Familien betyder alt

Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier

Sofie Danneskiold-Samsøe, Yvonne Mørck, Bo Wagner Sørensen

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Denne bog er et resultat af forskningsprojektet ”Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier – en kvalitativ undersøgelse med fokus på fremadrettede indsatser” udbudt af TrygFonden og Danner. Målet har været at få viden om volden og de aktuelle støttetilbud, idet omkring halvdelen af de kvinder, der søger beskyttelse og rådgivning på kvindekrisecentre i Danmark, har etnisk minoritetsbaggrund.

Bogen viser, at kvindernes bagland har afgørende betydning for, om volden er mulig, og at baglandet i visse tilfælde endda udgør et bifaldende publikum. Voldsforebyggelse er en langvarig proces, hvor såvel et effektivt efterværn som en bevidstgørelse om vold mod kvinder som en menneskerettighedsproblematik spiller en væsentlig rolle.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherFrydenlund Academic
Number of pages458
ISBN (Print)978-87-7887-992-9
Commissioning bodyTrygfonden
Publication statusPublished - 2011
EventThe Silencing of Violence Against Women - Roskilde, Denmark
Duration: 27 Oct 201127 Oct 2011
http://www.ruc.dk/en/research/search-research-centers/ckmm/aktiviteter/konference-the-silencing-of-violence-against-women/

Conference

ConferenceThe Silencing of Violence Against Women
CountryDenmark
CityRoskilde
Period27/10/201127/10/2011
Internet address

Cite this

Danneskiold-Samsøe, S., Mørck, Y., & Sørensen, B. W. (2011). Familien betyder alt: Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier. Frederiksberg: Frydenlund Academic.
Danneskiold-Samsøe, Sofie ; Mørck, Yvonne ; Sørensen, Bo Wagner. / Familien betyder alt : Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2011. 458 p.
@book{7adc7914fc5e4f1baf4cdec8aefe228d,
title = "Familien betyder alt: Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier",
abstract = "Denne bog er et resultat af forskningsprojektet ”Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier – en kvalitativ unders{\o}gelse med fokus p{\aa} fremadrettede indsatser” udbudt af TrygFonden og Danner. M{\aa}let har v{\ae}ret at f{\aa} viden om volden og de aktuelle st{\o}ttetilbud, idet omkring halvdelen af de kvinder, der s{\o}ger beskyttelse og r{\aa}dgivning p{\aa} kvindekrisecentre i Danmark, har etnisk minoritetsbaggrund. Bogen viser, at kvindernes bagland har afg{\o}rende betydning for, om volden er mulig, og at baglandet i visse tilf{\ae}lde endda udg{\o}r et bifaldende publikum. Voldsforebyggelse er en langvarig proces, hvor s{\aa}vel et effektivt efterv{\ae}rn som en bevidstg{\o}relse om vold mod kvinder som en menneskerettighedsproblematik spiller en v{\ae}sentlig rolle.",
keywords = "Vold mod kvinder, Etniske minoriteter, Menneskerettigheder, Efterv{\ae}rn, Antropologi",
author = "Sofie Danneskiold-Sams{\o}e and Yvonne M{\o}rck and S{\o}rensen, {Bo Wagner}",
year = "2011",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7887-992-9",
publisher = "Frydenlund Academic",

}

Danneskiold-Samsøe, S, Mørck, Y & Sørensen, BW 2011, Familien betyder alt: Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier. Frydenlund Academic, Frederiksberg.

Familien betyder alt : Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier. / Danneskiold-Samsøe, Sofie; Mørck, Yvonne; Sørensen, Bo Wagner.

Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2011. 458 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Familien betyder alt

T2 - Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier

AU - Danneskiold-Samsøe, Sofie

AU - Mørck, Yvonne

AU - Sørensen, Bo Wagner

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Denne bog er et resultat af forskningsprojektet ”Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier – en kvalitativ undersøgelse med fokus på fremadrettede indsatser” udbudt af TrygFonden og Danner. Målet har været at få viden om volden og de aktuelle støttetilbud, idet omkring halvdelen af de kvinder, der søger beskyttelse og rådgivning på kvindekrisecentre i Danmark, har etnisk minoritetsbaggrund. Bogen viser, at kvindernes bagland har afgørende betydning for, om volden er mulig, og at baglandet i visse tilfælde endda udgør et bifaldende publikum. Voldsforebyggelse er en langvarig proces, hvor såvel et effektivt efterværn som en bevidstgørelse om vold mod kvinder som en menneskerettighedsproblematik spiller en væsentlig rolle.

AB - Denne bog er et resultat af forskningsprojektet ”Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier – en kvalitativ undersøgelse med fokus på fremadrettede indsatser” udbudt af TrygFonden og Danner. Målet har været at få viden om volden og de aktuelle støttetilbud, idet omkring halvdelen af de kvinder, der søger beskyttelse og rådgivning på kvindekrisecentre i Danmark, har etnisk minoritetsbaggrund. Bogen viser, at kvindernes bagland har afgørende betydning for, om volden er mulig, og at baglandet i visse tilfælde endda udgør et bifaldende publikum. Voldsforebyggelse er en langvarig proces, hvor såvel et effektivt efterværn som en bevidstgørelse om vold mod kvinder som en menneskerettighedsproblematik spiller en væsentlig rolle.

KW - Vold mod kvinder

KW - Etniske minoriteter

KW - Menneskerettigheder

KW - Efterværn

KW - Antropologi

M3 - Bog

SN - 978-87-7887-992-9

BT - Familien betyder alt

PB - Frydenlund Academic

CY - Frederiksberg

ER -

Danneskiold-Samsøe S, Mørck Y, Sørensen BW. Familien betyder alt: Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier. Frederiksberg: Frydenlund Academic, 2011. 458 p.