Fødevarepriser, fødevareproduktion og befolkningstilvækst frem mod 2050: er der mad nok til alle, og hvad bliver dansk landbrugs rolle?

Kim Martin Hjorth Lind, Henrik Zobbe

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

På trods af voldsomme fluktuationer af de internationale fødevarepriser historisk set er den globale fødevareproduktion vokset støt og roligt igennem de sidste 50 år. Hvis den historiske vækst i fødevareproduktionen kan vokse med samme hastighed de næste 50 år, vil det på globalt plan betyde, at klodens 9 mia. indbyggere, prognosticeret af FN, på dette tidspunkt vil have mere mad til rådighed – målt per indbygger – end i dag. Hvis dette skal lykkes, skal flere uopdyrkede arealer i anvendelse, og der skal overføres eksisterende teknologi til underudviklede områder. Derudover skal den generelle teknologiske udvikling fortsætte. Hvis kortene spilles rigtigt, vil et eksportorienteret erhverv som dansk landbrug kunne profilere på disse store globale udfordringer.
Original languageDanish
JournalTidsskrift for Landoekonomi
Volume200
Issue number3
Pages (from-to)257-266
Number of pages10
ISSN0040-7119
Publication statusPublished - 2014
Externally publishedYes

Cite this