Finansverdenens fremmedgørelse

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Pelle Dragsted og Enhedslisten fortjener dybtfølt tak for deres saglige og seriøse kulegravninger, hvormed de har sået hårdt tiltrængt mistillid til de analyser, som ligger til grund for den økonomiske politik. I foråret kom rapporten om Finansministeriets Politiske Regnemaskine, et meget stort arbejde, og modparten er respektindgydende, hele Finansministeriets stab af veluddannede, velbetalte, (lidt vel) loyale og – glem ikke det – velmenende økonomer, som selv tror på meget af det. Nu gælder det den finansielle sektor med Enhedslistens forslag om En finanssektor, som tjener flertallet,1 hvor modpartens ressourcer er ubegrænsede, en hær af højt betalte og højt kvalificerede eksperter. "Unge mand, det er stærke kræfter – så stærke, at det overgår enhver forstand". I de følgende kommentarer når jeg frem til samme konklusioner som Pelle Dragsted og Poya Pâksad (D&P), idet jeg skriver lidt om min opfattelse af finansverdenen og om baggrunden (derivater, sekuritiseringer, gearing (leverage), som (D&P) nævner – hvad er det for noget?) i et forsøg på at afmystificere finansverdenen.
Original languageDanish
JournalKritisk Debat
Number of pages20
ISSN1604-4312
Publication statusPublished - 16 Feb 2019

Keywords

  Cite this

  @article{b71efcb9ead149a0991ec8d7dd183ad9,
  title = "Finansverdenens fremmedg{\o}relse",
  abstract = "Pelle Dragsted og Enhedslisten fortjener dybtf{\o}lt tak for deres saglige og seri{\o}se kulegravninger, hvormed de har s{\aa}et h{\aa}rdt tiltr{\ae}ngt mistillid til de analyser, som ligger til grund for den {\o}konomiske politik. I for{\aa}ret kom rapporten om Finansministeriets Politiske Regnemaskine, et meget stort arbejde, og modparten er respektindgydende, hele Finansministeriets stab af veluddannede, velbetalte, (lidt vel) loyale og – glem ikke det – velmenende {\o}konomer, som selv tror p{\aa} meget af det. Nu g{\ae}lder det den finansielle sektor med Enhedslistens forslag om En finanssektor, som tjener flertallet,1 hvor modpartens ressourcer er ubegr{\ae}nsede, en h{\ae}r af h{\o}jt betalte og h{\o}jt kvalificerede eksperter. {"}Unge mand, det er st{\ae}rke kr{\ae}fter – s{\aa} st{\ae}rke, at det overg{\aa}r enhver forstand{"}. I de f{\o}lgende kommentarer n{\aa}r jeg frem til samme konklusioner som Pelle Dragsted og Poya P{\^a}ksad (D&P), idet jeg skriver lidt om min opfattelse af finansverdenen og om baggrunden (derivater, sekuritiseringer, gearing (leverage), som (D&P) n{\ae}vner – hvad er det for noget?) i et fors{\o}g p{\aa} at afmystificere finansverdenen.",
  keywords = "kreditv{\ae}sen, risiko, lotteri, derivater, optioner, subprimel{\aa}n, prisbobler, Enhedslisten",
  author = "Hans Aage",
  year = "2019",
  month = "2",
  day = "16",
  language = "Dansk",
  journal = "Kritisk Debat",
  issn = "1604-4312",

  }

  Finansverdenens fremmedgørelse. / Aage, Hans.

  In: Kritisk Debat, 16.02.2019.

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  TY - JOUR

  T1 - Finansverdenens fremmedgørelse

  AU - Aage, Hans

  PY - 2019/2/16

  Y1 - 2019/2/16

  N2 - Pelle Dragsted og Enhedslisten fortjener dybtfølt tak for deres saglige og seriøse kulegravninger, hvormed de har sået hårdt tiltrængt mistillid til de analyser, som ligger til grund for den økonomiske politik. I foråret kom rapporten om Finansministeriets Politiske Regnemaskine, et meget stort arbejde, og modparten er respektindgydende, hele Finansministeriets stab af veluddannede, velbetalte, (lidt vel) loyale og – glem ikke det – velmenende økonomer, som selv tror på meget af det. Nu gælder det den finansielle sektor med Enhedslistens forslag om En finanssektor, som tjener flertallet,1 hvor modpartens ressourcer er ubegrænsede, en hær af højt betalte og højt kvalificerede eksperter. "Unge mand, det er stærke kræfter – så stærke, at det overgår enhver forstand". I de følgende kommentarer når jeg frem til samme konklusioner som Pelle Dragsted og Poya Pâksad (D&P), idet jeg skriver lidt om min opfattelse af finansverdenen og om baggrunden (derivater, sekuritiseringer, gearing (leverage), som (D&P) nævner – hvad er det for noget?) i et forsøg på at afmystificere finansverdenen.

  AB - Pelle Dragsted og Enhedslisten fortjener dybtfølt tak for deres saglige og seriøse kulegravninger, hvormed de har sået hårdt tiltrængt mistillid til de analyser, som ligger til grund for den økonomiske politik. I foråret kom rapporten om Finansministeriets Politiske Regnemaskine, et meget stort arbejde, og modparten er respektindgydende, hele Finansministeriets stab af veluddannede, velbetalte, (lidt vel) loyale og – glem ikke det – velmenende økonomer, som selv tror på meget af det. Nu gælder det den finansielle sektor med Enhedslistens forslag om En finanssektor, som tjener flertallet,1 hvor modpartens ressourcer er ubegrænsede, en hær af højt betalte og højt kvalificerede eksperter. "Unge mand, det er stærke kræfter – så stærke, at det overgår enhver forstand". I de følgende kommentarer når jeg frem til samme konklusioner som Pelle Dragsted og Poya Pâksad (D&P), idet jeg skriver lidt om min opfattelse af finansverdenen og om baggrunden (derivater, sekuritiseringer, gearing (leverage), som (D&P) nævner – hvad er det for noget?) i et forsøg på at afmystificere finansverdenen.

  KW - kreditvæsen

  KW - risiko

  KW - lotteri

  KW - derivater

  KW - optioner

  KW - subprimelån

  KW - prisbobler

  KW - Enhedslisten

  M3 - Tidsskriftartikel

  JO - Kritisk Debat

  JF - Kritisk Debat

  SN - 1604-4312

  ER -