Finansverdenens fremmedgørelse

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Pelle Dragsted og Enhedslisten fortjener dybtfølt tak for deres saglige og seriøse kulegravninger, hvormed de har sået hårdt tiltrængt mistillid til de analyser, som ligger til grund for den økonomiske politik. I foråret kom rapporten om Finansministeriets Politiske Regnemaskine, et meget stort arbejde, og modparten er respektindgydende, hele Finansministeriets stab af veluddannede, velbetalte, (lidt vel) loyale og – glem ikke det – velmenende økonomer, som selv tror på meget af det. Nu gælder det den finansielle sektor med Enhedslistens forslag om En finanssektor, som tjener flertallet,1 hvor modpartens ressourcer er ubegrænsede, en hær af højt betalte og højt kvalificerede eksperter. "Unge mand, det er stærke kræfter – så stærke, at det overgår enhver forstand". I de følgende kommentarer når jeg frem til samme konklusioner som Pelle Dragsted og Poya Pâksad (D&P), idet jeg skriver lidt om min opfattelse af finansverdenen og om baggrunden (derivater, sekuritiseringer, gearing (leverage), som (D&P) nævner – hvad er det for noget?) i et forsøg på at afmystificere finansverdenen.
Original languageDanish
JournalKritisk Debat
Number of pages20
ISSN1604-4312
Publication statusPublished - 16 Feb 2019

Cite this

@article{b71efcb9ead149a0991ec8d7dd183ad9,
title = "Finansverdenens fremmedg{\o}relse",
abstract = "Pelle Dragsted og Enhedslisten fortjener dybtf{\o}lt tak for deres saglige og seri{\o}se kulegravninger, hvormed de har s{\aa}et h{\aa}rdt tiltr{\ae}ngt mistillid til de analyser, som ligger til grund for den {\o}konomiske politik. I for{\aa}ret kom rapporten om Finansministeriets Politiske Regnemaskine, et meget stort arbejde, og modparten er respektindgydende, hele Finansministeriets stab af veluddannede, velbetalte, (lidt vel) loyale og – glem ikke det – velmenende {\o}konomer, som selv tror p{\aa} meget af det. Nu g{\ae}lder det den finansielle sektor med Enhedslistens forslag om En finanssektor, som tjener flertallet,1 hvor modpartens ressourcer er ubegr{\ae}nsede, en h{\ae}r af h{\o}jt betalte og h{\o}jt kvalificerede eksperter. {"}Unge mand, det er st{\ae}rke kr{\ae}fter – s{\aa} st{\ae}rke, at det overg{\aa}r enhver forstand{"}. I de f{\o}lgende kommentarer n{\aa}r jeg frem til samme konklusioner som Pelle Dragsted og Poya P{\^a}ksad (D&P), idet jeg skriver lidt om min opfattelse af finansverdenen og om baggrunden (derivater, sekuritiseringer, gearing (leverage), som (D&P) n{\ae}vner – hvad er det for noget?) i et fors{\o}g p{\aa} at afmystificere finansverdenen.",
keywords = "kreditv{\ae}sen, risiko, lotteri, derivater, optioner, subprimel{\aa}n, prisbobler, Enhedslisten",
author = "Hans Aage",
year = "2019",
month = "2",
day = "16",
language = "Dansk",
journal = "Kritisk Debat",
issn = "1604-4312",

}

Finansverdenens fremmedgørelse. / Aage, Hans.

In: Kritisk Debat, 16.02.2019.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Finansverdenens fremmedgørelse

AU - Aage, Hans

PY - 2019/2/16

Y1 - 2019/2/16

N2 - Pelle Dragsted og Enhedslisten fortjener dybtfølt tak for deres saglige og seriøse kulegravninger, hvormed de har sået hårdt tiltrængt mistillid til de analyser, som ligger til grund for den økonomiske politik. I foråret kom rapporten om Finansministeriets Politiske Regnemaskine, et meget stort arbejde, og modparten er respektindgydende, hele Finansministeriets stab af veluddannede, velbetalte, (lidt vel) loyale og – glem ikke det – velmenende økonomer, som selv tror på meget af det. Nu gælder det den finansielle sektor med Enhedslistens forslag om En finanssektor, som tjener flertallet,1 hvor modpartens ressourcer er ubegrænsede, en hær af højt betalte og højt kvalificerede eksperter. "Unge mand, det er stærke kræfter – så stærke, at det overgår enhver forstand". I de følgende kommentarer når jeg frem til samme konklusioner som Pelle Dragsted og Poya Pâksad (D&P), idet jeg skriver lidt om min opfattelse af finansverdenen og om baggrunden (derivater, sekuritiseringer, gearing (leverage), som (D&P) nævner – hvad er det for noget?) i et forsøg på at afmystificere finansverdenen.

AB - Pelle Dragsted og Enhedslisten fortjener dybtfølt tak for deres saglige og seriøse kulegravninger, hvormed de har sået hårdt tiltrængt mistillid til de analyser, som ligger til grund for den økonomiske politik. I foråret kom rapporten om Finansministeriets Politiske Regnemaskine, et meget stort arbejde, og modparten er respektindgydende, hele Finansministeriets stab af veluddannede, velbetalte, (lidt vel) loyale og – glem ikke det – velmenende økonomer, som selv tror på meget af det. Nu gælder det den finansielle sektor med Enhedslistens forslag om En finanssektor, som tjener flertallet,1 hvor modpartens ressourcer er ubegrænsede, en hær af højt betalte og højt kvalificerede eksperter. "Unge mand, det er stærke kræfter – så stærke, at det overgår enhver forstand". I de følgende kommentarer når jeg frem til samme konklusioner som Pelle Dragsted og Poya Pâksad (D&P), idet jeg skriver lidt om min opfattelse af finansverdenen og om baggrunden (derivater, sekuritiseringer, gearing (leverage), som (D&P) nævner – hvad er det for noget?) i et forsøg på at afmystificere finansverdenen.

KW - kreditvæsen

KW - risiko

KW - lotteri

KW - derivater

KW - optioner

KW - subprimelån

KW - prisbobler

KW - Enhedslisten

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Kritisk Debat

JF - Kritisk Debat

SN - 1604-4312

ER -