Framing the net

how discourse shapes law and culture

Rikke Frank Jørgensen

  Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

  Abstract

  Min forskning er drevet af en interesse for informations- og kommunikationsteknologi (ICT), her særligt internettet, og dets betydning for social forandring. Det er ofte blevet fremhævet, at internettet har en positiv betydning for menneskerettigheder, udvikling og demokrati, senest i forbindelse med revolutionerne i Nordafrika og Mellemøsten. Der er imidlertid mange konkurrerende beskrivelser af disse potentialer, og deres teoretiske udgangspunkt er typisk vidt forskellig. Ligeledes rejser de forskellige menneskeretlige problemstillinger. Da jeg antager, at der er en sammenhæng mellem de måder, vi taler om nettets potentialer og udfordringer, og de politiske svar der synes naturlige, finder jeg det væsentligt at klargøre de respektive beskrivelser, der er i spil.
  Formålet med min forskning er at bidrage opklarende og oplysende til den aktuelle globale debat om nettets betydning for menneskerettigheder, udvikling og demokrati. Mit forskningsbidrag består i at udvikle fire internetmetaforer, som betegner forskellige måder at beskrive nettet og dets mulighedsstrukturer på. Endvidere afprøver jeg to af metaforerne på casestudier, der begge fokuserer på ICT som en facilitator for social forandring.
  Original languageEnglish
  PublisherRoskilde Universitet
  Number of pages298
  Publication statusPublished - 2012

  Cite this

  Jørgensen, R. F. (2012). Framing the net: how discourse shapes law and culture. Roskilde Universitet.
  Jørgensen, Rikke Frank. / Framing the net : how discourse shapes law and culture. Roskilde Universitet, 2012. 298 p.
  @phdthesis{1a50f3443b6e4241945de8084764ba1d,
  title = "Framing the net: how discourse shapes law and culture",
  abstract = "Min forskning er drevet af en interesse for informations- og kommunikationsteknologi (ICT), her s{\ae}rligt internettet, og dets betydning for social forandring. Det er ofte blevet fremh{\ae}vet, at internettet har en positiv betydning for menneskerettigheder, udvikling og demokrati, senest i forbindelse med revolutionerne i Nordafrika og Mellem{\o}sten. Der er imidlertid mange konkurrerende beskrivelser af disse potentialer, og deres teoretiske udgangspunkt er typisk vidt forskellig. Ligeledes rejser de forskellige menneskeretlige problemstillinger. Da jeg antager, at der er en sammenh{\ae}ng mellem de m{\aa}der, vi taler om nettets potentialer og udfordringer, og de politiske svar der synes naturlige, finder jeg det v{\ae}sentligt at klarg{\o}re de respektive beskrivelser, der er i spil. Form{\aa}let med min forskning er at bidrage opklarende og oplysende til den aktuelle globale debat om nettets betydning for menneskerettigheder, udvikling og demokrati. Mit forskningsbidrag best{\aa}r i at udvikle fire internetmetaforer, som betegner forskellige m{\aa}der at beskrive nettet og dets mulighedsstrukturer p{\aa}. Endvidere afpr{\o}ver jeg to af metaforerne p{\aa} casestudier, der begge fokuserer p{\aa} ICT som en facilitator for social forandring.",
  author = "J{\o}rgensen, {Rikke Frank}",
  year = "2012",
  language = "English",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Jørgensen, RF 2012, Framing the net: how discourse shapes law and culture. Roskilde Universitet.

  Framing the net : how discourse shapes law and culture. / Jørgensen, Rikke Frank.

  Roskilde Universitet, 2012. 298 p.

  Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

  TY - BOOK

  T1 - Framing the net

  T2 - how discourse shapes law and culture

  AU - Jørgensen, Rikke Frank

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Min forskning er drevet af en interesse for informations- og kommunikationsteknologi (ICT), her særligt internettet, og dets betydning for social forandring. Det er ofte blevet fremhævet, at internettet har en positiv betydning for menneskerettigheder, udvikling og demokrati, senest i forbindelse med revolutionerne i Nordafrika og Mellemøsten. Der er imidlertid mange konkurrerende beskrivelser af disse potentialer, og deres teoretiske udgangspunkt er typisk vidt forskellig. Ligeledes rejser de forskellige menneskeretlige problemstillinger. Da jeg antager, at der er en sammenhæng mellem de måder, vi taler om nettets potentialer og udfordringer, og de politiske svar der synes naturlige, finder jeg det væsentligt at klargøre de respektive beskrivelser, der er i spil. Formålet med min forskning er at bidrage opklarende og oplysende til den aktuelle globale debat om nettets betydning for menneskerettigheder, udvikling og demokrati. Mit forskningsbidrag består i at udvikle fire internetmetaforer, som betegner forskellige måder at beskrive nettet og dets mulighedsstrukturer på. Endvidere afprøver jeg to af metaforerne på casestudier, der begge fokuserer på ICT som en facilitator for social forandring.

  AB - Min forskning er drevet af en interesse for informations- og kommunikationsteknologi (ICT), her særligt internettet, og dets betydning for social forandring. Det er ofte blevet fremhævet, at internettet har en positiv betydning for menneskerettigheder, udvikling og demokrati, senest i forbindelse med revolutionerne i Nordafrika og Mellemøsten. Der er imidlertid mange konkurrerende beskrivelser af disse potentialer, og deres teoretiske udgangspunkt er typisk vidt forskellig. Ligeledes rejser de forskellige menneskeretlige problemstillinger. Da jeg antager, at der er en sammenhæng mellem de måder, vi taler om nettets potentialer og udfordringer, og de politiske svar der synes naturlige, finder jeg det væsentligt at klargøre de respektive beskrivelser, der er i spil. Formålet med min forskning er at bidrage opklarende og oplysende til den aktuelle globale debat om nettets betydning for menneskerettigheder, udvikling og demokrati. Mit forskningsbidrag består i at udvikle fire internetmetaforer, som betegner forskellige måder at beskrive nettet og dets mulighedsstrukturer på. Endvidere afprøver jeg to af metaforerne på casestudier, der begge fokuserer på ICT som en facilitator for social forandring.

  M3 - Ph.D. thesis

  BT - Framing the net

  PB - Roskilde Universitet

  ER -

  Jørgensen RF. Framing the net: how discourse shapes law and culture. Roskilde Universitet, 2012. 298 p.