. (2007). Fransk konventionsøkonomi. In A. C. Hansen (Ed.), Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori (pp. 175-197). Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.
  Jagd, Søren. / Fransk konventionsøkonomi. Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori. editor / Anders Christian Hansen. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2007. pp. 175-197
  @inbook{16e25ad0675011dca402000ea68e967b,
  title = "Fransk konventions{\o}konomi",
  abstract = "Fransk konventions{\o}konomi er et interessant nyere bidrag til den institutionelle {\o}konomiske teori. Konventions{\o}konomien s{\o}ger is{\ae}r at belyse de underforst{\aa}ede rammer for {\o}konomiske handlinger, de konventioner der tages for givet for at en udveksling finder sted. Udgangspunktet er et s{\ae}rligt perspektiv p{\aa} b{\aa}de handlings- og p{\aa} institutionsbegrebet. Handlinger ses som pr{\ae}get af en grundl{\ae}ggende usikkerhed om andre akt{\o}rers adf{\ae}rd. For at im{\o}deg{\aa} denne usikkerhed udvikler akt{\o}rerne lokalt konventioner, der medvirker til at begr{\ae}nse usikkerheden for den enkelte akt{\o}r. Konventioner institutionaliseres gennem praksis og bliver dermed en kollektivt anerkendt reference, der midlertidigt stopper spekulationen om andre akt{\o}rers adf{\ae}rd og intentioner.",
  keywords = "konventioner, konventions{\o}konomi, institutioner, usikkerhed",
  author = "S{\o}ren Jagd",
  year = "2007",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788778673497",
  pages = "175--197",
  editor = "Hansen, {Anders Christian}",
  booktitle = "Uden for hovedstr{\o}mmen",
  publisher = "Roskilde Universitetsforlag",

  }

  Jagd, S 2007, Fransk konventionsøkonomi. in AC Hansen (ed.), Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori. Roskilde Universitetsforlag, Frederiksberg, pp. 175-197.

  Fransk konventionsøkonomi. / Jagd, Søren.

  Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori. ed. / Anders Christian Hansen. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2007. p. 175-197.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

  TY - CHAP

  T1 - Fransk konventionsøkonomi

  AU - Jagd, Søren

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Fransk konventionsøkonomi er et interessant nyere bidrag til den institutionelle økonomiske teori. Konventionsøkonomien søger især at belyse de underforståede rammer for økonomiske handlinger, de konventioner der tages for givet for at en udveksling finder sted. Udgangspunktet er et særligt perspektiv på både handlings- og på institutionsbegrebet. Handlinger ses som præget af en grundlæggende usikkerhed om andre aktørers adfærd. For at imødegå denne usikkerhed udvikler aktørerne lokalt konventioner, der medvirker til at begrænse usikkerheden for den enkelte aktør. Konventioner institutionaliseres gennem praksis og bliver dermed en kollektivt anerkendt reference, der midlertidigt stopper spekulationen om andre aktørers adfærd og intentioner.

  AB - Fransk konventionsøkonomi er et interessant nyere bidrag til den institutionelle økonomiske teori. Konventionsøkonomien søger især at belyse de underforståede rammer for økonomiske handlinger, de konventioner der tages for givet for at en udveksling finder sted. Udgangspunktet er et særligt perspektiv på både handlings- og på institutionsbegrebet. Handlinger ses som præget af en grundlæggende usikkerhed om andre aktørers adfærd. For at imødegå denne usikkerhed udvikler aktørerne lokalt konventioner, der medvirker til at begrænse usikkerheden for den enkelte aktør. Konventioner institutionaliseres gennem praksis og bliver dermed en kollektivt anerkendt reference, der midlertidigt stopper spekulationen om andre aktørers adfærd og intentioner.

  KW - konventioner

  KW - konventionsøkonomi

  KW - institutioner

  KW - usikkerhed

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 9788778673497

  SP - 175

  EP - 197

  BT - Uden for hovedstrømmen

  A2 - Hansen, Anders Christian

  PB - Roskilde Universitetsforlag

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Jagd S. Fransk konventionsøkonomi. In Hansen AC, editor, Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag. 2007. p. 175-197